Ubuntu'da Hdd Alan Arttırma
-
hocam unity sıktır ettikten sonra sorun kalmıyor :)
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
hocam unity sıktır ettikten sonra sorun kalmıyor :)
-----------------------------aynen aga :D ubuntu klasik açıyom babalar gibi
-
bide root oturumunda actınmı varya agzımın suları akayorr
-
@JackDaniels
alakası yok hoca unity oturumunu iptal et ubuntu classic oturumunu dene. değişen bir şey yok.
System>>Administration>>Login Screen kısmına gel şifreni gir select kısmında ubuntu classic i göreceksin. bunu login ekranında oturum açacak kullanıcıyı seçince hemen alttanda seçebilirsin.
edit: soruna gelince sen bash ve home dizinlerini aynı diske kuruyorsun o nedenle disk alanın yetmemiş. yoksa ubuntu için 4-7 arası yeterde artar bile. windows ile kullanmak istediğin bir alan ise ntfs biçimli bir disk alanı oluştur linux oturumunda o kısmı rahat rahat kullan.
ha yok sadece linuxda kullanayım diyosan gparted ile istediğin alanı linux açıkken ayarla ext3/ext4 dosya sistemleriyle biçimlerdir. yalnız bu şekilde de olsa disk içeriği windowsdan görünür(bir iki program var piyasada). bunu aşmak için diski şifreleyebilirsin. ubuntu şifreni bilmeyen adamın dosyaları decrypt etmesi bi hayli zor. geçen bişey denerken sistem çöktü x ekranından anca login olabilidim. login olamazsan içeriği görmen ciddn zor varsada bi yöntem bilmiyorum :| :)
-
compizden tıkını kaldır
-
@Mx0TBT
hea bende compiz ve unityi kaldırdım. 10.10 a göre 11.04 daha az ram ve cpu harcıyor. daha hızlı.