Ubuntuyu Sildim Pc Açılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Çok basit yolu var. Bir tane Windows 98 Cd si bul. Sonra da cd den başlat ama kurulumu değil cd destekli dos olarak başlat.

fdisk /mbr

komutunu ver ve enter tuşuna bas. Bitti.

Aslında fdisk olan ve çalıştırabileceğin herhangi bir başlangıç diski de olur. /mbr komutu fdisk /? içinde yeralmaz ancak vardır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

sanırım ubuntu kurarken grub'u yalnızca ubuntunun kurulu olduğu partisyona değil de tüm harddiske kurmuşsunuz, dolayısıyla windowsun boot managerı (mbr) gitmiş.

windows 7 dvdsi ile başlangıç kurtarma yapınız, eğer işe yaramazsa (ki mbr'ı geri kurarak işinizi halledebilmeniz lazım ama ola ki olmadı) 10-15 mblık minicik linux bazlı işletim sistemleri var ubuntudan arta kalan boş partisyona bunlardan birini kurarak harddiskinizdeki dosyalarınızı kurtarabilir, ardından format atarak tertemiz bir windows işletim sistemi kurabilirsiniz.

konudaki başka bir arkadaşın da dediği gibi sil baştan başlamak gerek bazen :)

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

imlegend bunu yazdı:
    -----------------------------

Hirens boot cd 11 de mini linux var onunla bilgisayarına gir sağ tıkladığında mount unmount yazan bir yer var oradan disklere erişebilirsin. Harici HDD felan varsa dosyalarını çok rahatlıkla kopyalayabilirsin.  Şöyle birşey de olabilir mi tam bilmiyorum! senin sildiğin yerde önemli dosya olmadığını varsayarak eğer sadece ubuntu kurulmuşsa windows işletim sistemi ni yeniden HDD nin o kısmına kurabilirsin kanımca. Dosyalarına da hiç bir zarar gelmez. Diye düşünüyorum.

yanyana iki windows kurarsa eski windowsunun bulunduğu bölümdeki dosyalarına erişim izni vermeyebilir diye tahmin ediyorum

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

Çok basit yolu var. Bir tane Windows 98 Cd si bul. Sonra da cd den başlat ama kurulumu değil cd destekli dos olarak başlat.

fdisk /mbr

komutunu ver ve enter tuşuna bas. Bitti.

Aslında fdisk olan ve çalıştırabileceğin herhangi bir başlangıç diski de olur. /mbr komutu fdisk /? içinde yeralmaz ancak vardır.

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

windows 7 dvdsini takıp onarıma gel 

ms dos ile 

BootRec.exe /fixmbr

şu kodu yürüt geçmiş olsun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

win7 cd si üzerinden mbrfix girdisini çalıştırman lazım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ne formati ya, tipik bilgisayarci gibisiniz. Milletin dedigi gibi master boot record'u tamir edeceksin sip sak, o kadar.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

imlegend bunu yazdı:

Hirens boot cd 11 de mini linux var onunla bilgisayarına gir sağ tıkladığında mount unmount yazan bir yer var oradan disklere erişebilirsin. Harici HDD felan varsa dosyalarını çok rahatlıkla kopyalayabilirsin.  Şöyle birşey de olabilir mi tam bilmiyorum! senin sildiğin yerde önemli dosya olmadığını varsayarak eğer sadece ubuntu kurulmuşsa windows işletim sistemi ni yeniden HDD nin o kısmına kurabilirsin kanımca. Dosyalarına da hiç bir zarar gelmez. Diye düşünüyorum.

yanyana iki windows kurarsa eski windowsunun bulunduğu bölümdeki dosyalarına erişim izni vermeyebilir diye tahmin ediyorum

neden erişim vermesinki? sen yeni kuracağın işletim sisteminde administrator olarak kullanacaksın olmadı dosyaların sahipliğini alırsın yine erişirsin güzelim dosyalarına. Ama microsoft ayrı ayarlamalar yapmışsa iki tane yanyana aynı işletim sistemi için o kısmını birşey diyemem.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek
    Cevap veren ilgilenen herkese tşk.. Yontemleri denedim ama sanırım ben yapamadım ubuntu ile girip bilgileri harici bir diske attım bastım formatı gectim :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ASLIYUCE
    ASLIYUCE's avatar
    Erkek

celik bunu yazdı:
    Cevap veren ilgilenen herkese tşk.. Yontemleri denedim ama sanırım ben yapamadım ubuntu ile girip bilgileri harici bir diske attım bastım formatı gectim :)

demek istedigim buydu..

Toplam Hit: 6342 Toplam Mesaj: 22