Uçak Hacklenir Mi?
-
ben bu Türk şirketlerinin yerinde olsam hemen ayarlarım bi tane bu işi yapabilecek hacker uçakları yolcu almdan kaldırıp düşürürüm:D
-
valla uçağı hijacklemek hacklemekten daha kolay :)
ama kesinlikle hacklenebileceğine inanıyorum.
-
Uyduyu yöneten ABD :) biraz zor bence ..
-
bir tv bile hacklenebilir...
hatta mixer bile :)
-
Cacıkta hacklenir sana göre:)
-
nnightmare bunu yazdı:
-----------------------------
Cacıkta hacklenir sana göre:)
-----------------------------evet
hacklemek basit
yiyerek cacık bile hacklenir :)
-
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------
Bi tane uçak hackleyip beyazsaray a düşürmek isterdim açıkcası.
-----------------------------zuahah uçagın üstüne de tariqat ül tahribat yazarız :D
-
Bence TBT olarak dünyada yine ilkleri başarıp bu uçağı hacklemek gerekiyor bence :D sonra Hacked By TBT diye akrobasi yaptırırız ayrıca uçağın içine de İsmail Türüt Dinletiriz. Olaya bak sen :D
-
Uçakları yerden yönetmek mümkün değildir. Eğer böyle birşey mümkün olsaydı, uçaklar pilotsuz uçardı.
Uçaklar sanıldığı gibi bir merkezi bir yazılımı kullanarak uçmuyorlar. Aksine her uçak modelinin kendi içerisinde bir bilgisayar yazılımı mevcut. Uçaklar yerden gelen sinyalleri değerlendirerek, buna göre hareket ederler. Uçakların aldığı sinyaller güçlü şifreleme sistemleri ile şifreli şeklinde uçaklara gönderilir. Bunlar uçağın gitmesi gereken rota gibi uçağı kontrol imkanı sağlamayan işlemlerdir.
Uçak, iletişim anteni dışında herhangi bir şekilde veri göndermez. Yalnızca alıcıdır. Özellikle otomatik pilotlar, yalnızca yerdeki istasyonlardan alınan sinyalleri takip ederek uçuş sağlar.
Bir bilgisayarın içine girdiğinizde hedef bilgisayara veri gönderirsiniz ancak onun da size veri göndermesi gerekir. Uçaklar veri göndermez yalnızca değerlendirir. Günümüzde havadaki uçakların irtifa, hız bilgileri ve rota dışındaki hiçbir bilgileri yerdeki istasyonlara ulaşmaz.
Uçaklara sizin veri göndermeniz için önce bir vericiniz olması gerekir. Veri gönderecek durumda olsanız bile, bilmediğiniz bir yazılıma bilmediğiniz bir şifreleme sistemi vasıtası ile ne işe yarayacağını bilmediğiniz bir veri göndermeniz gerekecek.
Ayrıca, bir Boeing 747 ile akrobasi yapmaya niyetlenen arkadaşlara sesleniyorum, gökyüzüne TAHRİBAT yazısını bizim Türk Yıldızları altlarındaki akrobasi savaş uçakları ile bile yazamıyorken, Boeing 747 gibi bir uçaktan bunu beklemek biraz fazla olmuyor mu :)
-
ilginc ne diim eline saglık..