Uçak Korkusu Nasıl Yenilir?
-
Hocam ucarken kafana takma boyle seyleri, "Kaderde varsa ..zulmek, neye yarar uzulmek." Ama bindigin ucagi iyi sec. Ben hayatta DC-9 veya DC-10 tipi ucaga binmem(Bir defa istanbuldan izmire onur ile gittim) ayagim yere degene kadar ucbucuk atmistim. DC-9, DC-10, Antonov, Tupolev e sakin binme. En iyisi Airbus tir. Birde uzun ucus yapacaksan Emirates ile git, butun koltuklari First class.
Ucarken en cok turbulansa girince zevkli oluyor.
-
Valla bende korku değil de merak var:) Şimdiye kadar yaklaşık 20 kere bindim, herseferinde uçuşun önemli bölümünü düşüyor olsa nasıl bir adrenalin olur diye geçirdim. Ben ki araba ile eğimi yüksek bir köprüden bile belli bir hızla inerken adrenalini hissederim:) Yani illa öleceksek uçakta ölerek, bu zevki tadarak ölmek istiyorum..
-
fazla tv izleme
nette sörf yapma
bunları hergün tekrarla 1 ayda bişinn kalmas hacı
-
hostesi seyret
-
hikaye anlatmayi bilmem de yinede anlatacam
eskiden biri bana bi hikaye anlatmisti ucakla ilgili zengin bir ailenin cocugu ucakla bir yere gitmek uzere bilet almis, cocugun ucagi 1 saat sonra kalkicakmis ama cocugu uyku tutmus annesi de cocugunu oyle uyurken gordugunde uykudan kaldirmaya kiyamamis ve kendi kendine baska bi ucakla da gidebilir rahatini bozmayayim demis ( aile zengin tabi ) sonra haberlerde o ucagin dustugunu gorunce sok olmus sevincle cocugunu uyandirmak icin gittiginde ise cocugunun cansiz bedeninle karsilasmis
onun icin bosver bin ucaga uc, ucak korkusu oldugu gibi ucak keyfi de var (guzel bi sey ucmak) , yani o an eger kaderinde olum yoksa hic korkma varsada ucakla ilgisi yok o seni ucaga binmesende bulur :(
-
Valla ben uçağa bindiğimde bi boşluğa girsek lan bi zıplasak bi atraksiyon olsa diye bekliyorum.
-
onumuzdeki 10 gun icinde 5 kere ucacam. kendimi sakinlestirme yontemlerim sunlar :)
1- Dünyaya geleceğimiz yer, öleceğimiz yer-zaman , annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Yani tamamen Takdir-i ilahidir. Eger inancin varsa tabi.
2- Dünya üzerinde her hangi bir insanın, uçak kazasında ölme ihtimali 11 milyonda 1.. insanın trafik kazasında hayatını kaybetme olasılığı 8 binde 1, tren kazasında ise 500 binde 1... gibi istatistiki gercekleri dusunmek...
3- en ise yarayani: ucaga binmeden once ucaklarin inis kalkislarini izleyebilecegin bi aci bulup, lan her gun burdan bu kadar ucak inip kalkiyor, dunyada boyle kac tane havaalani var hepsinden bu kadar ucak inip kalkiyor ve ben kac tane kaza haberi duyuyorum diye dusunmek...
ve hatta http://www.dhmiata.gov.tr/ucus_bilgileri.asp adresinden... en yakin saatte inecek olan bi ucagi izleyip indigi bilgisini gormek ve bu islemi tekrarlamak :)
-
zervalone bunu yazdı:
-----------------------------
Ölüm Korkusunu Yenerek
-----------------------------tam olarak aynısını yazacaktım.helal olsun valla.
-
son durak 1i izlemediysen izle uçakdakiler gibimi ölmek iyi hayatta kalanlar içinmi iyi bu soruyu kendine sor herşeyin ucu ölüm zaten nasıl olursa olsun nerde olursan ol vakti geldiğinde ölecen zaten...
-
AKSU92 bunu yazdı:
-----------------------------zervalone bunu yazdı:
-----------------------------
Ölüm Korkusunu Yenerek
-----------------------------tam olarak aynısını yazacaktım.helal olsun valla.
-----------------------------Uçak korkusunun ölüm korkusuyla ilgisi yok, kişiden kişiye değişebiliyor, yükseklik korkusu vs.