Ücretiyle Tatlı Tarifleri Alabileceğim Kişiler Lazım.
-
yalinyalniz bunu yazdıfuturist bunu yazdı
oktay usta derdim.ama adam.püf noktasini/ayrıntısını yazmıyor. iyi bilen yaparsa acemiler için riskli..
en son işsiz kalmıştı o müride, ne oldu sonra adama biliyor musun
YouTube'tan devam ediyor şimdilerde. Bayağı da seveni var.
-
futurist bunu yazdı
öyle ev hanımları var ki 10 tane aşçı yı cebinden çıkarır. belki de standart tatlı yerine tadı güzel ev tatlılarını daha çok begenebilir müşteriler.
para istemez ben sana istiyorsan bir tatlı tarifi vereyim. :)
kalburabastı ( hurma ) tatlısı
google da aratirsan Cahide sultan,
yada sofra kitaplarındaki tarifler güzel.
oktay usta derdim.ama adam.püf noktasini/ayrıntısını yazmıyor. iyi bilen yaparsa acemiler için riskli..
illa pastane tatlısı olsun dersen bilemem
Katılmıyorum ev hanımları kısmına.
Aşçı dediğin teknik bilir, method tanır. Ev hanımı (eğer özel bir hobisi ve eğilimi yoksa) bu eğitimden mahrumdur.
Hamura nasıl muamele yapacaksın, yaptığın dolguyu nasıl stabilize edeceksin vs.
Stabilizatör, emulgator, kıvam arttirici nedir niye ihtiyaç duyarsın?
Vesaire vesaire...
He elinden güzel ürünler çıkar belki ama profesyonel beklentiyi karşılayabileceğinden emin değilim.
Şahsi görüşüm.
-
yalinyalniz bunu yazdıfuturist bunu yazdı
en son işsiz kalmıştı o müride, ne oldu sonra adama biliyor musun
almanyaya gitmiş fıstık gibi yaşıyor
kızını evlendirmiş yeni. bir ay öncede isvicreye gitmiş gezmeye.
instagram daydı ama takip etmiyorum ablam takip ediyor o dedi .
tek bir videosunu gösterdi yemyesil bir yerde yemek yapıyordu.
bir biz köşeyi dönemedik :)
-
futurist bunu yazdı
öyle ev hanımları var ki 10 tane aşçı yı cebinden çıkarır. belki de standart tatlı yerine tadı güzel ev tatlılarını daha çok begenebilir müşteriler.
para istemez ben sana istiyorsan bir tatlı tarifi vereyim. :)
kalburabastı ( hurma ) tatlısı
google da aratirsan Cahide sultan,
yada sofra kitaplarındaki tarifler güzel.
illa pastane tatlısı olsun dersen bilemem
ev hanımı diye arattım ama ev kadınına yönlendiriyor direkt bunu yapıştırdım. Sorun şu "ev hanımı" bir uzmanlaşma değil ki aksine bir uzmanlaşmama. Yani cümle şöyle de kurulabilirdi: "öyle işportacılar var ki 10 tane aşçı yı cebinden çıkarır."
WhiteRabbit tarafından 27/Nis/22 02:35 tarihinde düzenlenmiştir -
https://ice.edu/coconut-panna-cotta-recipe
Bu tarz bir şeyler mi arıyorsun mesela hocam? Yani kolay değil seri üretim olarak.
Üstelik bireysel çabayla.
-
hocalar günde neredeyse 50 70 arası sütlü tatlı satışım oluyor geneli magnolia ve trileçe üzerine alış fiyatım şuan 10tl gr olarakta 220 gr filan ilk bu işe başladığımda 4.50 den alıyordum 10tl kadar geldik.
Lezzet konusunda sıkıntı yok ama kar konusunda sıkıntı var çünkü rakiplerim kendileri imal ettikleri için fiyatta istedikleri gibi oynayabiliyorlar bende bu lüx malesef yok.Yani benim 30 tl yazdığım magnolia 20-25 tl yazabiliyorlar doğal olarak müşteri ucuz diye orayı seçebiliyor.Bu yüzden imalatı evde kendim yapıp fiyatı da dilediğim gibi oynatmayı düşünüorum ama bu hamleyi yaparken kendini kanıtlamış ürünlerin tarifleri ve trickleri olmalı elimde sonra pişman olmayalım.
-
San Sebastian Cheesecake tarifi verebilirim. Kıvamı, tadı mükemmel oluyor: https://www.instagram.com/p/CI0Vb38DsFO/
Ayrıca ücretli pastacılık kurslarına gidersen hem bazı püf noktaları öğrenirsin hemde oradakilerden tarifler bulabilirsin belki
Geri kalanı aynı tatlıyı 15 kere yaparak tecrübe edinmekten geçiyor bence.
-
Schwarz bunu yazdı
hocalar günde neredeyse 50 70 arası sütlü tatlı satışım oluyor geneli magnolia ve trileçe üzerine alış fiyatım şuan 10tl gr olarakta 220 gr filan ilk bu işe başladığımda 4.50 den alıyordum 10tl kadar geldik.
Lezzet konusunda sıkıntı yok ama kar konusunda sıkıntı var çünkü rakiplerim kendileri imal ettikleri için fiyatta istedikleri gibi oynayabiliyorlar bende bu lüx malesef yok.Yani benim 30 tl yazdığım magnolia 20-25 tl yazabiliyorlar doğal olarak müşteri ucuz diye orayı seçebiliyor.Bu yüzden imalatı evde kendim yapıp fiyatı da dilediğim gibi oynatmayı düşünüorum ama bu hamleyi yaparken kendini kanıtlamış ürünlerin tarifleri ve trickleri olmalı elimde sonra pişman olmayalım.
Hacı abi magnolia dedigine baktim, çokta zor bişey değil. Gayet evde yapılabilir ama evde yapınca maliyeti ne çıkar bilemedim. Gene 10 tl den ucuza pek geleceğini sanmıyorum. Çünkü bu tür büyük imalat yapan yerler kremayı, sütü hem daha dandik hem de çok çok alıyorlar. Sen 1-2 paket alacaksın kremayı. Çok büyük alsan 1-2 günde bozulacak, zarar daha büyük. Yani evde yapman pekte maliyeti düşürmeyecek gibi.
-
pana cotta var çok basit bir sütlü tatlı.
1 ölçek süt 1 ölçek krema yarım ölçek şeker(bu oran artıp azalabilir ben az şekerli severim). kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyorsun. kaynayınca altını kapat ve içine 2 tane jelatin atıyorsun. jelatinleri atmadan önce soğuk suda bekleyip yumuşatman gerek(bu oran yaptığın miktara göre artar). jelatin eriyene kadar karıştır. daha sonra kaplara boşalt donuncaya kadar buz dolabında beklet. donduktan sonra üstüne çilek sosu ve çikolata parçaları at.
hem görsel olarak mükemmel hem de çok kolay yapması. tat olarak da baya iyidir. antin kuntin adam geliyorsa dükkana italyan tatlısı diye ver gitsin
Ekerci tarafından 27/Nis/22 10:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Dükkan nerede?
Tatli yemeye geliriz.