Ücretsiz Linux Ubuntu Cdsi Evinize Gelsin...
-
Linux satilmaz birkac server dagitimi disinda...zaten ms urunlerinden farki da burada ...Simdi gelelim Linux kimine gore ziktiri boktan...kimine gore ise yaramaz...kimine gore yeni bir dunya....kimine gore bilisimde bir devrim...Herkes birseyler soyluyor ama Linux tinlamiyor gunden gune buyuyor ve bunun onune kimse gecemiyor...Bill bile bunu kabul edip bundan sonraki windows surumlerinin Linux uyumlu cikacagini duyurmustur....Bizim ulkemizde programci nesil gecmisi 10 yil bile degil belkide...zaten Linux 93 lerden sonra buyumeye basladi dersek 5-6 yildir birebir linux la tanistik..ben 99 da tanistim...neyse...bircok sistem programcisi C calisirken Linux u tercih ediyor Linuxta derlenen kodlari fazla degisiklige ugratmadan win de de derleyebilirsin esneklikten dolayi...java olsun yine ayni...burada Linux sayesinde bircok kisi belki ozenti belki merak programlamaya acik kaynakli programciklar gelistirmeye basladi..sonra bir bakildi programciklardan koskoca bir dag olusmus ve bu bir neslin urunu...Ama gelelim gunumuzde bizim ulkemize iyice armut pis gotume dus olan neslimiz bunun icinde kimi noktalarda hepimiz dahiliz....artik birseylerle ugrasmak nasil calistigini nasil isledigini ogrenmek yerine o sistemi kisisel amacimiz icin nasil kullanabiliriz yoluna gidiyoruz....yani linux olsun windows olsun bu sistemlerin gerek cekirdek yapisi gerekse kabugu hakkinda buyuk bir kesimin hicbir bilgisi yok...windowslacocukluktan tanistigimiz icin cafelerde tv lerde gordugumuz kurslarina gittigimiz icin kolay geliyor....Linux u cafelerde gormedigimiz tv ler izlemedigimiz kurslari parmakla sayilacak kadar az oldugu icin hatta gecmiste hic yoktu...bunun icin bilmiyorduk...ama bugun bircok linux kursu acildi...ve acilmaya devam ediyor...Sonucta mantik yurutursek İki tane isletim sistemi var ortada...cekirdek shell cart curt...sonucta insan unsurunun hukmettigi iki sistem ve mantik olarak isleyisleri ayni bunu kestirip Linux u gozumuzde ocu gibi buyutursek Linux elbette zor gelir elbette opera bile kuramazsiniz...en ufak bir gz rpm kurup derleyemezsiniz....windowstaki exe de ileri ileri custom type...neyse linuxta rpm lerde aynisidir....vs vs....bir mantik farki yok uygulama farki var eliniz klavye mouse tutup beceremiyorsaniz o sizin sorununuz.....Son olarak Linux u ogrenemeyenlere ve bok atanlara bir sozum var acaba Windows u ne derece biliyorsunuz...Regedit kutuk yapisindan ne habersiniz...MS-dos ta ic ve dis komutlardan ne habersiniz..TCP-ip protoklunden ne habersiniz....Fareyi tutup klavyede iki tusa basmaklami windows kullaniliyor?...exe lere cift tiklayip ileri ileri demekle mi windows kullaniliyor...Orn: Denyoyu indirip tbt de kullanma klavuzuna bakarak yonergeleri izlemekle denyoyu windows uzerine kullanmismi oluyoruz...soruyorum ne derece windows u biliyorsunuz?
Ha tekrar niteliyorum
Linux un yeri ayri,windowsun yeri ayri.
Ubuntu ailesinin prensiplerine gore ubuntu asla ama asla en ufak bir bedel bile odenmeden kullanilabilecek bir linux dagitimi olarak kalacaktir...Adamlar ucretsiz cd gonderiyor zamaninda getirttim arkadaslara falan verdim ubuntu cok zor olmadigi icin bircok arkadasim linux a asina oldu ...basaramayanlarda oldu sandilarki 1 haftada linux ogrenecez...Dedigim gibi..;) -
Ubuntu gerçekten çok güzel bir dağıtım herkese tavsiye ederim.Düne kadar linux hakkında soru sorup çözmeye uğraşan insanların şimdi saçma salak yorumlarına gülüp geçiyorum. ; )
-
Reason for custom request, in English
buraya ne yazcez? -
Istedik bakalim,gelince kurucam..Iyi ya da kotu.. Pek bilgim yok..Yinede deneyecegim..Bakalim hayirlisi..Windows Turk milleti icin uretilmis gibi zaten.. Hersey hazir ))
-
7pc 2 64 bit 1 mac için istedim
elimde hiç mac yok ama belki ilerde bir gün olur :)
paylaşım için teşekkürler -
tammda nasıl istiyosun öle bişi yok ak
-
kelvin war kardeşim
kayıt olduysan tekrar üstteki linke gir -
nasıl yok ya form doldurmadın mı
ilk önce mail adresini yazdın
mailine bi adres geldi onu doldurdun yolladın
sonra giriş yaptın
şaak diye form çıkıyor karşına
dolduruyorsun formu tamamdır... -
biri şu formun linkini verebilirmi?
-
bir linux kullanıcısı olarak ubuntu ve kubuntuyu pek sevemedim oysaki google çıkartıcagı sisteme ubuntuyu temel alıcak.....
neyse windows kullanımınada gelince şunu demek istiyorum zumsukcum sen tutup windowsta hiç dns ayarladınmı mail server yada ne bilim active directory ile çalıştınmı hani tutup bunların mantıgını ögrenmeden next next next dersen sorun cıkınca en fazla formatı basarsın linuxta zaten bu işlemleri yaparken işin ruhunuda ögreniyorsun evet bende ev kullanıcısına uygun olmadıgı kanatındayım bu yinede power user die gecinen birinin tutup 2 gün bakıp sonrada yorum yapması da uygun degil.....Birde demişsinki adam kodunu çaldırmış sonrada acık kaynak die millete yutturmuş o zaman sana şunu derim GNU linux projesinden çok daha eskidir ve çok daha geniş bir olaydır bugün .net ilede geliştirilen gnu projeleri var linuxla acık kaynagı karıştırma
Toplam Hit: 20320 Toplam Mesaj: 87