folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uçuracak İnternetin Fiyatı! (VDSL2)

Uçuracak İnternetin Fiyatı! (VDSL2)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

1 saatlik filmi 4 dakikada indiren internetin aylık ücreti ne kadar olacak? İşte VDSL2'nin müthiş avantajları...

Türkiye, yeni nesil hızlı internet ile 1 Temmuzda tanışacak. İnternet hızının 8 kat artarak 4 megabitten 32 megabite çıkaracak VDSL2'nin (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) aylık ücreti 169 YTL olarak belirlendi.

Türk Telekom yetkililerinden edinilen bilgiye göre, VDSL2 teknolojisinin hizmete girmesi ile birlikte şu anda 4 megabit olan internet hızı 8 kat artarak 32 megabite çıkacak. Hızın artması ile kullanıcılar internet üzerinden film veya müzikleri daha kısa sürede indirebilecek, interaktif oyunlar daha hızlı oynanabilecek. VDSL2 ile birlikte IPTV'nin de altyapısı hazırlanmış olacak.

VDSL2'nin 32 megabitlik hızı ile 700 megabyte büyüklüğündeki bir filmin internetten indirilmesi sadece 4 dakika sürecek.

-AYDA 169 YTL-

VDSL2 için altyapısını geliştiren ve yenileyen Türk Telekom, çalışmalar kapsamında kablo ve kutu yenilemeleri de gerçekleştirdi.

Türk Telekom VDSL2'yi İnternet Servis Sağlayıcıları aracılığıyla hizmete sunacak. İnternet kullanıcıları VDSL2'ye aylık 16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL ödeyecek.

-73 İLDE-

İlk etapta VDSL2 hizmeti 73 ilde 450 lokasyonda verilecek. Talebe göre VDSL2 kapasitesini artırmayı hedefleyen Türk Telekom, VDSL2'yi 1 Temmuzda hizmete sokacak.

ADSL için kullanılan modemler VDSL2 için kullanılamayacak. İnternet servis sağlayıcıların bu nedenle kullanıcılara ücretsiz modem veren kampanyalar üzerinde çalıştıkları öğrenildi.

Türkiye, 32 megabit internet hızı ile Avrupa'da Almanya ve Fransa'nın ardından, DSL ile en hızlı internet kullanan 3. ülke olacak.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    bizimkilerde bi ucuzlama olcak mı ondan haber ver sen
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    abi ben 16 mb gecıcem onun fıyatı nedır 4096 ya 90 lira öduyom :D o daha iyi : olcaktır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

Martech bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi ben 16 mb gecıcem onun fıyatı nedır 4096 ya 90 lira öduyom :D o daha iyi : olcaktır

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=689

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

hangisi doğru :/

http://www.tahribat.com/haberdetay.asp?id=1934

(:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PClerimizi server yapamayalım diye 1 mbit sınır koyma oyunu.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Martech bunu yazdı:

İnternet kullanıcıları VDSL2'ye aylık 16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL ödeyecek. 

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

kerim bunu yazdı:

hangisi doğru :/

http://www.tahribat.com/haberdetay.asp?id=1934

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=689

Bilmiyorum ama şu an yazdığım tarife 27 Haziran 2008 tarihli. Fiyatları artırmış olabilirler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    iyi de bu haberin gerçekliği tartışılır. resmi sitesinde yazan doğru tabi ki
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek
    şu bizim kotayıda kaldırsınlar başka bişey istemiyorum en büyük yeniliği ve iyiliği yapmış olacaklardır bana göre :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EOF
    EOF's avatar
    Erkek

32mbit in 5mbit upload ı var (: zaten 32mbit upload veren bi sunucu bulamıyıcağınız için hiç bi zaman sonuna kadar kullanamıyıcağınızı telekom biliyo.

ama bu hattı ağa dağıtmak internet cafelerin çok işine gelir diyicem ama millet alışmış 2mbit overload hatlara 32mbit farklı gelmezki. Bu arada 7 kat düşük upload hızı vermekte dünyanın hiçbiyerinde yoktur heralde.

end of file.
Toplam Hit: 1855 Toplam Mesaj: 18