Ucuz Motor Tavsiyesi
-
merhaba
şehir içinde kullanmak için max 5000 tl civarında scooter almak istiyorum.
motordan anlamadığım için ikinci ele götüm yemiyo, bide ucuz aletleri apaçi ler kullanıp amına koyuyolar.
aslında motor almak isterdim ama bu fiyatlara güzel motor yok, gidip honda cbf de almak istemiyorum
kymco agility 125 alayım diye düşündüm internette bissürü yazı var bu aleti öven ama hepsi çok eski (2008/2009 falan) o günden bugüne daha iyi ürünler çıkmıştır diye düşünüyorum.
ayrıca, yazın istanbulda abartmadan ehliyetsiz dolaşsam motorla sıkıntı çıkarmı? polis ehliyetsiz yakalayıp motoru bağlayınca kestiği 2000 liralık cezayı ödemeden motoru alabiliyomuyuz ?
-
Öncelik ile 2'inci el kesinlikle alma hocam. Ha çok temizleri vardır ayrı ama onlarında sıfır ile fiyat farkı çok yok sıfır al daha iyi.
Ben motordan çok anlamam ama Cup var bende 100'lük. Eğer motor sevdalısı değilsen işimi görsün diyorsan bana göre neden Cup olduğunu yazim. Dediğim gibi çok anlamam ama 1 yıldır kullanıyorum ona göre yorum yapim.
Öncelik ile 100'lük modellerinde vergi vs yok. Yıllık sadece sigorta var. Yakıt konusunda oldukça çok iyi.
Az yakmasına rağmen çekiş gücü iyi yani ben sorun yaşamadım.
Parça konusunda sorunları yok ve onarımları kolay. Zaten bir süre sonra sende motordan anlamaya başlıyor sorun karşısında tamirciye gitmeden kendin hallediyorsun.
Polis konusunda. Cup modellerin elektirik bisiklet modelleride fazla olduğundna kolay kolay polis durdurmuyor hocam. Ben 1 yıldır sadece 2 defa çevirmeye girdim. Evraklarım eksiksiz, A2-B var ve kasksız kullanmam sorun yaşamıyorum.Ekleme:
kadirozdemir tarafından 27/Nis/16 15:55 tarihinde düzenlenmiştir
Cuplar büyük teker olduğu için düşmen çok zor. Ben 2 defa düştüm. Motoru aldıktan sonra ruhsatı almaya giderken daha ilk defa kullanıyorum ön fren bunlarda diskli. Ön frene abandım yere yapıştım. Birde arkamda biri varken önüme bir araç kırdı. ıslak zemindi arka frene basınca dengeyi sağlayamayıp düştüm. Ama hani trafikte profesyonel motorcu olarak değilsede kıvrak hareketler yapıyorum bir sorun yaşamadım. -
5 bin tl limitle alabileceğin en iyi motorlar.
Honda fizy 125
Yamaha CygnusL
Başka markalar alma derim bunlari her türlü aldığın değerde satarsın ikiside gaza basınca gitmeyen motorlar ama yeni başlayan biriysen ideal. Ehliyet konusunda bence vi defa ceza yeyip 2000 ödemektense ehliyet al daha ucuz. Cezayıda boşver yolda bi kazaya karışsan bedeli ağır olabilir. Ama cezayı ödemeden motoru ehliyeti olan biriyle gidip teslim alabiliyorsun drgişmediyse kanunlar en son 2005 te ehliyetsizlikten ceza yedim o zaman öyleydi
-
kymco agility 125'lik alabilirsin bence'de hem sağlam hem sorunsuz motor ama en fazla 3-4 sene binebilirsin sonra motor kendini bırakıyor. Tekrar yaptırıncada verim vermiyor bitane yatıyor bende :) ama iyi motor az yakar çok kaçar sorunsuz kullanırsın.
-
ben bu işlerden anlamam arkadaş birkaç ay önce
delight aldı tip olarak güzel duruyor
-
bu motor blogu ve kapağının kalitesini, kullanıcı yorumları dışında, çıplak gözle renginden yada diğer özelliklerinden anlamanın bir yolu var mi?
-
dua et de aldığın motor kadar sigorta fiyatı çıkmasın karşına :D
Adam motor alıyor sigorta fiyatı motordan fazla çıkıyor.