UFO(Isıtıcı Olan)
-
kardeşş, sana güzel bi tavsiyem war... eskiden babamlar öğrenciyken bunu uygulamışlar... :D yakınlarda kaçak elektrik çekebileceğiniz biyer varmı??böle inşaattır, ne bilimm salak komşular filan:D eğer varsa tuğlaları diziosun salonun ortaya ve elektriği veriosun..hem ısın istersen üzerinde yemek yapp :D haaa, yok tuğla bulamam çalamam diosan tavana eski yaylı olan somyalardan da asabilirsin:D o daa manyak bişe :D yorumlarınısı bekliom arkadaşlarr!!! yaşasınn öğrencilikk!!!
-
Öğrencilere kaçak elektrik bağlayan adamı geçen sene yakaladılar hemde suçüstü basmışlar :D Bu sene kaçakla ilgili hiçbişey yapamam,aşağıdaki sigortaların olduğu yere öküz gibi kilit asmış adam..Alternatif ısınma yolları bulmaya çalışıyoruz artık :( Dj_alper peki o adamın astığı şu kocaman 3000 watt'lıklardan olmasın ben sadece kendi yattığım oda ısınsın yeter diyorum??Zaten elektrikli battaniyede aldım ,sonumuz hayır olsun :D
-
bende öğrenciyken elektirikli soba kullandık ama biz 4 kişi kalıyoduk a.q bide her akşam misafir oluyodu anlıcanız osurarak bile ısınabilirdik...nese bizde elektirikli soba kullandık ama ufo falan diil şu radyatörlümü ne diyolar onlardan...elektirik bi hayli fazla geldi elektirigi kestiler :D sora bizde açtık elektirigi :D anlıcanız elektirik parası vermedik hiç :D ama gardaş şöle sölim sen soba kur ;) yada ne sobası a.q sarıl battaniyeye ohhh mis gibi :D
-
Doğuda okuyorsan kaçak kullan.:) Niye dert ediyosun ki. Hatta eski bi demir bulgar somyası bul. bağla tavana ver elektiriği nar gibi kızarsın. Haberlerde görünce dumur olmuştum. Spiker çok yakmıyor mu sorusuna Beleş ki abla die yanıt vermişti keko :D
-
Tablo doğru.
1200 watlık birşey 1 saat sürekli çalıştırmada teorik olarak 18,12 kuruş, pratikde ise 16 ila 20 kuruş arası yakar.
Hafta içi günde 5, hafta sonu günde 10 saat yaksan ayda 30 YTL civarı olur.
-
cxa1191s bunu yazdı:
-----------------------------Tablo doğru.
1200 watlık birşey 1 saat sürekli çalıştırmada teorik olarak 18,12 kuruş, pratikde ise 16 ila 20 kuruş arası yakar.
Hafta içi günde 5, hafta sonu günde 10 saat yaksan ayda 30 YTL civarı olur.
-----------------------------Bildiğim kadarıyla üstel bir fonksiyon olarak hesaplanıyor o.
Yani 100KW ile, 10 000 KW arasında, 100 kattan daha fazla fark var.
Tabii yanlış biliyor olabilirim.
-
Birader Van'da 6. senemdeyim. buluşalım kaynaşalım sana özel msj'da attım. TBT'den birin Van'da hiç düşünmezdim ama mümkünmüş demek ki...
bir ara görüşelim istersen bak ne güzel evde kalıyormuşsun bende şuan ev ve ev arkadaşları arayışlarındayım olurda bir güzellik bile yaparsın belki bana. ev ark.ı oluruz belki : )
kira mühim değil
Yarın Funda'da TBT T-Shirt'ü ile beni bulabilirsin yakama kırmızı gül takamam ama üzerimde Tahri T-Shirt olur. Jeoloji Müh. okuyorum. -
bende bugünlerde almayı düşünüyordum.
18000kw saatte 2 ytl yakıyor diyorlar.
kuzenim geçen yıl almış.elektrik faturasında 30 ytl kadar oynama oldu diyor: ona heveslendim.
öte yandan forumları araştırıyorum,kimisi iyi az yakıyor diyor. kimisi cok yakıyor diyor. anlamadım gitti.
geçen kış aylık 120 ytl civarında kömür+oduna para vermiştim.
2 ay böyle devam ettim. daha sonra normal katalitik kullandım 2 aylık 120 ila 80 arasında kış çıkana kadar fatura ödemiştim.
kendimce diyorum ki; bu katalitikten az yakar ve cok ısıtır?
kömürden hesaplı ve bir kişiye yeter.
ama kömür sobası gibi olmaz.
sonuçta bunu gun boyu açık tutamazsın. akşam 6-12 arası +hafta sonları bu süre uzuyor..
aşağı yukarı 200 saat ediyor.
-dün fiyatlarını sordum ufo 1400 klasik 185 dedi.
başka bir marka vardı 1800müydü neydi 135 dedi.bunu satan arçelik bayisi idi.üfürükten bir bayi değildi yani.ufoyla bir farkı yok;ikiside aynı dedi.ama reklamlar,forumlar vs öyle demiyor.
aylık 50 ytl fatura gelse.6 ay kullansak 300+150 ufo 450,,
kömürün tonu 250 desek; aşağı yukarı 1,75 ton kömür eder. buda 70 torba kömür eder.
günde 10 kilo kömür yaksak 6 ayda 1,8 ton eder.
hesap aynı ag:|
kömür pis,zahmetli ama iyi ısıtır ?
ufo az ısıtır ama temiz zahmeti yok. ?
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------Demirdöküm ün var 90 ve 95 liraya klima tarzında çalışıyor duvara asıyorsun ve sıcak üflüyor saatte 25 YKR yakıyor..
-----------------------------
waaaaayyy kirweme bak bee nerden bilion sen bunları =))) o dediği aletin 2 ayarı war 1000 watt, 2000 watt hangisinde istersen onda açarsın hawanın soğukluğuna göre, üzerinde göstergesi falan war ayrıca uzaktan kumandalı ve zaman ayarlı. ben 2 tane aldım adam dedi bunlar yeni çıktıgı için bu kadar ucuz. 3-4 aya kalmaz patlama yapıcak kaçırma dedi bende 22 milyon taksitle 2 tane aldım baya iyi ısıtıyo ama bende karadenizdeyim fazla soğuk yemiyoruz. sen bence 4-5 tane al =)))) -
hoca sımdı dogunun dogusunda okuyorsan ıyı dınle ordakı fazlar kuvetlıdır herkes kacak kullanır hatta cogu koyunde elektırık saatı bıle yoktur sen al 1-2 tane elektırıklı soba her yere kur sonra gıt bır elektırıkcıye ver 50 kaat sana kacak bır hat ceksın soyle kanepe arkası felan bır yere pırız taksın veya saatle oynamanın cesıtlı yolları var fılım sokmak felan gıbı ha dıyeceksın ben vatanımı mılletımı severım yapmam oyle sey senı teprık ederım ama bılkı orda herkes kacak kullanır elın pkk sempatızmanı ıbnelerı kullancagına senın gıbı vatan evlatları kullansın öğrencıye hersey mubahdır vatandas olarak benım hakkımı yersen kacak elektırık olayında benden yana helal olsun secım senın