folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ukrayna'da Nükleer Santral Kazasi?

Ukrayna'da Nükleer Santral Kazasi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı

su karadenize karışmış şuanda Türkiye dahil 1. derecede risk seviyesinde havaalanları kapatıldı ve uçuşlar yasaklandı reaktörleri kuran şirketin genel müdürü ve sorumlu kişiler gözaltında incelemeler devam ediliyor son çare olarak oluşan kaza yerine putini tıkayacaklarını bildirdiler... 
    böyle yazınca çok hoşuna gidiyor, kaza olan birşey zaten bu kaza oldumu patlayan ortalığa radyasyon saçan birşey değil olur belirli bir seviyesi vardır müdahale edilebilir kontrol  altına alınabilir insan sağlığına zararlı olmayan radyasyon seviyeleri vardır... bunlar ilk değil sonra olmayacak fabrikalarda oluşan kazaların aynılarıdır bu kazalar...

birde çok rica edicem yenilenebilir diye kudurmayın arkadaşlar ya yok öyle bir enerji kaynağı efendiler bunu bir kafanıza sokun çıkış yolu falan değil o kolpazan yeşilcilerin dediği gibi yenilenebilirde bize yetmiyor... almanyada boku yedi daha yeni fransaya bize üretim yaptığın termik santrali kapatma dedi... almanyayı enerji alanında çok büyük sıkıntılar bekliyor... ve görüceksiniz 2020 gelindiğinde almanya nükleer santralleri tekrar devreye alıcak... adam diyor ki yeter nasıl yeter bir açıkla hele diyorsun diyor ki türkiyenin 83 bin mw rüzgar potansiyeli var eee diyorsun işte bunu elektriğe çevirince kurtulduk başka efendim m2 başına 1311w enerji düşüyor Türkiyede eee diyorrsun bunu elektriğe çevirince kurtulduk ulan gerizekalı bu potansiyel dağa taşa düşüyor antalyada nerde rüzgar trabzonda nerde güneş... iletim hattı masrafı tesisin yüzde 20 si demek... bunu şebekeye ileticeksin dağıtımını yapıcaksın bizim akıllı şebekemiz yok enerji kaynakları yönetimimiz hala insanlar yapıyor akıllı şebeke olmayışını eleştir önce ... sözüm ona bakkal hesabıyla kalkıp adam çarpıcaksınız

Sen de diğerleri gibi hatalı düşünüyorsun :) elektriğin tek kaynaktan dağıtılmasına gerek yok, çoklu kaynak dağıtımı diye bir şey var. Akıllı şebekeler de zaman içerisinde kurulur her şey zırt diye olmuyor. Almanya yeniden nükleer enerjiye dönmeyecek, rüzgar konusunda ciddi çalışmaları var, 5 sene sonra led dışında ışık kullanmayacaklar, Almanya'nın jeotermal enerji konusunda da ciddi çalışmaları var, havadan abuk subuk yazıp duruyorsunuz bu tıpkı ben otostartı kapatıyorum trafikte çekilmiyor demeye benziyor, mühendisler bir araya geliyor aracın daha az yakması için otostart teknolojisini geliştiriyor bizim ahmet efendi çok bir halt biliyormuş gibi çıkıp bunu arabaya koymuşlar ama ben kullanmıyorum gerek yok diyor, şimdi senin söylediğin aynı bunun gibi...

valla @RETRET ahmet amcen otostarta para verecek kadar salak değil kusura bakma :D uzun uzun abuk subuk yazdım ama sonra sildim amk sizinlemi uğraşıcam yukarda yazdım varsa şekliniz türbin verimlerini, kaynak verimlerini iletim hattı ve tesis masraflarıyla fizibilite yapında bizde abuk subuk olmayanı sizden öğrenelim, birde farklı şebekelerden sürekli olmayan enerjileri dağıtmanın formülünü bulursanız onuda söyleyin biz enerji sistemleri mühendisleri düşüncelerimizdeki hatayı düzeltelim.

la bu adam hala tv de birseyler satıyormu.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Yaşıyorum hacılar henüz ölmedim :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Hocam peki nasıl bir kaza olmuş; herhangi bir bilgin var mı?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

valla duymadım hocam hiç

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

valla duymadım hocam hiç

savaş ne durumda peki?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

valla duymadım hocam hiç

savaş ne durumda peki?

ordu 2 şehirde savaşıyor direnişcilerle bizim burda bişey yok.

Olayların özeti şu; siyasetden anlamayan halk gereksiz isyanla yani kendi eliyle kötü olan ülkeyi dahada bok etti.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

çabuk çabuk hatunları kurtaralım :D

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

su karadenize karışmış şuanda Türkiye dahil 1. derecede risk seviyesinde havaalanları kapatıldı ve uçuşlar yasaklandı reaktörleri kuran şirketin genel müdürü ve sorumlu kişiler gözaltında incelemeler devam ediliyor son çare olarak oluşan kaza yerine putini tıkayacaklarını bildirdiler... 
    böyle yazınca çok hoşuna gidiyor, kaza olan birşey zaten bu kaza oldumu patlayan ortalığa radyasyon saçan birşey değil olur belirli bir seviyesi vardır müdahale edilebilir kontrol  altına alınabilir insan sağlığına zararlı olmayan radyasyon seviyeleri vardır... bunlar ilk değil sonra olmayacak fabrikalarda oluşan kazaların aynılarıdır bu kazalar...

birde çok rica edicem yenilenebilir diye kudurmayın arkadaşlar ya yok öyle bir enerji kaynağı efendiler bunu bir kafanıza sokun çıkış yolu falan değil o kolpazan yeşilcilerin dediği gibi yenilenebilirde bize yetmiyor... almanyada boku yedi daha yeni fransaya bize üretim yaptığın termik santrali kapatma dedi... almanyayı enerji alanında çok büyük sıkıntılar bekliyor... ve görüceksiniz 2020 gelindiğinde almanya nükleer santralleri tekrar devreye alıcak... adam diyor ki yeter nasıl yeter bir açıkla hele diyorsun diyor ki türkiyenin 83 bin mw rüzgar potansiyeli var eee diyorsun işte bunu elektriğe çevirince kurtulduk başka efendim m2 başına 1311w enerji düşüyor Türkiyede eee diyorrsun bunu elektriğe çevirince kurtulduk ulan gerizekalı bu potansiyel dağa taşa düşüyor antalyada nerde rüzgar trabzonda nerde güneş... iletim hattı masrafı tesisin yüzde 20 si demek... bunu şebekeye ileticeksin dağıtımını yapıcaksın bizim akıllı şebekemiz yok enerji kaynakları yönetimimiz hala insanlar yapıyor akıllı şebeke olmayışını eleştir önce ... sözüm ona bakkal hesabıyla kalkıp adam çarpıcaksınız

Alman mühendisler, politikacılar vs yanlış biliyor doğrusunu ben biliyorum diyorsun? Çok iddialı Olmuş bu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

nükleere karşı çıkınca gerici, eski kafa olunuyor burada. efendim biz gelişmekte olan ülkeyiz enerji ihtiyacımız var deniyor. doğa ve insansağlığı prarya tercih ediliyor. biz bu felsefemizi değiştirmeliyiz.

hem daha madenlerimiz bu haldeyken(bknz. soma ermenek...) nükleere santral işleteceğiz(bknz. putin gelmeden 2saat önce cet raporunu onaylamak)

çernobilden sonra imha edilmesi gereken çayları fındıkları halkına dağıtan veya HAYIR OLSUN DİYE 3.dünya ülkelerine veren zihniyet varken bu sebeplerle ülkemde 2 santarl kurulmasına karşıyım.

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
Toplam Hit: 3536 Toplam Mesaj: 20