Ülkelerin Iq (Zeka) Ortalamaları Ve Türkiyenin Sıralamadaki Yeri
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------raul bunu yazdı:
-----------------------------raul bunu yazdı:
-----------------------------"Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk
milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve
çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda,
elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir."Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
İtirazı olan var mı?
-----------------------------ben hocam. mustafa filmini 1(yazıyla bir) kere izlemeni istiyorum
-----------------------------: ) komik şey.
merak etme izledim.
Atatürk'ü filmlerden öğreneceksek vay halimize..
Mustafayı izleyerek Atatürk'ü anladığını sanan dingiller
Hatırla Sevgiliyi izleyip devrimci olan embesiller asıl zeki olanlar...
-----------------------------yorum farkı işte...
bence de asıl dingiller atatürk bunu dedi deyip düşünmeyen yorumlamayan embesiller. Atatürk müslümanların komünistlerle birleşeceğini de söyledi. türkiyenin bolşevik olacağını da. hadi nokta diyelim komünist olalım.
Atatürk de herşeyin farkındaydı. Atatürk aha bunu dedi deyip kesmek ne kadar zekice. Türkiyenin iq sunun ortalama sayılanın 100 puanın 10 puan altında olduğu gerçeğini değiştiriyor mu?
ilk 500 üniversite arasında Türlk üniversitesi olmadığını da görmezden gelelim.
Atatürk meclisin saltanatın ve halifeliğin savunucusu olduğunu da söyledi.
yorum yapalım statükocu gerzeklerden olmayalım....
yoksa sonuç ortada...
Atatürk de yorum yaptı.
durum aha budur deyip statükoculuk yapmadı.
değiştirmeye geliştirmeye çalıştı...
-----------------------------Statükocu gerzek lafını üzerime alınmıyorum goçum.
ama o laf sana cuk oturmuş.
Neden?
Çünkü
"Atatürk müslümanların komünistlerle birleşeceğini de söyledi"
"Atatürk meclisin saltanatın ve halifeliğin savunucusu olduğunu da söyledi." demişsin neden söyledi hiç düşündün mü? yada "yorum" yaptın mı hani zekisin(!) ya.
"ilk 500 üniversite arasında Türlk üniversitesi olmadığını" sence bunun sebebi nedir?
üniversite başarısı ile "zeka" arasında nasıl doğru orantı kurdun anlamadım. Bence zekanın karşılığı bu değil. Hadi senin dediğin olsun o zaman
hani o zeki dediğin ülkeler var ya
en iyi 500 üniversite içerisinde 1. ve 2. sıradaki ülkelerin 1 tane bile yok ilk 5 de ise 5 6 tane var. Ben demedim bunu senin savunduğun şey:)
Birazda sen yorum yap bakim.
Bide eğer 0-6 yaş grubunu geçmişsen fazla zorlama bu saatten sonra pek bir katkısı olmaz ceviz bal yememin sadece kabız yapar.
-----------------------------ya senden zekisi yok tamam anlaşıldı. nüfusla orantılamayı denedin mi. süper zeka. 1. 2. ülkeyi nüfusla orantıla. üstüne alın alınma umrumda değil. bu tarz muhabbet zaten tarzım değil. olayı kişiselleştirince ne olacak anlamadım ki. bu aşağılık komplexi nerden geliyor. saçma sapan konuşma. çocuklaşma. yok ceviz bal kabız. ayıp bea. kaç yaşında insansın. ilkokul mu burası. bu kadar bayağılaşma
-----------------------------Ben en zeki benim diye bir iddada bulunmadım.
Ama senin pekte zeki olmadığını iddaa edebilirim. Hatta ettim bile.
Ben senin yorumuna cevap verdim ama sen benimkilere verecek adam akıllı bir cevap bulamadığın için köpürdün surat ifadeni tahmin edebiliyorum.
Son kez cevap vereceğim çünkü anladım ki tartışılacak "zeka" seviyesinde değilsin.Ne söylersem söyleyim an la ya mı yor sun.
Evet şimdi nüfusa orantılıyorum
Hong kong 10 milyona yakın kaç tane var top 500 de "0" hadi bunun nüfusu az olabilir böyle
güney kore 50 milyon kaç tane var kaç tane üniversite var listede aa buda "0" olmaması gerek nüfüs/zeka oranı kurarsak.ama senin hatrın için olsun:)
ve Çine bakalım oda hatrı sayılır biz "zeka" ya sahip 11. sırada iq olarak pek fark yok ama
11
China100 39 kaçtı bunların nüfusu milyon mu yok yok milyardı bunlar kaç tane üniversitesi var 500 de
buda "0" ya görüyormusun. Ama hemen kızma belkide koymayı unutmuşlardır:)
Ama güzel yani cidden bundan sonra senin gibileri çıkarsa o kişiselleştirme aşağılık komplexi saçma sapan çocuklaşma kay yaşınsa insansın ilk okulmu bayağılaşma gibi kelimeler geçen cümleni kullanacağım izin verirsen...
-
raul güzel yazmışsın, daha doğrusu güzel olan dürüstlük, yoksa yazdıkların gerçeklerden başkası değil. ama bakıyorum hemen celalleniyorlar yok Atatürk "Türk milleti zekidir" dedi o zaman hepimiz zekiyiz yok öyle bişey canlarım, Atatürk sizin gibi ezbere konuşanlardan değildi.
Eğer Atatürk, cumhuriyeti kurmadan önce milletin içinde bulunduğu berbat durumu gerçekçi bir perspektifle görememiş ve ülkenin boka battığını reddetmiş olsaydı (şu an sizin yaptığınız gibi) vatanı kurtarmaya hiç mi hiç kalkışmazdı, padişahım çok yaşa derdi, gidip asırlar önceki fetihlerle falan övünürdü, biz üç kıtaya hükmetmiş bir milletiz diye şişine şişine gezerdi. Bugün milliyetçi olduğunu sanan bazı arkadaşlar aynen bunları yapıyorlar, hayallerinde yaşıyorlar. Eğer ülkenizi bu kadar çok seviyorsanız ve birşeyler yapmak istiyorsanız, ilk önce onu iyi tanımanız, artı ve eksi bütün yönleriyle kabul etmeniz gerekir, dürüst olmanız gerekir. Eğer siz hasta olduğunuzu reddediyorsanız nasıl iyileşmek için çaba gösterebilirsiniz? Ölüm döşeğindesiniz hala "türk önde türk ileri" masalları okuyorsunuz, uyanın güzel arkadaşım artık uyanın, hani bir söz vardır rüyanı gerçekleştirmek için önce uyanman gerekir diye, aynen öyle işte. Biz bu ülkeyi sizden daha az sevmiyoruz, ama birini ne kadar çok seversen o kadar dürüst davranmakla yükümlü olursun, ben şahsen en samimi olduğum insanlara her yönlerini açıkça söylerim kaybetme pahasına, dostluk budur, aman kralsın aman süpersin deyip bozuklukları görmezden gelmek değildir. Eğer biz bu milletteki bozulmalardan rahatsız olmasak, her postta basbas bağırmayız böyle böyle yanlışız böyle böyle kötüyüz diye, gider başka şeylerle uğraşırız, derdimiz ne lan banane ne kadar cahil ne kadar mal olurlarsa olsunlar deriz. Ama demiyoruz çünkü bu ülkede yaşıyoruz ve birşekilde aramızda bir bağ var. Ve biliyoruz, etrafımızdaki o tarih kitaplarında yaşayan hayalperestler uykularından uyanmadan, onları harekete geçirmek mümkün olmayacak, bu yüzdendir Türklüğe yaptığımız eleştiriler tamam mı süper milliyetçi arkadaşlarım?
Gelelim konunun kendisine, Türk halkının zeka ortalamasının bir çok halka göre düşük olduğu gerçektir. Testler ne kadar objektif olabilir diye sorabilirsiniz belki ama bunu görebilmek için sokağa çıkmanız da yeterlidir. Bu millette çok yüksek bir ego var, yanlış olduğunu ne pahasına olursa olsun kabul etmeme kibiri var, asla okumak öğrenmek kendini düzeltmeye daha iyi yapmaya meyil yok, her zaman yarım yanlış bildiğini başkalarına kabul ettirme, etmeyeni zorlama meyili var.Kral TV'yi açın, çalan en popüler şarkıların sözlerini dinleyin. Eğer bir insan bu şarkıları dinliyor ve beğeniyor ise aptaldır, zira bu cümlelerin daha iyisini 7 yaşındaki yeğenim kurabilmektedir. Eğer bir insan, konuşma esnasında az biraz karmaşık cümle kuran ya da bir filozofa referans gösteren birini direk "felsefe yapma lan" diye susturuyorsa şakayla karışık olsa bile, o insan aptaldır. Eğer bir insan kitap okuyana inek, entel, ezik gözüyle bakıyorsa o insan aptaldır. Eğer bir toplumda en çok okunana gazete Posta ise o toplum aptaldır. Eğer bir toplum, kendisine yöneltilen eleştirileri hakaret olarak görüyor ve bunları kendisini düzeltmek için kullanmak yerine gözü kapalı küfürlerle savunmaya geçiyorsa o toplum aptaldır.
Sokağa çıkınca karşınızdan gelen ilk 10 kişiden 9u böyleyse artık "ben genele konuşuyorum, istisnalar kaideyi bozmaz" gibi bi ekleme yapmanıza gerek yoktur, zaten bu durumu anlayamayan da o 9'un içindedir. Yoksa var, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de çok yetişkin insanlar var, bir Avrupalıyla kıyaslanamayacak kadar kültürlü, zeki ve olgun insanlar var, konçerto yazan piyasa altı müzisyenlerimiz var, dünya kalitesinde hardcore yapan underground gruplarımız var. Ama bu istisnaları oluşturan insanlar sokağa çıkınca onlara "zibidi, ibne, vatan haini, entel, çok bilmiş" gözüyle bakıp adamları yaşadıkları ülkeden soğutuyorsa bir toplum, işte o toplum kesinlikle aptaldır.
bide ilk 500'de üni yok denmişde, hocam ilk 500'e üç üniversite girmişti sanırım son değerlendirmede, diğer ikisini hatırlamıyorum da Çukurova Üni'yi hatırlıyorum kendi ünim diye olmasın:d
-
---------
raul tarafından 07/Eyl/12 12:45 tarihinde düzenlenmiştir -
-----------
raul tarafından 07/Eyl/12 12:46 tarihinde düzenlenmiştir -
öncelikle şunu belirteyim top 100 olarak algılayarak kıyaslama hatası yaptım ama bu bile gerçeği değiştirmez ki birçok araştırma grubu ve top100 top500 listeler var benim baz aldığım dünya çapında geçerliliği olan bir araştırma
gidipte 2004ün listesini göstermedim senin gibi ezik:)
http://www.topuniversities.com/university_rankings/results/2008/overall_rankings/fullrankings/
-
----------
raul tarafından 07/Eyl/12 12:46 tarihinde düzenlenmiştir -
raul bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle şunu belirteyim top 100 olarak algılayarak kıyaslama hatası yaptım ama bu bile gerçeği değiştirmez ki birçok araştırma grubu ve top100 top500 listeler var benim baz aldığım dünya çapında geçerliliği olan bir araştırma
gidipte 2004ün listesini göstermedim senin gibi ezik:)
http://www.topuniversities.com/university_rankings/results/2008/overall_rankings/fullrankings/
-----------------------------algında sorun var işte. 2004 2005 2009 hiç farketmez her türlü iddaamın arkasındayım. kıvırma dansöz gibi. her türlü listede sonuç değişmez. döneklik yapma. tükürdüğünü yalama. dönek :)
-----------------------------lan dingil döneklik yaptığı şeyi inkar etmektir.
Ben yanlışımı beyan ettim. bunu anlamayana özürlü denir:) ama her ne kadar yanlış kriterlerde karşılaştırsamda değişen birşey yok.
çok farkeder gülüm çooook dünya değişiyor bilim ilerliyor yakalayamayan geriye gidiyor. ama senin gibi "kıt" bunun önemsiz olduğunu söylüyor.Sendende daha fazlası beklenmezdi. Lan doğru söyle zekisin ama mal taklidi yapıyorsun değil mi?
-
----------
raul tarafından 07/Eyl/12 12:47 tarihinde düzenlenmiştir -
ben bu lafları sana en ala şekilde yedirmesinide bilirim ama çocukla çocuk olma demişler.
Al evladım al yavrum al koçum al hepsini al
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dünyanın_en_iyi_500_üniversitesi_listesi
wikiden verdim bak linki hani senin araştırmada ordan.
bak bakim nerede o saydığın üniler..yoksa sayı saymasınıda mı bilmiyorsun?
birdaha cevap vermicem şu mala diyorum ama zorla kaşınıyor götün.Sayende seviyemide bozdum sabah sabah..hadi evladım sen şu listeyi iyice bi incele ben şimdi uyuyacağım biraz.
-
-----------
raul tarafından 07/Eyl/12 12:47 tarihinde düzenlenmiştir