folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ülkemizdeki İnşaat Mühendisliği Eğitim Kıyaslaması

Ülkemizdeki İnşaat Mühendisliği Eğitim Kıyaslaması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek

sevgili müridler hem kendim bilgi edinmek hemde ileride bu konuyu araştıracak olanlar müridlere kaynak hazırlamak amacı ile türkiyedeki inşaat mühendisliği bölümlerinde okumuş veya okuyan tanıdığı olmuş müridlerimizden yorum almak istiyorum .

Tahmin edeceğiniz gibi inşaat müh. okuma hevesindeyim mf-4 den 30-35 bin civarında olacağımı düşünüyorum , özellikle , 9 eylül ve kocaeli üniversitesini danışmak isterim .

Saygılarımla .

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Hevesle okumakla olacak iş değil bu hocam istekle olan bişey eğer inşaatda kendini başarılı görüyorsan sonuna kadar git.

He türkiyede ben inşaat okuyorum dediğinde adamlar sana napacaksın inşaatı inşaat köşelerindemi sürüneceksin devlet memuru falan olsaydın diyor.

güzel meslek mühendis olursan deli para var diyorlar İnşallah hocam amacına ulaşırsın :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

matematik ve fiziğinin cok iyi olması lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek

inşaatı kafama koydum zaten ama ben eğitim durumlarını kıyaslamak istiyorum hangisinin imkanları daha gelişmiştir hangisinin hocası iyidir binaları sağlamdır vs .

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

Kocaeli'de geçme notu 65 9 eylül'ü bilmiyorum ama kocaeliye gelme hocam ben bin pişman oldum dersleri verene kadar verem oluyor insan :|

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek

zor olması pek önemli değil o Allah'ın emri zaten ama kocaelinde üni nasıl hocalar nasıl mezunlar iş bulabiliyor mu ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/29.11.2011/itu-insaat-muhendisligi-dunya-46ncisi-oldu.aspx söyle bişey buldum 

tam bi internet üzerinden tam bi karara varılamasada dokuz eylül eğitim iyi ortam kötü diyorlar

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

hocam inşaat denilince en iyi şu üniler war:)

İnşaat Mühendisliği'nde ilk beş (en iyiden başlayarak)
    1)İTÜ
    2)Boğaziçi
    3)ODTÜ
    4)Yıldız
    5)Kocaeli veya Sakarya

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

deu,kocaelinden daha iyi üniversite,bence sonuç belli.Alttaki linklere bakarak üniversitelerin akademik başarılarına bakabilirsin.
    .
    http://tr.urapcenter.org/2011_2/2011_7_t7.php  

http://tr.urapcenter.org/2011_2/2011_7_t8.php  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

dostum elazig firat universitesinde okudum, soyle yazayim:

okumak icin tercih edilebilecek sahirler arasinda elazig son siralardadir, fazla anlatmama gerek yok hayal gucunu kullan ve hayal et daha sonrada 5 ile carp.

firat universitesinde, insat muhendisligi ve makine muhendisligi universiteden once kurulmustur, daha firat universitesi ismi yokken Devlet mimarlik ve muhendislik akademis adi altinda egitim verilmekteymis, daha sonradan bu 2 muhendislige ek olarak elektrik muhendisligi eklenmis ve adi firat universitesi olmus.

insaat muhendisligi bolumunun sahip oldugu lablar ve lab arac gereclerinin (diger universiteleri gezme imkanim olmadi ama) bircok universite olmadigi soyleniyordu, bu bilgiyi baska sehirlerden gelen yada baska universiteleri birakip gelenlerden edindim. gerek hidrolik lab (basli basina ayri bir bina) gerekse yapi ve yol lablari ile cok iyi imkanlara sahiptir. ama benim okudugum donemin (2006-2010) sadece son senesinde lablar ogrencilerin kullanimina acildi, daha oncesinde egitmenler esliginde girme zorunlulugu vardi, bildigim kadariyla artik boyle bir sart yok isteyen gidip istedigi deneyi yapabiliyor (ah ulaaaan ahhh).

bu arada benim zamanimda can egrisi vardi (2 vize 1 final, finalde 40 ustu not almak zorunlu, 3 sinav agirlikli ortalamasi 35 olmak zorunda, gerisi sinif ortalamasina bakar, sinif yuksek notlar almissa kalma ihtimalin var, gecme notunun bu kadar dusuk olmasina bakma; 1-3 baraji mevcut, ilk 4 donem ortalamasi 2.00 altinda kalan 3.sinifa gecemez, ve okudugum siniftaki 64 kisilik nufus 3.sinifin basinda 33 e dustu), artik yok. 

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

sakaryayı tavsiye ederim insaatta okuyan arkadaslarım var sehr olarak sevmeyebilirisn ama sakarya itünün bi kolu olarak kuruldugu için hocaları çok iyi muhendislik anlamında turkiyede ilk 5 te diyebilirim(özellkle insaat ve makina) insaat mühendisliği bnce gayet güzel bi bölüm belki fazla mezun veriyor olablr ama her ilde hemen hemen iş bulunabilir ve su anda muthis bi atak var insaat alanında 

ek olarak mat ve fizik önemli tabiki tamamen bunlardan oluşuyor cunku

Toplam Hit: 2153 Toplam Mesaj: 14