Ülkesiyle Özdeşleşmiş En İyi Irk ‘Türkler‘
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
AMpul bunu yazdı:
önce müslümanlık diyordun şimdi inanç demeye başladın, evet ortak inanç toplumları bir arada tutan köprülerden biridir, ancak milli bilinci müslümanlığa bağlamak tamamen saçmalık.
Benim gibi müslümanlıkla ilgisi olmayıp milli bilinci gayet yerinde olan insanlar olduğu gibi, müslüman olup arap hayranı olan, milli bilinci arap hurafelerinden ibaret sanan, araplar gibi giyinip arap alfabesini öğrenmeyi bir bok sanan, bisküvi kaplarında arapça yazıyo diye yerden alıp öpüp alnına koyan, harf devrimi yaptı diye, ezanı Türkçe yaptı diye Atatürke küfreden denyolar da var.
Hülasa, saçma bir laf olduğunu kabul et ,başta kendine karşı objektif ol.
Benim aslım arap yani arap göçmeniyiz.İnanıncımda kuvvetli forumdaki yazılarımı bi baştan aşagı oku benim arap milliyetçiliği gibi derdim varmı.Emin olabilirsin türklüğü senden cok sevdigime.Yazımı düzgün okursan ne demek istedigimi gayet iyi anlarsın. Müslümanlıgın temeli sağlam inancın üzerine kurulmasıdır.İnancı sağlam olanda benliğini iyi korurur.
Göktürler göktanrıya tapıyordu onlarında inancı sağlamdı.Türklüklerinden asla ödün vermediler.
Ben saçmalamıyorum senin kapasiten ve anlama gücün yazılarımdam cıkarılması gereken sonucu cıkarmıyo sen kendini koşullamışsın alakası yok diye olabilir sna göre doğrudur ama olaylara nasıl bakarsan öyle görürsün.
-----------------------------enteresansın hocam, imzanı okudum da, ben hayatta başka bir milletin milliyetçiliğini yapamam, 10^999999 yıldır aynı coğrafyada yaşayıp aynı geleneklere ve dine sahip olsak bile aslımı bildiğim halde başka bir milletin milliyetçiliğini yapamam.
Bir de "arabın töresi değil" ve "göktanrı Türkü korusun" kelimeleri ilginç. Şamanizme saygı duyan bir müslüman filansın herelde.
-
Laf vurmaya çalışıyon ama şamanizim falan o laf sembolik bi laf yani şeriatçı olmadığımıda anlayabilrsin.
Aslını inkar edem aslım arap ama ben türküm.Türkçe konusuyorum burada büyüdüm bu toprakta doğdum buranın ekmegini yiyip suyunu içiyorum.50 arabı nefret ettiğim bi türke değişmem.
Ben kendimi türk hissediyorum ve gurur duyuyorum :) -
TorNaVida bunu yazdı:
Laf vurmaya çalışıyon ama şamanizim falan o laf sembolik bi laf yani şeriatçı olmadığımıda anlayabilrsin.
Aslını inkar edem aslım arap ama ben türküm.Türkçe konusuyorum burada büyüdüm bu toprakta doğdum buranın ekmegini yiyip suyunu içiyorum.50 arabı nefret ettiğim bi türke değişmem.
Ben kendimi türk hissediyorum ve gurur duyuyorum :)
-----------------------------tamam hocam ne güzel , ama yinede enteresan yani :)
-
Türklük saf islamla yücedir. Kalkıpta fettoşun ruhbancı islamına bu milletin dini budur dersen laiklikte böyle diyenler için vardır bu ülkede. Evet bu ülke bu topraklar bin küsür yıl müslümandı. Bu toprakların müslüman kimliğinin hala bozulmaması arabistandaki irandaki ruhbancı anlayışın hiç bir zaman olmamasından kaynaklanır. Yoksa bu ülkede her dinden insan var diye laiklik yok %99 müslüman olan bu ülkede zaten bu nedenden ötürü laikliğin olması komik. Laiklik din ve vicdan hürriyetini garanti altına aldığı için gereklidir.
Ama bakıyorsunuz orta asya Türk cumhuriyetlerine çoğunun rus-çin etkisinde kalmasının nedeni dini boşluk içinde olmaları. Moğolistana Altaylara vs gidin adamlara dinini sorun hepsi hala daha kararsız şekildeler dinsiz milliyet olmaz uzun lafın kısası.
-
Ülkesiyle Özdeşleşmiş En İyi Irk ‘Türkler‘
yorum yapan msülüman arkadaşlara hitaben
bunun müslümanlıkla ne alakası var :) la havle
-
n2n2 bunu yazdı:
Daft bunu yazdı:
"Buna rağmen “Ahlaklı hareket etmek ve değerlere sahip olmak için bir dine inanmak gerekir” görüşüne 14 ülke arasında en fazla destek veren Türkler oldu." demek ki hem laik hem müslüman olunabiliyor.
-----------------------------Bu hem laik hem müslüman olunabileceğini değil, milletimizin ne laikliği ne de dini doğru düzgün anladığını gösteriyor.
Laiklik her türlü vicdani görüşün ve inanç kadar inançsızlığın da özgürlüğüdür, sadece "İslamiyete inanma ve onun gereklerini yerine getirme özgürlüğü" değildir. Başörtüsü yasağında "hani inanç özgürlüğü" deyip, inançsız bir insanı "ahlaksız" olarak yaftalamak ve bu gözle baktığı için sürekli sindirmeye çalışmak laiklik değildir. Cemaat faaliyetlerini "dini ve Türk kültürümüzü yayıyorlar ne güzel" olarak görüp hristiyan misyonerleri öldürmek değildir. Laiklik bir müslümandan asla başaramayacağı bir şeyi yapmasını ister: kendi inancını yanlış bulup inanmayanı da kendisi kadar insan olarak görmek, saygı duymak, ramazanda en az kendisi kadar yaşama hakkı bulunan sokaklarda yiyip içtiği için dövmemek, pis pis bakmamak vs.
Yani birbiriyle tamamen çelişen şeylerin hepsini birden savunmak geniş görüşlülüğün değil karaktersizliğin belirtisidir, o yüzden övünülecek bişey değil bu.
-----------------------------Laiklerin hepside putperest zaten değilmi ? Benim anlamadığım hristiyanın , musevinin laik olanı oluyorda müslüman olunca olmuyor neden?
Bir müslümandan başaramayacağı şeyi ister demişsin muazzam cehaletini yansıtmışsın aç bi oku yunusu mevlanayı onlar sana kapak olur zaten...
Karakterli olmak ateist olmakmı ? yada laikliği ateistliğe veya herhangi bir dine yada dinsizliğe alet etmekmi?
He unutmadan müslümanlar senin dediğin gibi olsaydı şuan hrisityan nufusu ne olurdu bilemiyorum yada yahudiler diye bi ırktan bahsedebilirmiydin...
Geçmişini bilmezsin gelir ders verirsin burada millete... Hangi milliyettensin bilemiyeceğim ama Türksen önce atanı tanı
-
TorNaVida bunu yazdı:
Benliğimizi korumamızın tek nedeni müslümanlıktır.
-----------------------------Bizim milletimiz, Hira dağı kadar Müslüman ise Tanrı dağı kadar da Türktür hocam.Bence yanlış düşünüyorsun.
Bu yüzden laik bir devletiz ve bunu savunuyoruz.
Bu yüzden şeriat a karşıyız ya da bu yüzden sosyalizm nîraları atmıyoruz.Sadece benliğimizi kaybetmemek için... -
Müslüman olmasak belki de neler neler yapardık :|
Ama işte müslümanız ve yobazlığa doğru gidiyoruz. hatta ulaştık.
Bütün evrenin gizemini, billimi bi kitaptan öğrenebileceğini sanan yobazlarız biz.Irkçılığa pis kaka derken ümmetçiliğe hizmet edenlerdeniz
Allah bizi korusun