Ülkücüler - Belgesel Film
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
Merak ettim ülkücülük komünizm karşıtlığı mıdır? Ülkücülerle komünistler 2 zıt kutup diye biliyorum da
Sadece "komunizm karşıtlığı" değildir fakat o da vardır. Malum biri sağ biri sol görüş.
-----------------------------Şimdi sağ olunca kapitalist yanlısı mı oluyor yani?
-
Fatih bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
Merak ettim ülkücülük komünizm karşıtlığı mıdır? Ülkücülerle komünistler 2 zıt kutup diye biliyorum da
Sadece "komunizm karşıtlığı" değildir fakat o da vardır. Malum biri sağ biri sol görüş.
-----------------------------Şimdi sağ olunca kapitalist yanlısı mı oluyor yani?
-----------------------------Ülkücülük İslam birliğini hedefler bunu beynelmilel Türk milliyetçiliğiyle karıştırmayın önce ikincisi buna bağlı olarak ülkücülük dönemin şartları gereği (soğuk savaş) başta komünizm, emperyalizm, faşizm, siyonizm gibi kapitalizmin ürettiği tez-antitez ideolojilere düşmandır çünkü temelinde islam öğretisi vardır, Türk millyetçiliğide tarihten gelen sosudur. Ama ırkçılıkla alakası yoktur.
Edit: Bu sağ-sol tanımlamaları milletten millete değişir, mesela burdaki bir dinci siyasi yelpazenin sağındadır, ama lübnan gibi bi ülkede sağcı hristiyanların karşısında solcu müslümanlar vardır. Dine milliyete göre ülkedeki sosyal konumu belirler onu.
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
Ve islam vurgusu çok fazla yapılıyor gerçekten ülkücülük bu mu ? Çünkü çok kişi gördüm burda ben ülkücüyüm diyip peygambere Allaha küfr edenler
-----------------------------bu ülkü TÜRK - İSLAM ülküsüdür o bahsettiğin zaatlar yeni yeni türeyen zibidi hibbilerdir az çevre yapayımda ocağa girmiş geçici şerefsizlerden başkası değil sana ülkücüyüm deyip böyle konuşanın kafasına bir sopayı geçirmen hak
-
Hayret nerde kaldilar coktan gelmeleri gerekiyordu :)
-
4. Fragmanda çıkmıştı yanlış bilmiyorsam
-
Hayırlısı olsun , inşallah daha çok sayıda belgeseller çekilir. Ne kanı bozukları kahraman ilan edip belgesellerini yaptılar , gerçek kahramanların gerçek şehitlerin bir adam gibi belgeseli bile yok. Devamının gelmesini dilerim.
-
national geographic kanalında yayınlasınlar :S
-
Maalesef ülkücülük türkiyede kontrgerillanın taşeronluğundan öteye gidemedi,hayatı din ve ırk üstünden yorumlamak sağlıksız ve hasta bi fikir.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------aklıma direk animal planet'i getirdin. Adamın biri tutup "animal planette yayınlasınlar" dese burda ya 5 sayfa küfür yer ya da Ab ile müzakerelere başlardı heralde... :|
-
The_Cure bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------aklıma direk animal planet'i getirdin. Adamın biri tutup "animal planette yayınlasınlar" dese burda ya 5 sayfa küfür yer ya da Ab ile müzakerelere başlardı heralde... :|
-----------------------------Ne farkeder?
Ha kalkmış " National Geographic " demiş ha " Animal Planet "
Küfür etmiyorsak, hakaret etmiyorsak, aziz mübarek güne olan saygımızdandır.
Ota boka ban atan modlar nerde acaba ?