Umreye Giderken Neler Götürülür Bilenler Yazabilirmi..
-
İhrama girince cep falan olmicak sende. O yüzden o ihram kemerleri var, cep gibi şeyleri de var onlardan al.
Bi de ihramı evde sürekli giy kendini alıştır, orada çok yer göreceğiniz için ve sadece 5 gün kalacağınız için pek durmayacaksınız sanırım. Her yere hızlı hareket edeceksiniz o yüzden ihramı sıkı bağlamasını öğren. Sonra gidip gelirken düşmesin :))
Bu arada Allah kabul etsin.
-
sigara içiyorsan götürme hocam. hazır gitmişken bırak sigarayı.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------sigara içiyorsan götürme hocam. hazır gitmişken bırak sigarayı.
----------------------------- -
“Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın.”(Bakara, 2/195) ve "Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29 ) mealindeki ayetlerden “İnsanın kendi vucuduna zarar vermesinin haram olduğu”
ve
“Kişi ne kendi nefsine, ne de başkasına zarar veremez.”(İbn Mace, Ahkam, 17) ,anliyoruz.
Sigara ile kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmis oluyorsunuz , kendi kendinizi oldurmus (yavas bir sekilde) oluyorsunuz ,kendi vucudunuza zarar vermek haram ise , nefsinize hakim olmaniz gerekiyor ise ve sigara dumani ile baskalarina da zarar verebileceginizi goz onunde bulundurursak bu kadar azina bile iltimas yokken nasil haram olanlari yapiyorsunuz ?
Bir seye inaniyorsunuz madem , bence giderken nefsine hakim olamayan , kendisine zarar veren Fatih 'i goturun , dondugunuzde ise
nefsine hakim olabilen , kendisine zarar vermeyen Fatih ' i getirin . Eger bunu basarabilirseniz bu yolculuktan bir seyler elde etmisiniz demektir.
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------“Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın.”(Bakara, 2/195) ve "Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29 ) mealindeki ayetlerden “İnsanın kendi vucuduna zarar vermesinin haram olduğu”
ve
“Kişi ne kendi nefsine, ne de başkasına zarar veremez.”(İbn Mace, Ahkam, 17)
Sigara ile kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmis oluyorsunuz , kendi kendinizi oldurmus (yavas bir sekilde) oluyorsunuz ,kendi vucudunuza zarar vermek haram ise , nefsinize hakim olmaniz gerekiyor ise ve sigara dumani ile baskalarina da zarar verebileceginizi goz onunde bulundurursak bu kadar azina bile iltimas yokken nasil haram olanlari yapiyorsunuz ?
Bir seye inaniyorsunuz madem , bence giderken nefsine hakim olamayan , kendisine zarar veren Fatih 'i goturun , dondugunuzde ise
nefsine hakim olabilen , kendisine zarar vermeyen Fatih ' i getirin . Eger bunu basarabilirseniz bu yolculuktan bir seyler elde etmisiniz demektir.
-----------------------------Birde irem arkadasimizin dediklerini gotur :)
-
kendini götür yeter hocam. önemli olan niyet :D
-
Allah kabulo etsin hayırlı yolculuklar dostum. Bizede nasip olur inşallah.
-
Ben biraz farkli acidan yaklasicam hoca, disarisi sicak kapali ortamlar klimali oldugu icin serin, rahatsizedebilir, soguk alginligi icin ilac al, bogaz agrisi icin pastil al. Ayrica pisik kremi al, sicak rahatsiz ediyor. Ihram kemeri demisler zaten, kitap filan demiyorum diyanet verecek. Onun disinda pek biseye ihtiyac yok. Acik renk kiyafet gotur, koyu renkte carpilirsin sicaktan, aklima gelirse yazarim, sorun olursa yardimci olmaya calisirim, 1 hafta oldu ben geleli, Allah kabul etsin simdiden.
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------“Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın.”(Bakara, 2/195) ve "Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29 ) mealindeki ayetlerden “İnsanın kendi vucuduna zarar vermesinin haram olduğu”
ve
“Kişi ne kendi nefsine, ne de başkasına zarar veremez.”(İbn Mace, Ahkam, 17) ,anliyoruz.
-----------------------------buna katiliyorum bunu yanında yani allah kabul etsin yinede ne bilim oraya turist havasında hacı olmaya gidenler var.
yani bence oraya gidince dünyevi şeylerden arinip gitmek ilk başta gelen şeylerden biridir gibi geliyor.
he bu demek değilki hiç bişey alma ama ne bilim bi sigaraydi bi işte ceplik tarzi kemerdi falan bunlar bana enterasan geliyor.
var öyle tanidiklarim cünkü o yüzden sacma geliyor adam gitmiş hacı olmuş dönmüş hala dedikodu yapiyor ne bilim o kanal 7 deki kari gibi tv ye cıkıyor falan çok enterasan geliyor bunlar bana.
ki bide bence bu hacca gitmek için hakikaten bunun içten gelmesi gerekiyormuş gibi geliyor yani allah o sevgiyi o aşkı ne bilim o isteği hakikaten içine koymasi gerekiyrms gibi geliyor.
benim gördüğüm şu sanki her sene başvuralm işte çıkınca gideriz falan .
çok enterasan çok ama allah herkese nasip etsin bunuda demek istiyorum tabi ki ben kendi adıma dediğim gibi gerçekten o aşkın içinde doğmasi nasip olsun
öncelikle .