Unbalanced Url Checker [Çoklu İşlem Parçacığı Destekli]
-
@gzx, hocam dediğim gibi denemedim çok fazla bilemiyorum. kafamda tasarladığım plana göre sorunsuz çalışıyor. 1000 liste ya da 1000 bin
listeyle denemedim. tam denemek için hangi adreslerin çalışıp çalışmadığına da bakmak gerek.. 50 tane baya fazla yapmışsın :). timeout standart
olarak 100 olarak ayarlıdır. ben 10 kullanıyordum. tabii bağlantıya da bağlı bu işler. sen 50 taneyi denediğinde muhtemelen timeout süresi
uzayacaktır. bunları göz önüne alıp ideal süre ve işlem parçacığını belirlemek gerek
edit: 50 den fazla olacağını düşünmedim kimsenin :) kaç işlemcin var senin öyle :)
unbalanced tarafından 05/Şub/13 18:20 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
@gzx, hocam dediğim gibi denemedim çok fazla bilemiyorum. kafamda tasarladığım plana göre sorunsuz çalışıyor. 1000 liste ya da 1000 bin
listeyle denemedim. tam denemek için hangi adreslerin çalışıp çalışmadığına da bakmak gerek.. 50 tane baya fazla yapmışsın :). timeout standart
olarak 100 olarak ayarlıdır. ben 10 kullanıyordum. tabii bağlantıya da bağlı bu işler. sen 50 taneyi denediğinde muhtemelen timeout süresi
uzayacaktır. bunları göz önüne alıp ideal süre ve işlem parçacığını belirlemek gerek
edit: 50 den fazla olacağını düşünmedim kimsenin :) kaç işlemcin var senin öyle :)
bence sıkıntı yok çıkartığı sonuç beni tatmin etti hatta ben parçaçığı 100 falan yapmayı planlıyordum
ellerine sağlık hocam sıkıntı yok :)
Gzx tarafından 05/Şub/13 18:24 tarihinde düzenlenmiştir -
tamam hocam 500 e kadar yolu açtım :) aynı linkten indirebilirsin yine..
-
listin count'unu alıp thread sayısını belirleyecektim bende .satır bazında thread calıstırıp en sonda fonksiyona atayıp state'i alıcaktım . proje bugün öğlen geçti elime ben kodları düşünene kadar sen bitirmişsin işi eline koluna sağlık : )
-
unbalanced bunu yazdı
tamam hocam 500 e kadar yolu açtım :) aynı linkten indirebilirsin yine..
valla işlemcik sayisini başta bi 50 yaptım timeout 10 dedim 276 sonuç verdi
sonra işlemcik sayisini 250 timeout u 10 yaptım 272 sonuç verdi :D
4tane fire verdi ama baya bi zaman kazandırdı :)
ellerine sağlık
-
@masTR,gzx
hocam bu uygulamanın yapısını daha önce bazı programlarımızda kullandık. algoritmayı yeniharman nickli arkadaşla kurmuştuk,o yüzden biraz hızlı yaptım algoritmayı tekrar düşünmek zorunda kalmadan. bu sayede biraz daha performanslı oldu. Ama daha iyi olabilir mi? Elbette daha iyisi yapılabilinirdi, bir çok şeyi düşünmeden kodu yazdım kafamdan direk, ancak düzeltilmesi gerekilen yerler olur mutlaka.
threadpool için o kadar yüklenmeye gerek yok. kaçması normaldir :) timeout ile ters orantılı bir şekilde ayarlarsan hız düşer ama fire sayısı azalır. ama herhalükada havuza eklenen thread sayısını düşük tutmakta ve timeoutu biraz yüksek tutmakta fayda var. kendine göre testler yapıp (bilgisayar hızın ve net bağlantına göre) en optimal değerleri bulabilirsin.. :)