folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Unbalanced Url Checker [Çoklu İşlem Parçacığı Destekli]

Unbalanced Url Checker [Çoklu İşlem Parçacığı Destekli]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@gzx, hocam dediğim gibi denemedim çok fazla bilemiyorum. kafamda tasarladığım plana göre sorunsuz çalışıyor. 1000 liste ya da 1000 bin

listeyle denemedim. tam denemek için hangi adreslerin çalışıp çalışmadığına da bakmak gerek.. 50 tane baya fazla yapmışsın :). timeout standart

olarak 100 olarak ayarlıdır. ben 10 kullanıyordum. tabii bağlantıya da bağlı bu işler. sen 50 taneyi denediğinde muhtemelen timeout süresi

uzayacaktır. bunları göz önüne alıp ideal süre ve işlem parçacığını belirlemek gerek

edit: 50 den fazla olacağını düşünmedim kimsenin :) kaç işlemcin var senin öyle :) 

unbalanced tarafından 05/Şub/13 18:20 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@gzx, hocam dediğim gibi denemedim çok fazla bilemiyorum. kafamda tasarladığım plana göre sorunsuz çalışıyor. 1000 liste ya da 1000 bin

listeyle denemedim. tam denemek için hangi adreslerin çalışıp çalışmadığına da bakmak gerek.. 50 tane baya fazla yapmışsın :). timeout standart

olarak 100 olarak ayarlıdır. ben 10 kullanıyordum. tabii bağlantıya da bağlı bu işler. sen 50 taneyi denediğinde muhtemelen timeout süresi

uzayacaktır. bunları göz önüne alıp ideal süre ve işlem parçacığını belirlemek gerek

edit: 50 den fazla olacağını düşünmedim kimsenin :) kaç işlemcin var senin öyle :) 

bence sıkıntı yok çıkartığı sonuç beni tatmin etti hatta ben parçaçığı 100 falan yapmayı planlıyordum

ellerine sağlık hocam sıkıntı yok :)

Gzx tarafından 05/Şub/13 18:24 tarihinde düzenlenmiştir

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam hocam 500 e kadar yolu açtım :) aynı linkten indirebilirsin yine.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

listin count'unu alıp thread sayısını belirleyecektim bende .satır bazında thread calıstırıp en sonda fonksiyona atayıp state'i alıcaktım . proje bugün öğlen geçti elime ben kodları düşünene kadar sen bitirmişsin işi eline koluna sağlık : )

hsyn.ackgz > skype
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

tamam hocam 500 e kadar yolu açtım :) aynı linkten indirebilirsin yine.. 

valla işlemcik sayisini başta bi 50 yaptım timeout 10 dedim 276 sonuç verdi

sonra işlemcik sayisini 250 timeout u 10 yaptım 272 sonuç verdi :D

4tane fire verdi ama baya bi zaman kazandırdı :)

ellerine sağlık

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@masTR,gzx

hocam bu uygulamanın yapısını daha önce bazı programlarımızda kullandık. algoritmayı yeniharman nickli arkadaşla kurmuştuk,o yüzden biraz hızlı yaptım algoritmayı tekrar düşünmek zorunda kalmadan. bu sayede biraz daha performanslı oldu. Ama daha iyi olabilir mi? Elbette daha iyisi yapılabilinirdi, bir çok şeyi düşünmeden kodu yazdım kafamdan direk, ancak düzeltilmesi gerekilen yerler olur mutlaka. 

threadpool için o kadar yüklenmeye gerek yok. kaçması normaldir :) timeout ile ters orantılı bir şekilde ayarlarsan hız düşer ama fire sayısı azalır. ama herhalükada havuza eklenen thread sayısını düşük tutmakta ve timeoutu biraz yüksek tutmakta fayda var. kendine göre testler yapıp (bilgisayar hızın ve net bağlantına göre)  en optimal değerleri bulabilirsin..  :)

Toplam Hit: 1635 Toplam Mesaj: 17