Unity Eğitim Seti Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

bi kaç video izledim ve 1-2 sorum var

unity pro ile free arasında ne fark var ?

birde unitynin marketinde bi sürü paralı şeyler var onlar ne işe yarıyor

anladıgım kadarıyla bunda da deli gibi kod yazmamız gerekio

(eğer bu durum geçerliyse eskiden andengine kullanıyordum ona dönecem.çünkü o daha çok bildiğim bir dil.burda javascript kullanıolar.daha önce hiç görmemiştim)

tavsiyelere ihtiyacım var çok kararsız kaldım :S

Unity Pro ile free arasındaki ilk fark birinde oyun açılışında ki unity logosunu kaldırmakdı sanırım.
    Onun haricinden unity içerisinde bazı özel componentler var. Örnek olarak deniz. Bu deniz pro için olanı daha gerçekçi ama mobil oyunlarda vs bir o kadarda kasar. Onun gibi bazı özel componentler var. bunların free olanı farklı pro olanı farklı. bunun daha farklı özelliklerde olanıda var ilk aklıma geleni söyledim. Şuan için pro almaya yönelme crackli olarak kullan. ne zaman paraya dökersen o zaman olabilir.

Senin şuan da pro sürümü indirip. Genel olarak unity editörünü anlamak. js veya c# diline göre kodlama sistemini çözmek. gameobject olayını anlamak. prefab gibi detayları inceleyip. kurgusu olmayan basit şeyler yapmak.

Bir sonraki adımda ise webplayer android ios kısımları için oyun yapmaya başlamak olabilir. oyunun da multiplayer olacaksa buna göre server seçimi olabilir. tabi ben böle üstünkörü sölüyorum içine girdikçe detaylar artacaktır.

Birde belirtmek istediğim bir diğer kısım ise asset dediğimiz hazır componentler. Bunları bi template gibi düşünebilirsin. Örneğin zombili oyun yapıosun kendiine güzel bi terrain asset satın aldın ve bunu kendi sistemine yerleştirip karakterleri koyup kodlamasını yapmak gibi... ama optimizasyon denilen kavram eğer mobile agırlık verirsen çok önemlidir.

İşin aslı en temelden başlaman zamanla diğerleri kendiliğinden cevaplanacaktır. her ne olursa olsun detaya indikçe daha çok uğraştırıcı olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    solstice bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı

bi kaç video izledim ve 1-2 sorum var

unity pro ile free arasında ne fark var ?

birde unitynin marketinde bi sürü paralı şeyler var onlar ne işe yarıyor

anladıgım kadarıyla bunda da deli gibi kod yazmamız gerekio

(eğer bu durum geçerliyse eskiden andengine kullanıyordum ona dönecem.çünkü o daha çok bildiğim bir dil.burda javascript kullanıolar.daha önce hiç görmemiştim)

tavsiyelere ihtiyacım var çok kararsız kaldım :S

Unity Pro ile free arasındaki ilk fark birinde oyun açılışında ki unity logosunu kaldırmakdı sanırım.
    Onun haricinden unity içerisinde bazı özel componentler var. Örnek olarak deniz. Bu deniz pro için olanı daha gerçekçi ama mobil oyunlarda vs bir o kadarda kasar. Onun gibi bazı özel componentler var. bunların free olanı farklı pro olanı farklı. bunun daha farklı özelliklerde olanıda var ilk aklıma geleni söyledim. Şuan için pro almaya yönelme crackli olarak kullan. ne zaman paraya dökersen o zaman olabilir.

Senin şuan da pro sürümü indirip. Genel olarak unity editörünü anlamak. js veya c# diline göre kodlama sistemini çözmek. gameobject olayını anlamak. prefab gibi detayları inceleyip. kurgusu olmayan basit şeyler yapmak.

Bir sonraki adımda ise webplayer android ios kısımları için oyun yapmaya başlamak olabilir. oyunun da multiplayer olacaksa buna göre server seçimi olabilir. tabi ben böle üstünkörü sölüyorum içine girdikçe detaylar artacaktır.

Birde belirtmek istediğim bir diğer kısım ise asset dediğimiz hazır componentler. Bunları bi template gibi düşünebilirsin. Örneğin zombili oyun yapıosun kendiine güzel bi terrain asset satın aldın ve bunu kendi sistemine yerleştirip karakterleri koyup kodlamasını yapmak gibi... ama optimizasyon denilen kavram eğer mobile agırlık verirsen çok önemlidir.

İşin aslı en temelden başlaman zamanla diğerleri kendiliğinden cevaplanacaktır. her ne olursa olsun detaya indikçe daha çok uğraştırıcı olacaktır.

yorumun için teşekürler mürid.peki çok fazla kod yazmamız gerekior mu ? eğer evetse andengine e geri dönecem çünkü js veya c# hiç bilmiyorum.andengine full kod olduğundan, unityde görsellik olduğundan geçmek istedim.fakat işler ilerleyince full koda dönüyor gibi

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

hocam şöyle söylim;

bir alan satın aldım. büyük bir arazi.

karakterlerimi satın aldım.

karakterlere silah gibi özel nesneler satın aldım.

burada şimdi kod yazıcaz. yazıcagımız kod. event mantıgında yani sen karakterin öldüğünde karakterinin ölüm animasyonunu çalıştırmak. ona göre skor yükseltmek. silah özellikleri vermek. hani kod yazmak diyince sonu yok. ama sıfır kod yazmak diye bişide yok. sen ne derece hazıra gidersen emin ol o derece önüne hazır şeler geliyor. ama bu hazır şeylerle ne derece istediğin tarzda bir oyun yazarsın bilemem. ben senin dediğin oyun motorunda ne derecede kod yazılıyor bilemiyorum.  Kısacası kafanda çok sağlam şeyler varsa evet kod yazarsın... ama basit şeler için öle high level kod yok. en fazla 500-1000  satır arası kod yazarsın. onlarda çok temel şeyler olur. karar vermen için oturup 1 2 hafta incelemen yeterli olacaktır kanaatindeyim. yinede belirtiyorum kod yazmak istersen ucu sonuna kadar açık bir oyun motoru yaz yaz bitmez. ama yazmadanda imkanı olan bi platform. ben çok gördüm hazır asseti alıpta iki editleyip yayınlayan adamı : )  o yüzden bişi yapacaksan adam akıllı yapmanda fayda var hocam.

son olarak geçme derim. 1 - 2 hafta incele kafan yatıyomu diye bak. cünkü basarılı seylerde yapabilirsin. yada çok fazla da zorlayabilir. birazcık zamana bırakarak karar ver.

solstice tarafından 08/Kas/14 01:14 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 2169 Toplam Mesaj: 14