Üniversite (Bir Çeşit Değerlendirme)
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------@zumsuk;
hocam anca gidin başka bir ile orada okuyun , orada bir şeyler yapın demişsin.
ne yani şimdi ben istanbuldayım , itü'yü kazanıp ailemin yanında okumayayım mı ? boşuna mı veriyolar dersaneye?
-----------------------------hocam kendine güven , bağımsızlık adına yapmalısın.Çok şey katıyor.Avantajları ve dezavantajları var.Arkadaş belirtmiş üstte.Fakat asosyal, çekingen biriysen kesinlikle ayrı eve çık.(imkanada bağlı) ben 3 aylık dönemde ailemle kaldım dışarı çıkıp 2 bira içiyordum eve 1 de gliyordum fazla içme, yok geç gelme fazla falan filan.Kemem hoca bunları.Sonuçta geçen sene sabah 6 da girdiğimizde oluyordu yurtlarda kızla takıldığımızda.Aile ile oldumu zor
---
& HolyReform :
Hoca aldığın eğitim belli eyw ta ingilizce konuşursa ingilizcen gelişir.Bilim dili ingilizce.Türkçe bulabileceğin kaynaklar belli ingilizce bulabileceğin kaynaklar belli.liseye kadar aldığın eğitimde yanılmıyorsam Türkçe aldın.Şimdi farklılık zamanı biraz.
Vallahi bizim hocaların çoğu iplemez.Geç gelirsen (20-25 dk geç gelenler var) hoca sana bkamıyor bile.Usulca gidip oturursun dersinede devam eder hoca.
---
& kaygusuz :
üniversiteler önemlidir hoca ister kabul et ister kabul etme.Yeteneğin elektroniğe varken gidip psikoloji okursan istersen odtü bitir iş bulamazsın.
Annem anadolu üniversitesi eczacılıktan mezun.Hücreler üstüne çalışıyor.Annemin yaptığı işi dünyada yapan sayılı insan var.Şimdi özele gitti.Çok çalışıyor, normal bir insandan çok çok fazla çalışıyor.Çalışan adam kendini gösterir, kendini gösterirsen iş olur.
Sen otur, ben üniverstie mezunuyum diye takıl sonra iş bulamıyorum de.Önce kendini göstereceksin.Şimdi ben sistem yöneticisi ile konuşucam linux serverlar da sıkıntı varmış ilk bir kaç ay işi öğrenicem sonra üniversitenin sitesi ve serverları üstünde çalışıcam.
okuldan mezun olduktan sonra bunları yapabildim diyeceğim.Okulda karı kıza takılıp mezun olunca ilk 5 sene çalıştığın yerlerde proje yapma, kendini gösterme sonra iş yok.Nereye iş yok ?
yaptığın işi iyi yapıyorsan eninde sonunda fark edilirsin, eninde sonunda sağlam bir işe girersin.Üniversiteyi övmek, okumak gereksiz demek te insan eğitim görmesin demek arasında hiç bir ayrım yok.Sonuçta üniversitede sadece öğretim verilmiyor, eğitimde var.Üniversite hayatı başka
üniversite saçma mı olur ??
-
Demet Akalın-Toz Pembe hayalim vardi pembesi gitti tozu kaldı :=)
üniversite boyle degerlendırıyorm
-
zumsuk yazdıklarını okudumda
calculusa dıkkat et bence tabi sistem değişmiş rahatlatmıslar biraz bende alıyorum 3. kez :D
ayrık matematıge daha cok dıkkat et ılk basta kolay gıbı gelıyor ama tanıdıgmız bil.muhte okuyanların neredeyse yarısından cogu 2 kere alıyor ılerde zorlasıp karmasıklasıyor
fılıstınlı fızıkcı ııdır genel ıtıbarıyle ondan bı sıkıntı yasamzsın ama haberlerı takıp et ve filistande olay oldugu zaman hocanın yanına gıtme bıle cok ters oluyo
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk yazdıklarını okudumda
calculusa dıkkat et bence tabi sistem değişmiş rahatlatmıslar biraz bende alıyorum 3. kez :D
ayrık matematıge daha cok dıkkat et ılk basta kolay gıbı gelıyor ama tanıdıgmız bil.muhte okuyanların neredeyse yarısından cogu 2 kere alıyor ılerde zorlasıp karmasıklasıyor
fılıstınlı fızıkcı ııdır genel ıtıbarıyle ondan bı sıkıntı yasamzsın ama haberlerı takıp et ve filistande olay oldugu zaman hocanın yanına gıtme bıle cok ters oluyo
-----------------------------bizim 2. sınıfta calculus 3 var aq.
tırsıyorum şimdiden.
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk yazdıklarını okudumda
-----------------------------hocam calculus zaten baştan sakat gidiyor.Vallahi kümelerden falan temelim çok sağlam.Mat1 di sanırım lise 1 neyse 5 sene önceki onda 100 ile geçtim.Kümeleri falan seviyorum.Dahası programlamayı anımsatır.Yani dersi dinlerken gerek fizik olsun gerek discrete programlamanın mantığını görüyorum.
Fakat calculus biraz sarsabilir :-/ hayırlısı bakıp göreceğiz