Üniversite De Eve Cıkmak Neler Gerekli ?
-
N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------Tek başına o parayla çıkamıyacağını düşünüyorum, arkadaşlarını çok iyi seçmen lazım. Hele ki 3 kişi felan olucaksa arkadaş çağırma, gelenlerin kalması gibi durumları önceden konuşun edin. Sınavın felan olur çalışman gerekir getirirler arkadaşlarını sorun olur vs. Benim duydugum, gördüğüm en büyük sıkıntı evdeki anlaşmazlıklar. Birde kavga edip öteki kişinin taraf alıp senle konuşmaması gibi.
-----------------------------arkadaşa katılıyorum ev arkadaşlarını çok iyi seçmen lazım.o kadar paraya tek başına çok zorlanırsın.arkadaşlarınla aranda problemler olabilir eğer iyi vicdanlı insanlarsa konuyu kestirip atmayın,oturup konuşun karşılıklı.
fatura ve kira parasını paran gelir gelmez ayırki hesabını bilesin.ben her ay hesap kitap yaparım tavsiyem üşenme gelirini ve giderini yaz bir yere.
ayrıca part-time işler bakabilirsin,ufak broşür işleri olabilir hafta sonları yaparsın.daha rahat edersin =))
-
Hangi ülkede okuyucaksın onu bilmiyorum ama 500-600tl hem ev hemde yaşam için düşük bir bütçe
En iyi ev arkadaşım tamamen tesadüf eseri tanıştırım biri en kötü ev arkadaşımda yıllardır tanıdıgım ve çok iyi anlaştığım biriydi.
Biriyle çok iyi arkadaş olman iyi ev arkadaşı olucağı anlamına gelmez.Öncelikle her insan dağınık ya da pis olabilir ama ortak kullanım alanlarının temizliği yada senin özel alanına saygı tamamen sağlıklı bir ev arkadaşlıgı için önemlidir.
Mümkünse ev arkadaşlarını kendi fakültenden secmeye çalış.Bölümün en zor finaline çalışırken yan odada parti olmasın beraber çalışın beraber eğlenin.
Her zaman ev arkadaşlarımdan çok daha iyi maddi durumum oldu o yüzden buzdolabını hep ben doldururdum ama biliyordum ki onların elinde imkan olunca onlarda aynısını yapıcaktı.Özetle samimiyet çok önemli aptal yerine konulmak ayrı.
Mümkünse 2 çift laf edebilecegin tüm gün odasına kapanıp mmo oynayan adamlardan uzak dur.
-
Türklerle eve çıkma ve borç verme, bu arada hangi şehirde olacaksın benim arkadaşlarım vardı bi soruym onlara ne şekilde oluyormuş
-
bulgaristan, varna da okucam. varna teknik üniversitesi.
-
zitir501 bunu yazdı:
-----------------------------bulgaristan, varna da okucam. varna teknik üniversitesi.
-----------------------------Hocam ingilizcen nasıl ? Umarım iyi konuşuyorsundur. Benim arkadaşım Sofya 'da oraya gittiği gibi çok yakın bir arkadaşı vardı, yanına taşınmıştı. Sonrasında mezun oldu tabi arkadaşı, yaşça büyüktü ondan öteki ev arkadaşlarıyla 1 sene birsürü sıkıntılarla yaşamak zorunda kaldı. Para mevzularından evden ayrılmak zorunda kalınca yurda gitti. Bulgarca bilen türklere dikkat et. Yapamadığın işlerde yardım isteyince 3-5 koparıyorlarmış. Para yönünden herkes birbirine geçirmeye çalışıyor diyor, dikkatli ol o konuda. Gitmedim görmedim ama aklının bir köşesinde bulunsun
-
N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------zitir501 bunu yazdı:
-----------------------------bulgaristan, varna da okucam. varna teknik üniversitesi.
-----------------------------Hocam ingilizcen nasıl ? Umarım iyi konuşuyorsundur. Benim arkadaşım Sofya 'da oraya gittiği gibi çok yakın bir arkadaşı vardı, yanına taşınmıştı. Sonrasında mezun oldu tabi arkadaşı, yaşça büyüktü ondan öteki ev arkadaşlarıyla 1 sene birsürü sıkıntılarla yaşamak zorunda kaldı. Para mevzularından evden ayrılmak zorunda kalınca yurda gitti. Bulgarca bilen türklere dikkat et. Yapamadığın işlerde yardım isteyince 3-5 koparıyorlarmış. Para yönünden herkes birbirine geçirmeye çalışıyor diyor, dikkatli ol o konuda. Gitmedim görmedim ama aklının bir köşesinde bulunsun
-----------------------------eywallah hocam.... aklımda bulundururum.
-
para ve zaman(ınsnları tanıman derken ev ortamındaki davranısları nasıl)
-
zitir501 bunu yazdı:
-----------------------------bulgaristandan baska okucak yer bulamadın mı arkadas :S
-
Konu upp lansın kısmetse bende seneye gitmeyi düşünüyorum..
-
Srhtx bunu yazdı:
-----------------------------zitir501 bunu yazdı:
-----------------------------bulgaristandan baska okucak yer bulamadın mı arkadas :S
-----------------------------neden cok mu kotu ?