folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Erasmus Olayı

Üniversite Erasmus Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Hocam ben şöyle yazayım, denizcilik fakültesinde okuyorum İzmirde. 3 arkadaşım 1. sınıf seneye gidiyorlar.

Öncelikle gitmek istediğin yerlerle okuduğun üniversitenin anlaşmaları olması ve bölümünün kontenjan açmış olması gerekiyor. En az 2.20 not ortalaması ve gideceğin yere göre en az 70(genelde 70 isterler ama daha fazla da isterler) dil puanın olması lazım, bunu okulun her sene yapıyor erasmus dil sınavı adı altında. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

ilk sene gidilmiyor, en erken 2. senede gidiliyor cunku bir not ortalamasi lazim. (genel not ort)

2.si ingilizcenin cok iyi olmasi lazim ki sinavi gecebilesin, cogunlukla toefl seviyesinde zorlugunda bir sinav yaparlar ki herkesi yollamiyorlar malum 70 kisilik bolumden  3-4 kisi yolluyorlar vs.

bunun yaninda bolumlerin anlasmasi oluyor, mesela mimarlik icin italya ispanya vs mimarisi iyi olan yerler, digerleri icin baska yerler gibi vs.

bolumunun litvanya ile anlasmasi olmasi lazim, yoksa kafana gore gidemiyorsun. ama aydin uni den cok fazla litvanyali erasmus var. umarim gidersin :)

Nerde o eski TBT...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Ahanda Sorumla İlgili Cevabı Aldım :)

1- Ortalama en Az 2.20(Ünilere Göre deişiklik Gösterebilir) Olması Gerekli !

2- TOEFL Dene bir ingilizce seviyesi var.En üst Seviye ve Bunun Sınavından Geçmek Gerekiyor.

3- Bu TOEFL Sınavı Okullarda Yapılmaktadır.

4- Üniversitenin Anlaşmalığı olduğu bütün AB(Avrupa Birliği) ülkelerine gidebilirsiniz

5- Fakat 1 şart var. Gitmek İstediğiniz üniversitede Sizin Bölümünüze ait Birim Olmalı !!

*6-* İlk Sene GİDEMEZSİNİZ ! En az 2. Sınıf olmanız Gereklidir.

7- Yukarıda Belirtiğim gibi TOEFL Sınavını Ve KONUŞMA Mülakatını Geçmeniz Gerekmektedir.

8- Kaldığınız Ders Sayısı Ne kadar Az ise Seçilme Olasılığınız o denli FAZLADIR !

Şimdilik Öğrendiklerim bu kadar.

Ben Öğrendim Başkalarıda Öğrensin :) :)

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

kocaeli üniversitesi'ndeyim. seneye litvanya'ya, vilnius'a gidiyorum erasmusla.

birinci sınıfta yapamazsın

ortalama 2.20'nin üzerinde olacak, bölümün için karşı okul senin okuluna kontenjan açacak, ingilizce sınavına gireceksin, ingilizce sınavıyla not ortalamanın ortalaması alınacak, sıralamadaki bölümündeki en üstteki kişiler gidecek.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Gidilebilecek ülkeler bölüme göre değişiyor. Mesela benim istediğim ülkeler için bizim bölümün bir anlaşması yok. Almanya-İtalya-Çek C. den okullarla anlaşması var, bu sebeple erasmus gibi bir planım yok. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

çızdım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkan5816
    furkan5816's avatar
    Erkek

1. sınıf 2. dönemden itibaren gidebilirsin diye biliyorum. ben aydın üni yazılımdayım.

bu dediğin olayı bölüm başkanına sorar sana geri dönerim başka sorun varsa özelden ulaş hocaya sorayım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Anlaşmalı olan üniye gidersin ilk sene demiyeyim de ilk dönem keain gidemiyoraun belki bahar dönemi gidersin.. kazanınca sorarsın  araştırma görevline

Toplam Hit: 2163 Toplam Mesaj: 19