folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversite Mi ? Programlama,Yazılım Vs Kursları Mı?



Üniversite Mi ? Programlama,Yazılım Vs Kursları Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moustache
    moustache's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2013
    Erkek

    S.a hocalar,

    20 yaşında gsm teknisyenliği yapmaktayım. Geleceğim için endişeliyim . Bu yüzden okumayı düşünüyorum. Ama bunun içinde işi bırakmak durumundayım . (üniversiteye hazırlık için) Bu da beni maddi sıkıntıya sokabilir. yani şu yandan her ay para gelip yemeye alıştım , şimdi ise eğitim masrafı için para harcayacağım ve bana para kalmayacak.Ve sonuç belli değil belki de kazanamayacağım? 

    Alternatif olarak hem çalışıp hemde bilge adam vs . gibi kurslara gitmeyi düşündüm. En azından bir şeyler öğrenirim yaparım hiç bir işim olmazsa kendim böyle işlerle uğraşıp para kazanırım diye ama bilmiyorum.

     

    Bana şunu yaparsan yada şunu şöyle yaparsan daha iyi olur diye tavsiye de bulunabilir misiniz? 

    Farklı bir seçenekde sunabilirsiniz? 

     

    yardımlarınızı bekliyorum kafam karışık ilk defa böyle durumla karşı karşıyayım daha önce hiç düşünmediğim bir konu 

     


    Filament ve elektronik komponent için kirpilab.com <3
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Bir alanda piskopata bagla hoca. Yani o alanin aranan adami ol .


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

    Bir alanda piskopata bagla hoca. Yani o alanin aranan adami ol .

    bu müridi dinle

    bir alanda yoğunlaş.

    java csharp c++ derken ortada kalıyor insan(

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Hocam 22 yaşındayım. Çalışıyordum iş imkanım maaşımda oldukça iyiydi. 2 sene sınava girdim şimdi istediğim bölümü kazandım.

    Ama insan 10 sene sonrasını düşünüyor. Kurslarla kendini geliştirebileceğin doğru fakat büyük bir firma asla diplomasız eleman almaz diye düşünüyorum.

    Yani okumak zorundasın ama şöylede birşey var kendine güveniyor musun? Yani sonuçta senin anlama kapasiteni zeka seviyeni sen bizden daha iyi analiz edersin. Yani çalışıp sınava girsen neresi gelecek? Bunları düşün. Ayrıca iş konusunda eğer çok uzun saatler çalışmıyorsan iş+dershane vs beraber götürebilirsin. Ben yinede bir insanın okulu öylesinede olsa okuması gerektiğini düşünüyorum özellikle türkiye gibi diplomaya gereksiz önem verilen bir ülkede.

    1 sene dişini sık yeme içme para harcama. Liseyi bıraktıktan sonra 5 6 sene çalıştım inan dünyanın parasını kazandım. Ama en sonunda okumaya karar verince ulan bakıyorum bazen cebimde sigara parası olmuyor insan paraya alışınca başlarda garipsiyor. Ama dişini sık kazan gerisi gelir zaten. Ek iş yap onu yap bunu yap ama üniye gitmeye çalış


    www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Hacı öyle yerler var gerçekden diplomasız adamın maaşını 1.5 kat daha az veriyorlar ama bu şirketler piyasada hızla azalıyor.Zaten bu şirketler genelde orta sınıf ve kendini aşamamış şirketler oluyor.Çünkü artık piyasaya bi bak hello world yazdırmayı bilince o dili biliyorum sanan,asp.net de admin paneli yazabiliyorsa 3 bin dolar maaş isteyen tipde  üni. mezunu adamlar dolu.

    Orta düzey bir üninin yazılım yada pc müh. bölümlerine git zaten sınıfların %50 si yukarda tanımladığım tiplerden adamlardan oluşuyor.Senin imza yetkin olmayacak üni. mezunu olmazsan ama işi iyi bilirsen kesinlikle açıkda kalmazsın,düşük maaşda almazsın.

    Ama yine tavsiyem eğer imkanın varsa üni oku eğer olmuyorsa çok kasma.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Kasım/2010
    Erkek

    Kazanamıyacağım ne hocam ya istersen her türlü kazanırsın, hiç çalışmadan 250 yaptım YGS'de ki bende senin gibi düşünüyodum sınava bile girmiycektim barajı geçemem diye. YGS abartıldığı kadar zor bir sınav değil hocam biraz asıl güzel bir yer muhakkak tutar.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moustache
    moustache's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2013
    Erkek

    teşekkür ederim yorumlarınız için


    Filament ve elektronik komponent için kirpilab.com <3
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2012
    Erkek

    Hocam üni okumaya bak bırak sertifikayı falan gerekirse onları da alırsın ama boşver önce oku elinde diploman olsun kendini bir alanda geliştirir işine bakarsın ben ön lisans mezunuyum hiç çalışmadan girdim dgs ye iyi bir puan olmadı fakat kolay sorular okuyup geçebileceğin tarzdaydı.

    1 sene çalışacağım şimdi kasacam iyice ondan sonra mühendislik fakültesine girecem olmuyor böyle herkesin okuması lazım fırsatın varken sen de oku. 


    Eskisi gibi değildir belki!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    üniversiteyi sadece iş kapısı olarak düşünme.kursaları,işi falan daha sonra da bulursun ama şimdi okumazsan muhtemelen bir daha üni. fırsatın olmayacak.olsa bile şimdiki gibi olmayacak

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek

    üniversite kesinlikle


    Si vis pacem para bellum.
Toplam Hit: 1697 Toplam Mesaj: 16