Üniversite Mi ? Programlama,Yazılım Vs Kursları Mı?
-
S.a hocalar,
20 yaşında gsm teknisyenliği yapmaktayım. Geleceğim için endişeliyim . Bu yüzden okumayı düşünüyorum. Ama bunun içinde işi bırakmak durumundayım . (üniversiteye hazırlık için) Bu da beni maddi sıkıntıya sokabilir. yani şu yandan her ay para gelip yemeye alıştım , şimdi ise eğitim masrafı için para harcayacağım ve bana para kalmayacak.Ve sonuç belli değil belki de kazanamayacağım?
Alternatif olarak hem çalışıp hemde bilge adam vs . gibi kurslara gitmeyi düşündüm. En azından bir şeyler öğrenirim yaparım hiç bir işim olmazsa kendim böyle işlerle uğraşıp para kazanırım diye ama bilmiyorum.
Bana şunu yaparsan yada şunu şöyle yaparsan daha iyi olur diye tavsiye de bulunabilir misiniz?
Farklı bir seçenekde sunabilirsiniz?
yardımlarınızı bekliyorum kafam karışık ilk defa böyle durumla karşı karşıyayım daha önce hiç düşünmediğim bir konu
-
Bir alanda piskopata bagla hoca. Yani o alanin aranan adami ol .
-
ComputerWolf bunu yazdı
Bir alanda piskopata bagla hoca. Yani o alanin aranan adami ol .
bu müridi dinle
bir alanda yoğunlaş.
java csharp c++ derken ortada kalıyor insan(
-
Hocam 22 yaşındayım. Çalışıyordum iş imkanım maaşımda oldukça iyiydi. 2 sene sınava girdim şimdi istediğim bölümü kazandım.
Ama insan 10 sene sonrasını düşünüyor. Kurslarla kendini geliştirebileceğin doğru fakat büyük bir firma asla diplomasız eleman almaz diye düşünüyorum.
Yani okumak zorundasın ama şöylede birşey var kendine güveniyor musun? Yani sonuçta senin anlama kapasiteni zeka seviyeni sen bizden daha iyi analiz edersin. Yani çalışıp sınava girsen neresi gelecek? Bunları düşün. Ayrıca iş konusunda eğer çok uzun saatler çalışmıyorsan iş+dershane vs beraber götürebilirsin. Ben yinede bir insanın okulu öylesinede olsa okuması gerektiğini düşünüyorum özellikle türkiye gibi diplomaya gereksiz önem verilen bir ülkede.
1 sene dişini sık yeme içme para harcama. Liseyi bıraktıktan sonra 5 6 sene çalıştım inan dünyanın parasını kazandım. Ama en sonunda okumaya karar verince ulan bakıyorum bazen cebimde sigara parası olmuyor insan paraya alışınca başlarda garipsiyor. Ama dişini sık kazan gerisi gelir zaten. Ek iş yap onu yap bunu yap ama üniye gitmeye çalış
-
Hacı öyle yerler var gerçekden diplomasız adamın maaşını 1.5 kat daha az veriyorlar ama bu şirketler piyasada hızla azalıyor.Zaten bu şirketler genelde orta sınıf ve kendini aşamamış şirketler oluyor.Çünkü artık piyasaya bi bak hello world yazdırmayı bilince o dili biliyorum sanan,asp.net de admin paneli yazabiliyorsa 3 bin dolar maaş isteyen tipde üni. mezunu adamlar dolu.
Orta düzey bir üninin yazılım yada pc müh. bölümlerine git zaten sınıfların %50 si yukarda tanımladığım tiplerden adamlardan oluşuyor.Senin imza yetkin olmayacak üni. mezunu olmazsan ama işi iyi bilirsen kesinlikle açıkda kalmazsın,düşük maaşda almazsın.
Ama yine tavsiyem eğer imkanın varsa üni oku eğer olmuyorsa çok kasma.
-
Kazanamıyacağım ne hocam ya istersen her türlü kazanırsın, hiç çalışmadan 250 yaptım YGS'de ki bende senin gibi düşünüyodum sınava bile girmiycektim barajı geçemem diye. YGS abartıldığı kadar zor bir sınav değil hocam biraz asıl güzel bir yer muhakkak tutar.
-
teşekkür ederim yorumlarınız için
-
-
Hocam üni okumaya bak bırak sertifikayı falan gerekirse onları da alırsın ama boşver önce oku elinde diploman olsun kendini bir alanda geliştirir işine bakarsın ben ön lisans mezunuyum hiç çalışmadan girdim dgs ye iyi bir puan olmadı fakat kolay sorular okuyup geçebileceğin tarzdaydı.
1 sene çalışacağım şimdi kasacam iyice ondan sonra mühendislik fakültesine girecem olmuyor böyle herkesin okuması lazım fırsatın varken sen de oku.
-
üniversiteyi sadece iş kapısı olarak düşünme.kursaları,işi falan daha sonra da bulursun ama şimdi okumazsan muhtemelen bir daha üni. fırsatın olmayacak.olsa bile şimdiki gibi olmayacak
-
üniversite kesinlikle