folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversite Öğrencilerine Yönelik Proje Yarışmaları Başvuruları Başlıyor

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Proje Yarışmaları Başvuruları Başlıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

Şuna benzer bir şey hazırla, ödülü kap.

http://www.radikal.com.tr/cevre/bitkilere_arabesk_ve_kuran_i_kerim_dinletti_iste_sonuc-1191586

Ya da şöyle bir şeyler.

Tubitak sikimde değil, hatta hiçte sevmem pardus'ta çalışanları atmasından dolayı, yalnız şöyle bir sıkıntı var ! içinde kur'an geçen birşey oldumu saldıranları anlamıyorum. Adamlar tez yazmış. Tezi incelediniz mi? Hayır! Hadi tubitak dediğiniz sebepten araştırmayı kabul etti diyelim. Birader orada en az 5-6 tane Uzman Doktor var o tezi denetleyen. ADam gitmiş o tezi açıklamış. Bilimsel yöntemlerle açıklamış ki kabul edilmiş.

Tez dediğin şey, bilimsel yöntemlerle kendi alanında istediğin bir konuda araştırma yapmaktır beyler. Adam kur'an 'ın etkisini araştırması veya veya klasik müzik araştırması fark etmez. Hastalar üzerinde etkisi var mı yokmu bunu araştırmış bunda bir sıkıntı yok. Hele ki koskoca 5-6 tane tez jurisi bu teze onay verdiyse eğer afedersiniz ama siz kim oluyorsunuzda "bu tez boktan tubitak.... yım" diyorsunuz? Bu konudaki uzmanlık alanınız ne ki eleştiriyorsunuz?

İçerik yok. araştırılmamış.

Konu hakkında gram bilgi yok.

Tez nedir oda bilinmiyor.

Bilimsel araştırma nedir oda bilinmiyor.

Ama anında bok atabiliyorsunuz. (Klasik AQP'nin koyun sürüsünden bir farkınız yok)

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın birader.

O çalışmanın bilimsel olup olmadığını, sizin gibi bu konuda niteliksiz olan kişilerden değil, o  tezi denetleyen tez jürisinden dinlerim...

Kaç tane makale, bildiri okudum şu dönem boyunca, ne kadar aptalca konular var biliyor musunuz yabancı olupta ödüller toplayan ?

Bence sizin temel kavramların ötesinde bilim felsefesi, mantık ve genel felsefe eğitimi almanız gerekiyor. Bunun yanında biraz daha literatür taraması yapılması ve düzgün yerlerin okunması gerekiyor. Academia ya da benzeri gibi kaynaklardan rasgele makale okuyupta bilimsel literatüre aşinayım denilmemeli.

Ülke bilim çerçevesinin dogmaya çekilmesi yerine bunların örnek gösterilmesi eleştiriliyorsa daha neyin ötesini irdeleyip ciddi yorum bekliyorsunuz ki? Bunları bile içselleştirmişsiniz. Yarın öbür gün bu "kabul gören ve uzmanca onaylanan/onaylanacak olan/ciddiye alınan" tez çerçevesinde tedavinizi gerçekleştirmenizi ümit ediyorum. 

Son olarak, uzman dr, doçent, prof. vb. ünvanları almak için yapılması gereken asgari şeylerin neler olduğunu, hangi alanlarda, hangi okullarda, kimlerin karşısında bunların verildiğini de araştırmanızı öneririm. Ülkenin her yerinde üniversite var. Pek çoğu parayla diploma satan ya da boş mezun veren ticarethane/sağımhane vaziyetinde. Her okuldan öyle böyle mezun olduğunda ya da o okulun gerektirdiği asgari şeyleri yapıp ünvan alabiliyorsun.

Bu ülkede yüksek hukuk profesörü olupta twitter'dan altı boş, ergenlere taş çatlatacak zihinsel önermeler ve atıp tutmalarla parti sempatizanlığı yapan insanlar var. Bu ülkede telefonla dolandırılan profesörler, torpil kaynaklı ünvan alan akademisyenler, sırf güzel ya da kafa dengi olduğu için projeye katılıp onay mekanizması haline gelen insanlar, en yetkili mevkilerin onay mekanizmalarına sırf inancı ve sadakatinden ötürü atananlar varken siz neyin ünvanından, kalitesinden söz ediyorsunuz? Ülkedeki akademisyenlerin yarısı akademisyen değil. Her ünvanı olan adamı onay mekanizması olarak görmek sizin bana yakıştırdığınız sıfatlardan hangilerine layık onu düşünmenizi öneriyorum. 

Austen tarafından 24/May/15 22:23 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

birileri illa konuyu saçma sapan yerlere çekmese olmaz değil mi? biri akp den girer biri kur'an dan girer.. iki gram bilgisi yoktur tubitak ı eleştirir, tez nedir bilmezler, araştırma nedir bilmezler.. ha tubitak çok mu bilim merkezi? değil tabi.. ama tubitakdan projelerini geçiren bir sürü adam var, beni de projesine davet etmiş bir arkadaşım image processing üzerine aldı desteği, bir torpili falan da yoktu ve konusu da gayet sağlamdı.. 

eleştireceğim diye nereye saldıracağınızı şaşırıyorsunuz valla..

zaten başvuracağın bir şey yok, bilgi yok, laf olsun diye yazıyorsunuz..

ayrıca ses/müzik ilgili bir sürü çalışma var, cehaletinizi almak için Masaru Emoto'nun su ile ilgili deneylerine göz atabilirsiniz..

araştırma özürlülerine ekleyeyim videoyu

http://www.youtube.com/watch?v=33IiYb8htHk

bakın adam neler dinletmiş, ezan dan tut da, hitlerin sesine kadar.. bu videoda hepsi var mı bilmiyorum, bunun daha önce kitabını okumuştum.. Ki sizin üstte verdiğiniz linki basit bir lise öğrenci yapmış.. 

neyse ya akşam akşam gereksiz şeyler yüzünden ...

ee abi,Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Bence sizin temel kavramların ötesinde bilim felsefesi, mantık ve genel felsefe eğitimi almanız gerekiyor. Bunun yanında biraz daha literatür taraması yapılması ve düzgün yerlerin okunması gerekiyor. Academia ya da benzeri gibi kaynaklardan rasgele makale okuyupta bilimsel literatüre aşinayım denilmemeli.

Ülke bilim çerçevesinin dogmaya çekilmesi yerine bunların örnek gösterilmesi eleştiriliyorsa daha neyin ötesini irdeleyip ciddi yorum bekliyorsunuz ki? Bunları bile içselleştirmişsiniz. Yarın öbür gün bu "kabul gören ve uzmanca onaylanan/onaylanacak olan/ciddiye alınan" tez çerçevesinde tedavinizi gerçekleştirmenizi ümit ediyorum. 

Son olarak, uzman dr, doçent, prof. vb. ünvanları almak için yapılması gereken asgari şeylerin neler olduğunu, hangi alanlarda, hangi okullarda, kimlerin karşısında bunların verildiğini de araştırmanızı öneririm. Ülkenin her yerinde üniversite var. Pek çoğu parayla diploma satan ya da boş mezun veren ticarethane/sağımhane vaziyetinde. Her okuldan öyle böyle mezun olduğunda ya da o okulun gerektirdiği asgari şeyleri yapıp ünvan alabiliyorsun.

Bu ülkede yüksek hukuk profesörü olupta twitter'dan altı boş, ergenlere taş çatlatacak zihinsel önermeler ve atıp tutmalarla parti sempatizanlığı yapan insanlar var. Bu ülkede telefonla dolandırılan profesörler, torpil kaynaklı ünvan alan akademisyenler, sırf güzel ya da kafa dengi olduğu için projeye katılıp onay mekanizması haline gelen insanlar, en yetkili mevkilerin onay mekanizmalarına sırf inancı ve sadakatinden ötürü atananlar varken siz neyin ünvanından, kalitesinden söz ediyorsunuz? Ülkedeki akademisyenlerin yarısı akademisyen değil. Her ünvanı olan adamı onay mekanizması olarak görmek sizin bana yakıştırdığınız sıfatlardan hangilerine layık onu düşünmenizi öneriyorum. 

Prof. olupta liseli kadar beyni olmayan bir sürü adam var bunu bende biliyorumda, bu tanımadığın uzman anestesi hocalarını eleştirebileceğin anlamına gelmiyor. Hele ki hiç bir argumanın olmadan! Türkiye'de cinsi sapık, çocuk sapıklarıda var ama bu türk milletini genelleyebileceğin anlamınada gelmiyor. Yararlı bir konuyu piç etmeniz anlamınada gelmiyor. Hele ki bilimsel bir çalışmayı, sadece konu başlığını okuyarak içinde sosyofobi duyduğunuz bir konuyu görerek  eleştirmek anlamına hiç gelmiyor!

Benim tek sormak istediğim şu anestesi konusunda ihtisasın nedir ki rezil bir çalışma diyebiliyorsunuz? Senin bu alandaki niteliğin nedir?

DrKill tarafından 27/May/15 02:24 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

http://www.radikal.com.tr/cevre/bitkilere_arabesk_ve_kuran_i_kerim_dinletti_iste_sonuc-1191586

Ya da şöyle bir şeyler.

Tubitak sikimde değil, hatta hiçte sevmem pardus'ta çalışanları atmasından dolayı, yalnız şöyle bir sıkıntı var ! içinde kur'an geçen birşey oldumu saldıranları anlamıyorum. Adamlar tez yazmış. Tezi incelediniz mi? Hayır! Hadi tubitak dediğiniz sebepten araştırmayı kabul etti diyelim. Birader orada en az 5-6 tane Uzman Doktor var o tezi denetleyen. ADam gitmiş o tezi açıklamış. Bilimsel yöntemlerle açıklamış ki kabul edilmiş.

Tez dediğin şey, bilimsel yöntemlerle kendi alanında istediğin bir konuda araştırma yapmaktır beyler. Adam kur'an 'ın etkisini araştırması veya veya klasik müzik araştırması fark etmez. Hastalar üzerinde etkisi var mı yokmu bunu araştırmış bunda bir sıkıntı yok. Hele ki koskoca 5-6 tane tez jurisi bu teze onay verdiyse eğer afedersiniz ama siz kim oluyorsunuzda "bu tez boktan tubitak.... yım" diyorsunuz? Bu konudaki uzmanlık alanınız ne ki eleştiriyorsunuz?

Ama anında bok atabiliyorsunuz. (Klasik AQP'nin koyun sürüsünden bir farkınız yok)

O çalışmanın bilimsel olup olmadığını, sizin gibi bu konuda niteliksiz olan kişilerden değil, o  tezi denetleyen tez jürisinden dinlerim...

Kaç tane makale, bildiri okudum şu dönem boyunca, ne kadar aptalca konular var biliyor musunuz yabancı olupta ödüller toplayan ?

bu sözlerin altına imzamı atarım...

pubmed'den bakabilirsiniz  muzik ve anestezi ile ilgili uluslarası makalelere..burada adam sadece bunun yanına  Kuran'da koymuş..

bunlarda birkaç örnek

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24054454

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23962572

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25261145

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25087308

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24954343

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı
    TeRRoR bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

eline al kuran i proje onemli degil altdan ezanida ac ezan sayesinde oluor bu projeyide kuranda yazior ordan uyarladik falan de garanti birincilik 

abi artık konuları şu yorumlarla taşaklamayın lütfen. "torpil var. evet." ama bizimde birşekilde bu tür yarışmalardan destek almamız gerekiyor. o yüzden daha yapıcı şeylerden konuşalım yada içimize atıp geçelim.

hocam ne torpili bu kurum kuran okunan fasulyeye birincilik vermis kurum :D daha tassak ne olabilir ki :D

DrKill bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

Ya da şöyle bir şeyler.

+ plasebonun iyileştirici etkisi %64 lerde geziniyor bu da birçok ilaçdan daha fazla klinik anlamlılık demek (yani her şey mümkün) veya bunlara desekki tibetli rahipler su sesiyle zihinlerini boşaltıyomuş prostat olmuyolarmış evlerine şelale yaptırırlar ama Allah kitap dendi mi yobaz olunuveriyor.

Hem diyelimki bu proje saçma, diyelimki bu proje beş para etmez yahu uzmanlık tezi yazıyor orada, bu geçmemiş dahi olsa bunun beşpara etmiyeceğini söylemek için biryerlere gelmiş olmak gerek, sanmıyorumki arkadaşın adını Pubmed e yazarsam karşıma bir makale çıkacak.

Diyelimki bu tübitak projesi olsun, sanırsın adam oraya güneş enerjisinden %98 verimlilik elde edilebilecek bir sistem buldu da onun projesini değilde müzikoterapi projesini geçirdiler.

Fasulye projesi lisemi ortaokul mu ne projesi, ben sana soruyorum sen ortaokulda n yapıyordun?,hangi kız arkadaşının eteğini kaldırmaya çalışıyordun? Tenefüste top oynadığınız yere en hızlı kim koşuyordu? Ama bu çocuklar yinede böyle bir proje yapmış, sanki  e-okulu daha ileriye taşıyacak bir proje vardıda Tübitak seçmedi fasulye kuran deneyini seçti, hem sen deneyi okudun mu?,Çocuklar gözle görülür bir fark bulmuşlar, bu da bence gayet ciddi bir başarı.

Bunlara laf edeceğinize, bunu sen yapmamışsındır diye yollanıp almanyanın sahip çıktığı, türkiyede doktora verilmeyip Yale e gidince bir makalede eski okulunda o güne akdar alınmış atıfdan daha fazla atıf alan hocaları,Tereyağı yumruta kakadır diyen sistemin şuan GDO  kakadır demesine laf edin, yada susun

erebos tarafından 26/May/15 22:08 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Ödüle bak. Bence dalga geçiyorlar 10 bin tl nedir?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Reberals bunu yazdı

Ödüle bak. Bence dalga geçiyorlar 10 bin tl nedir?

Böyle şeylere para için girilmez, bunlar kendine yatirimdir. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

projeyi bitirmişmi olmak gerekyior ?

açık kaynak kategorisi diyor ama süre çok kısıtlı bu sürede açık kaynak bişe geliştirmemiz mi isteniyor?

Toplam Hit: 2444 Toplam Mesaj: 19