Üniversite Sınavına Hazırlanıyorum. Odaklanamama Sorunsalı.
-
Arkadaşlar Fen Lisesi son sınıfa geçeceğim, okul sonunculugunu kimseye kaptırmayacak bir başarım var.
Hedefim İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Kafa var aslında ama ders çalışamama gibi bir sorunum var.
Oturduğumda skılyorum anında; hele yazın... Bu yazı sıkı geçirmem lazım ama bi türlü o istek içimden gelmiyor.
Çok program yaptım, çok hazırladım kendimi vs ama bi türlü olmadı. Caydırıcı etkenler o kadar fazla ki.. (kız arkadaş, bilgisayar, televizyon, arkadaşlar, dışarısı vs vs..)
İlaç kullanmak da işime gelmiyor.
Benim gibi olmuş müridler vardır, nasıl aştılar bu problemi?
-
ben aşamadım o problemi ama ders çalışmak istediğim zaman dersaneye gidip çalışıyorum millet hep ders çalışıyo orda ben de onlarla beraber çalışabiliyorum
-
Haydarberk bunu yazdı:
-----------------------------ben aşamadım o problemi ama ders çalışmak istediğim zaman dersaneye gidip çalışıyorum millet hep ders çalışıyo orda ben de onlarla beraber çalışabiliyorum
-----------------------------
ben dersaneye gittiğim zaman genelde yarım saat sonra arazi oluyorum :| -
bende bu sene hazirlandim valla zor ya cok konu var isle isle bitmiyor
sana nasil des calisabilirsin anlatamam cunku bende yapamiyom
lakin
sana diyeceklerim lysyi son 2 aya birakma
denemelerde moralin bozulmasin ya da havaya girme: mesela ben dershane denemesinde feni 24 net yaptigmi hatirlarim ama gercek sinavda 37.5 yaptim ve sinifta 1. oldum belli olmuyor yani bu isler
son hafta fem ve guvenderin cozumlu denemerlini coz cok ise yariyor
ilk baslarda cok kasma ki hemen soguma, cunku senin yapin buna musahitkolay gelsin hocam isin cok zor ve sIkIcI
-
hocam oyle pc başında ben ders calısmalıyım ama çalısamıyom diye birsey yok bende o yoldan gectım sabah aksam oyun oynuyodum lise3 lise4 de dedim oyunu universtede oynarım benım suan gelecegım soz konusu salak bi sınav ama yapacak bişi yok herkez yaptigi gibi bende bu sınava girerek gelecegimi kurabılmeliyim diye dusunmen lazım hee baban zengin ise yada dayın varsa yada cematciysen salla okumana gerek yok ama hiç birseyin yoksa ailene yetecek kadar bi durumun varsa kafana sokman lazım benım kendımı kurtarmam lazım cocuklarıma iyi bi hayat sevgilime karıma mutlu bir hayat ıcın yapmalıyım dıceksın nee dikkatini dagıtıyosa calısma odanda olmucak pc mı kaldır kardesım nolacak 9 10 aylık bır sure canından olmazsın int kapat yada oturmazsin pc basına bir şeyleri anlayıp bir hedef belirleyip calısamadıgın zamanlar bunları aklına getırıp tekrar konstre olman lazım benden bu kdr ben boyle aştım bu durumu..
-
benim durumumda benzerdi. en son düşündüm ne yapabilrim diye.. çok sevdiğim dershaneden bir hoca bir çalışma programı hazırlattırdım. hocayı kırmamak için dişimi sıkarak o programa uymaya çalıştım. zaten yaptığın bir programa %80 civarında uyarsan başarılı sayılır. böyle bir şey deneyebilirsin..
-
b12 vitaminiymiş doktor söyledi bende günde bi tane atıyom
-
Pc yi kadırmana hiç gerek yok hacım sadece kendini engellemen yeterli plan yap işte şu saatte ders şu saatte bilgisayar şu saatte test cözecem diye bir iki gün gayret et en fazla 1 hafta sürer sonra sonra alışır ders calışma ihtiyacını yemek yeme ihtiyacı gibi anlayacaksın denenmiştir kendimden biliyorum :)
-
Hocam aynı yastayiz ben kadir has anadolu lisesindeyim. Bende öyle bir sorun yok çünkü ablam hergün düzenli ödev veriyor mat 2 test şeklinde de değil direk testleri konuları veriyor yapmadan gelme diyor zorunlu alışıyorsun bu tempoya . Tabi bende asosyallik var onunda etkisi olabilir.
-
aynı sorun bende de var dı ama çalışmıyoedum noldu 2 seneliğe gittim bi gün otur enine boyuna düşün herşeyiii..... napıyorum ben de ileridew napıcam evlenecem de cahil birine kim varır en azında normal biri bunları düşünür yerinde olsam oturur düşünürdüm(geri dönme fırsatım olsa)
-
Ben hayatımda ders çalışırken sıkılmadığım tek an Haydarberk'in dediği gibi dershaneye gittiğim andır o da uzun bir süre değil tabi.. Arkadaşlarla oturdun mu soru vs çözülüyor yoksa yok..
Benim başıma gelenler ğişmiş tavuğun bşına gelmez bu yıl 3. yılım başıma gelenler sebebiyle kafamı kitaptan kaldırmamam gerekirdi ama yok işte.
Bu işin çaresi yok kalıtımsal gibi bir şey..