folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Tercih (Yıldız Teknik Çevre Müh. - Eskişehir Osmangazi Metalurji Müh.)



Üniversite Tercih (Yıldız Teknik Çevre Müh. - Eskişehir Osmangazi Metalurji Müh.)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2011
    Erkek

    bende çevre mühendisliği öğrencisi olarak anlatiim sana biraz.

     

    öncelikle çevre yazarsan pişman olmuyacağını düşünüyorum. okuması da iş bulmasıda rahat bi bölüm. sıkıntılar ve rekabet herzaman olucaktır.

    yıldız teknikte mesleğin hakkında güzel bir teknik bilgi ile mezun olabilirsin. okurken de bir çok şeyi görmüş olursun.

    ülkemizde hala malzeme mühendisleri yerine bir çok yerde makine mühendisleri tercih ediliyor. tercih senin umarım mutlu olabilceğin bir seçim yaparsın.:)


    Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2009
    Erkek

    Arkadaşlar siz itü olsunda afedersin boktan olsun diyorsunuz ama siz işte mi karıyer yapmak istiyorsunuz en iyi okulu seçtimde okul bazında kariyer mi anlatabildim mi ne demek istedğimi bilmiyorum.Öyle su ürünleri olsun odtü olsun zart olsun zurt olsunla olmaz bu işler.Kendinize gelin daha en baştan.Seçtiğin meslek Türkiye olanaklarına göre ne kadar iyi olursa o kadar iyi ha bu arada 2 mesleğide önermem bana sorarsan :)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2009
    Erkek

    Öncelikle her yorumu tek tek sonuna kadar okudum düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

    herkesin elbette kendine göre fikirleri var kimseye sen doğru söylüyosun sen yanlış söylüyosun diyemem ama size şöyle söyliyim puanım çok yüksek olmadıgı için sınırlı sayıda üniversite tutuyor onlarda şunlar;

    Eskişehir Osmangazi - Metalurji müh
    Kütahya - Bilgisayar ve Makine müh.
    Mersin - Makina müh
    Samsun - İnşaat müh
    Selçuk - Makina müh
    Yıldız - Çevre müh
    9 eylül - Şehir bölge planlama

    Küçüklüğümden beri hep bilgisayar mühendisliği istemişimdir haşır neşir oldugum için ama günler geçtikçe belli yaşa geldikçe olanaklar ve şartlar değişiyor şuanda tam o ince çizginin üstündeyim nereye düşeceğim inanın bilmiyorum sizden fikir alışverişi okuyanlardan bilgiler almak istedim.

    Her türlü tasarım olsun el becerisi olsun bakış acısı ne nasıl güzel olur diyebilirz yeteneğim oldukça iyidir. Bunun yanında küçüklüğümden beri bilgisayarla haşır neşir olmuşumdur bilgisayar mühendisliği isterim ama dumlupınarda da okumak nasıl olur hiç bilmiyorum mühendisliği hiç iyi değil diyorlar.

    Onun yanında çevrede düzenleme oldugundan birazda tasarım alanına kayar gibi düşündüğüm için çevre mühendisliği daha çok cazip geldi hem üniversitede kaliteli.

    Birde ben yukarıda yazdıgım bölümlerde elimden gelenin en iyisini yapacagıma inanıyorum ve şu ana kadar ne ile uğraş verdiysemde en iyisini yapmışımdır o yüzden hangisi olursa OLSUN mutlu ve mesut bir şekilde elimden geleni yaparak hayatımı devam ettirmeye çalışırım ama yukarıda yazan üniversitelerin bölümleriyle alakalı bilgi sahibi değilim giderim oraya bölüm hocaları it tir ben meslekten soğumam ama hocalar ve ortamı üni cevresi sogutur kısacası derdim tasam bu.

    düşüncelerini fikirlerinizi tekrar tekrar bekliyorum...

     


    Cagito ergo sum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Şubat/2010
    Erkek

    Bursada kal LAN !


    Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2010
    Erkek

    eger puanın yetiyorsa kocaeli yada sakaryada metalurji yaz sanayi gelişmiş olduğu için iş staj konularında daha ii olur..


    biz sarımsak tarlasından vazgeçmeyiz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JCARLOS
    JCARLOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Anadolu unıversıtesını tavsıye edenler sanırım muhendıslık fakultesını yunus emre kampusu nde sanıyorlar.eger 2 senede degısmedıyse muhendıslık kampusu Eskısehır ın en ucra yerındedır Anadolu ıcın.Osmangazı cok mu ıyı dersenız Insaat,makıne muhendıslıklerınde emın olun Turkıye dekı bırcok adı duyulmus unıversıteden daha ıyıdır.Sosyal yasantı anlamında hangı muhendıslık fakultesını secersenız secın ıs sızde bıter.Eskısehır gıbı bır yerde unıversıtedekı sosyal ortama sıgınılmaz zaten.Bunlar bır yana tercıh konusunda Turkıye dekı bırkac unıversıte dısında hepsı aynıdır.Tum ODTU mezunları onde kurumlarda calısamayacagı gıbı tum anadoludakı sıradan unıversıte mezunları da sıradan yerlerde calısmayabılır.Bu da tamamen sıze baglıdır.Eger bolumu severek sectıysenız ve bırseyler basarmak ıstıyorsanız ıstersenız en kotu unıversıtede okuyun.Unıversıtenın adının forsu sadece okurkendır.Is hayatı asla unıversıte adıyla anılmaz,bu zamanla anlasılır.

    Coboller
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowking
    shadowking's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Nisan/2011
    Erkek

    Ben Metalurji ve Malzeme okumaktayım. Öncelikle dersleri çok ezber ve kimyayı gerçekten sevmen lazım. Sana söyliyeceğim şey ilk olarak istediğin bölümü seç daha sonra üniversiteyi seç. Çünkü herşey kendinde biter, eğer kendini geliştirirsen üniversitenin çok bir artısı olmaz tabi bunun içinde bir kaç üniversite hariç.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    Mühendislik okuyacam diyosan illa. istersen odtü de oku istersen Massachusetts'te okuduğun alana ilgin yoksa sıçarsın arkadaş bitmez o okul. Ve iş bulmak falan da istiyosan ne not ortalaman ne okulu geç bitirmen önemli alanında kendine bişeyler katmışsan emin ol hiç düşünmeden işe alacaklardır.Kendimden örnek vereyim istersen:

     

    Uludağ makine'de okuyorum 6 tane dersim var alttan. Ama şimdiye kadar makine topluluğunda güneş ve hidrojen arabaları için tasarımcılık yaptım. Aralık ayında bıraktım çünkü işe girdim part-time sonra şubat ayında başvuru yaptığım Bosch Bursa'da işe başladım o zamandan beri de burda çalışıyorum aynı zamanda okuyorum. he ortalamamı sorarsan işe girerken 2.14tü şimdi 2.35 oldu ve 3. sınıftım şu an 4 e geçtim düşün. 4.senemde de normal okul projeleri ve bitirmesi dışında bi proje daha gerçekleştrmeyi düşünüyorum mesela. Kısacası anlatmak istediğim herşey sınavlardan süper notlar almakla bitmio yapacağın işi sevip okul dışında bişeyler üretmelisin.


    NEDEN? (soru olarak)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    ben okuyorum çevre ama hiç memnun değilim kimya falan ağırlıklı boktan bi bölüm bence.. ama iş olanağı var baya yeni bakanlığı bile açıldı..  üni. hiç farketmiyo merak etme bitirince anlarsın.. kendini geliştirirsen işin hazır diim ben sana yani ytü odtü falan gidip yatıp işsiz kalan tanıdıklarım var.. ama sadece 1 sene boş gezdiler sonra uyandılar orası ayrı tabi.. anlıcan öle

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2009
    Erkek

    şimdi kimse yıldız çevreye gitmemi diyor bana : )


    Cagito ergo sum.
Toplam Hit: 4900 Toplam Mesaj: 32