folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Tercihleri Hakkında

Üniversite Tercihleri Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Evet Sevgili Müridler.Daha tercihler başlamadı bile;ama ben düşünmeye ve araştırmaya devam ediyorum.Çok klasik bir soru olacak soracağım soru;ama inanın ki bir karar veremiyorum.

Çocukluğumdan beri bilgisayara ilgi duyuyorum,bilgisayarı seviyorum.Bilgisayarda bir programla uğraşmak,bir programla ilgili sorunları tespit etmek ve sorunu çözmek hep merakımda olmuştur.Bunun için de hep bilgisayar mühendisliğini istemişimdir çocukluğumdan beri.

Ama sonradan farkına vardım ki benim hoşlandığım şey insanların bilgisayarla ilgili problemlerine yardımcı olmak.İçimden gelen garip bir duygudur:Ben yardım etmeyi seviyorum ve teşekkür ederim lafı benim çok hoşuma gidiyor.Acaba diyorum benim için asıl var olan şey insanlara yardım etmek mi bilgisayar problemlerini çözmek mi?Hep bunun arasında kalıyorum son zamanlarda.Benim için var olan şey insanlara yardım etmekse tıbbı da seçebilirim diyorum;çünkü yardımseverliğin en babasını yapıyorsun orada,kolay değil hayat kurtarıyorsun.

Şimdi müridler bilgisayar mühendisliği konusunda benim endişelerimden biri de piyasada bu işle uğraşan aşırı fazla insanın olması ve tecrübenin aşırı önemli olması.Yani 2 senelik bölümden mezun olan biri ben işe başladığımda benden 3 senelik bir iş tecrübesi fazlalığına sahip olacak.Bu da önemli bir fark tabi ki.Ayrıca önemli şirketlerde çalışabilmek için de tecrübenin yanında etiket de önemli.Benim gidebileceğim üniversite şuanda İstanbul Teknik Üniversitesi gözüküyor.Boğaziçili Odtülü Bilkentli Koçlu ve Sabancılı öğrencilere kıyasla etiketim daha zayıf.

Öbür yandan tıpta nereden mezun olduğunun pek bir önemi olmamakla birlikte yeni kurulan Acıbadem üniversitesi var ve adamlar direk Acıbadem hastanelerine kadro sağlamak amaçlı eğitim veriyorlar.İleride de Tıp konusunda baya gelişme potansiyelleri var.Mehmet Ali Aydınlar sponsor olunca insan otomatikmen bir güven atmosferine giriyor.Ayrıca Koç Üniversitesi de bu alana atılım yapmış bulunmakta.Bu sene 60 kişi burslu alacaklar.Bu da bir avantaj benim için.

Şimdi müridler izninizle yardımlarınızı bekliyorum.Siz değerli kardeşlerimden çok değerli fikirler çıkacağına şüphem bulunmamaktadır.

Not:Mühendislik sıralamam 3671 Tıp sıralamam 3695 tir.

Pragmatism&Realism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

O puanla bilgisayar mühendisliğini seçersen bence, bence, bence yazık edersin.

Tercihini son sabah yapabilmiş biri olarak sana önerebileceğim tek şey;

psikolojini ayakta tut.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

eğer mezun olunca direk işe alacaklarsa acıbademe git derim ben

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    allah askina boyle sacma sapan konular acmayin biz mi okuyacaz sen okuyacan ilgin yetenegin vs neyse onu okursun puaninla gosteris yapmana gerek yok burda!

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

eray bunu yazdı:
    -----------------------------
    allah askina boyle sacma sapan konular acmayin biz mi okuyacaz sen okuyacan ilgin yetenegin vs neyse onu okursun puaninla gosteris yapmana gerek yok burda!

Sana hiçbir şey demiyorum abicim.Allah kalbimi biliyor,Kuran ı Kerim üstüne de yemin ederim ki amacım gösteriş falan değil.Tahribat.com ailesi geniş bir platform,burada tıpta okuyan insanlar da mühendislikte okuyan insanlar da mevcut.Ben onlardan bana fikir vermelerini istedim;ama görüyorum ki yanlış anlaşılmalar da oluyor.Bundan sonra açtığım her yardım konusunda not olarak yemin ibaresi bulunduracağım.

Pragmatism&Realism
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

eray bunu yazdı:

zuha

neyse

moruk şunu da düşün acıbadem'e falan gidersen 20 kişiyle üni okuyacaksın.

ayrıca koç başlı başına bir beladır.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hoca bilgisayar müh. seçmede ne seçersen seç.

İnternet kafeci bile bilg. müh. edasında iş yapıyor piyasada site kuruyor webmaster'ım diyor.

He yok sabahlara kadar kod kasarım donanim kasarım bilgisayarın anasını zikerim diyorsan ki bunları demen yetmiyor;

Sosyal hayatımı 0'a indirecem yemek yemeye bile üşenecem en az 15 kilo fazladan alacam diyorsan ki bu yetmiyor;

Uykusuzluktan günde 3 paket sigara içerim diyorsan ki bu yetmiyor;

Algoritmalarla kafayı yiyecem, yeni teknolojiyi çok iyi takip edecem diyorsan ki buda yetmiyor;

Ciddi anlamda deneyimim olacak ve sokaktaki bilg. müh. olmayan adamlardan farklarım olacak diyorsan ve sağlığımda bozulursa bozulsun diyorsa; iştebunlar yetiyor:

Seç amk!

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Konu up

Pragmatism&Realism
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:

Hoca bilgisayar müh. seçmede ne seçersen seç.

İnternet kafeci bile bilg. müh. edasında iş yapıyor piyasada site kuruyor webmaster'ım diyor.

He yok sabahlara kadar kod kasarım donanim kasarım bilgisayarın anasını zikerim diyorsan ki bunları demen yetmiyor;

Sosyal hayatımı 0'a indirecem yemek yemeye bile üşenecem en az 15 kilo fazladan alacam diyorsan ki bu yetmiyor;

Uykusuzluktan günde 3 paket sigara içerim diyorsan ki bu yetmiyor;

Algoritmalarla kafayı yiyecem, yeni teknolojiyi çok iyi takip edecem diyorsan ki buda yetmiyor;

Ciddi anlamda deneyimim olacak ve sokaktaki bilg. müh. olmayan adamlardan farklarım olacak diyorsan ve sağlığımda bozulursa bozulsun diyorsa; iştebunlar yetiyor:

Seç amk!

hocam o kadar bılgısayar muhendisi tanıyorum anlattıklarına benzeyen bı kısı bıle yok cok abartılı yazıyosunuz

ha arkadasa gelınce zaten konu acacak kadar suphedeysen bilgisayar secmek ne kadar mantıklı olur bılemem

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Anlattıkların bana hafif kalıyor hocam. Benim hayat aynen öyle fakat işi seviyorum. Bugun girsem uni sınavına yine bu mesleği seçerdim.

Ama bilg mühendisi seçtiğim için ööle olmadım lisedede ööleydim=)

Bu iş gerçekten zor meslek. Özellikle yazılım tarafındaysan, donanımın, networkunde kendine göre sıkıntıları var.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Anlattıkların bana hafif kalıyor hocam. Benim hayat aynen öyle fakat işi seviyorum. Bugun girsem uni sınavına yine bu mesleği seçerdim.

Ama bilg mühendisi seçtiğim için ööle olmadım lisedede ööleydim=)

Bu iş gerçekten zor meslek. Özellikle yazılım tarafındaysan, donanımın, networkunde kendine göre sıkıntıları var.

Zorluklarından bahsedebilir misin?Bir de İTÜlü olmak çalışma hayatında ne derece etkili olur?Malum Odtü bilkent boğaziçi olacak önümde.

Pragmatism&Realism
Toplam Hit: 2098 Toplam Mesaj: 16