folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversitede Not Ortalamasının Önemi Ve Not Ortalamasını Yükseltmek

Üniversitede Not Ortalamasının Önemi Ve Not Ortalamasını Yükseltmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

2.01 ile mezun olmakta 4.00 ile mezun olmakarasında fark yok

hatta 2.01 ie mezun olup ielts7.0 fln verirsen fazlan olur 

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bazı kurumlar ne sikime yarayacaksa not ortalamasına bakabiliyor ama ben sanmıyorum ki özel sektörde ortalamaya göre is verilsin.

en basit örnek, proje bazlı android yazılım gelistirecek eleman aradıgını düsün, 2 kisi basvursun, biri x üniversitesinde 3.8 ortalama yapmıs ama android üzerinde tecrübeli degil, digeri de 2 ortalamaya sahip ama is referansları olan, tecrübesini kanıtlar nitelikle bir eleman olsun, kimi alırdın ise ?

akademik anlamda elbette isine yarayacaktır.

bak holy'e, adam 7 senede okul sonuncusu olarak bitirdi bölümünü ama su an nerede ?

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Y.lisans azicik olsada aklinin ucundan geciyorsa not ortalamani yuksek tut, sonra benim gibi "ah, vah" deme.

Can egrisi kolay derslerde kotudur, zor derslerde hayat kurtarir.

vatandaşa kafam girsin!..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı
    Y.lisans azicik olsada aklinin ucundan geciyorsa not ortalamani yuksek tut, sonra benim gibi "ah, vah" deme.

Can egrisi kolay derslerde kotudur, zor derslerde hayat kurtarir.

çan eğrisi oç bi sistemdir. 94 ile dc aldığım olmuştur.

sen ne yap et ortalamayı yüksek tut hacı. erasmus için farabi için lazım olur.

en olmadı bundan 3-4 sene sonra yüksek lisans yapacam dersen önüne engel diye çıkmasın.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Not ortalamam yüksek değil yanlız şunu hep atlıyorsunuz.

{

1) Not ortalaması yüksek olan adam zaten çalışkandır gider iyi bir yerde staj yapar kendini geliştirir.

2) Not ortalaması yükek olup not ortalamsı aslında o kadar önemli değil diye kimse demez.

3) Bu mavra not ortalaması düşük olanların kendini çok kötü hissetmemsi için söylenmiş bir pembe yalandır.

4) Sonuç hem not ortalamsı iyi olsun hem tecrübeli olunsun. Tadından yenmez.

}

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Biryerlere gelmiş veye gitmekte olan bir çok kişiyle konuştum MİT den bir hocamızlada konuşmuştum adamın dediği şu.Ben not ortalamasına hiç bakmam şimdiye kadar hiç kimseye not ortalamasını sormadım,bizim önümüze gelirken ve geldiğinde baktığımız en önemli şey nerede Staj yaptığıdır,ardından kişiliği.Gerek liderlik,gerek grup çalışmasındaki performansları bizim için en önemli unsurlardır,ardından bunları karşılıyorsa eğer,amacı ve ne olduğu,ne yapmak istediği,bir müzük aleti çalabiliyormu veya hobileri ne,ancak bu hobiler 'arada bir gitar çalarım ama sorsanız notalarını gösteremem' tarzında değil yani tutku ile bağlandığı bir hobisi varmı,bu insanın sevdiği bir şeyi işi olmadığı halde nasıl yaptığını gösterir'

gibi bir konuşma olmuştu ancak en öenmli kısım şu,Adam MİT de dünyanın en iyi teknik üniversitesi,Gelenin not ortalaması değil stajı ilgilendirir diyor,Staj veren yere gidiyorum bizi referansı veya üniversitesi ilgilendiri diyor,referans verene gidiyorum beni adamın notu ilgilendirir diyor :)  (bu yazdıklarım kabaca,yoksa hepsi bir şekilde kişiliğe yani Adamın kim olduğuna bakıyor)(NASA ya gittiğimde bana puanımı sormadılar demişti çok sevinmiştim,ama adam okulunu birincilikle bitirmiş :D )

Yani bir yerde bir şekilde zincirleri kırmalı,öyle yüksek yerlerin ilgisini çekicek hayal gücü veya beceri,tutkuya sahip olabilirsin,ancak ne bildiğinden çok ne yapabildiğine bakıyorlar,Sana ne yapmanaı öğretenlerse ne bildiğine bakıyorlar.

Yüksek hedeflerim var uzmanlaşmak gibi ancak tabi 'ozaman çalışacan ağa' diyebilirsiniz.Benim isteğim sadece böyle bir tartışma konusu açmaktı ve insanların ne tarz fikirleri var,bu zincir nerelerde nasıl kırılır, vb şeyler öğrenmek.

Sonuçta iyi bir iş için iyi bir staj,iyi bir staj için iyi bir üniversite, iyi bir üniversite için  için iyi bir lise,iyi bir lise içinse iyi bir ilk okul geçmişi lazım.E biz lisede kötüydük diye ölelimmi şimdi? :) demek istediğim bu :)

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Not ortalaman yüksekse ( bunun bi sınırı var, bizim ünide 3.00 ) üstten ders alabilirsin.

Örneğin 2.sınıftasın, ortalaman yönetmeliğin belirlediği sınırların üstündeyse üstten ders alabilirsin. Yada yine ortalaman yönetmeliğin belirlediği sınırların altındaysa ( bizim ünide 2.00 ) alttan dersin varsa üstten bazı dersleri alamazsın. Bu durumda okulunun uzaması söz konusu olabilir.

Ortalamanı 2nin üzerinde tutmanda fayda var.

Ayrıca şu çan eğrisi yüzünden kimse kimseye not vermez, hocalarda marifetmiş gibi herkesin düşük not alması için uğraşır. Boktan bişey yani.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

benim de bu ara aklımı kurcalayan bir soru bu

ben de yurt dışı kariyer düşünüyorum(favorim amerika)yalnız direk sağlam bir iş edinerek gitmek zor duruyor,lisanüstü eğitim için gideceksem de burs bulmam gerekiyor.e gitmişken de kaliteli bir üniversiteye gitmek lazım.bu hedefler için heralde ortalamanın önemi bayağı yüksektir diye düşünüyorum ama tecrübeli arkadaşlar da yorum yaparsa oldukça güzel olur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

bulunduğun yerden kaçmak istiyosan nor ortalamanı yüksek tutmak lazım misal ben istanbula geri dönmek istiyorum ama 3.0 gerekiyo en az alttan dönem başı 4 derrs var 3.0 ı tutturup bırak gitmeyi 2.0 ın altında kalıp dönem tekrarı yapıcam bu gidişle 

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    up

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 5983 Toplam Mesaj: 31