folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversitede Okurken Yüksek Lisans Yapmak

Üniversitede Okurken Yüksek Lisans Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Banada dediğiniz gibi geliyor,yanı benımde aklımda 2 turlusu vardı

Ya çap yapıyor bır bolum bıttı dıger bolumunde bıtmesıne 1 yada 2 sene var o sırada bıtırdıgı ılk bolumun yuksek lısansını yapıyor

Yada enfazla su olur, normal okurken secmelı dersmıs gibi kredi doldurmak için yuksek lısans desler alan tanıdıklarım var bu yuzden 2 sene değilde 1 sene yapıcaktır

Konu harıcınde

Yuksek lısans bazı bölümlerde evet okadarda önemli değilde öyle bakıldımı, okumakta önemli değil, yani işletme okumadanda hatta lise mezunuyken bile bir şirketin ceo su olabiliyosunuz

Yani oldumu herşey oluyor, oldumu simit satarakda sakıp sabancı olunuyor  ama o hep ogle olmuyo iste :D

Hem bazı alanlar var mesela ben sinir biliminde yükselmeyi dusunuyorum, yuksek lısans yapmasam olrmu? ha nıye olmasın universitem bıttıgınde dırek kudustekı dunyanın en gelısmıs beyın enstıtusune staja gıdıp calısmaya basladımmı yuksek lısansa ne gerek var.

Yani Yapabiliyorken yapın, evet ogretmeye bılırler ama nerde yaptıgınızada baglı ha demıyorumkı odtü sogle vs, yeditepe bırçok kişi için super bır universite ancak psikolji ve PDR de yuksek lısans yapıcaksanız veya okuyacaksanız turkıyenın en berbat okuludur, o paranın 3/1 ıne kendınıze ozel hoca tutun ordakı yuksek lısanstan 10 kat daha faydalı olur.Tecrubeyle sabit

Geri kalan, size bırısı yuksek lısans gereklı degıl dıyosa dıyene bir bakın,bu adam yapmamıs ondan yukseklisans mındar diyo olabilir, yada bu adam okadar kendını gelıstırmıstırkı yav yukseklısansta nedırkı de dıyor olabilir.

Örnek,not ortalaması önemli değil diyen 1 hocamızın okul birincisi ve MIT den gelme 4 lemı ne mezun, digeride 2.2 gibi bir ortalamayla mezun ama tanıdıklarla,aile boyu akademisyenler, ama ikiside not ortalaması önemli değil diyor

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

yazan oldu mu bilmiyorum, Özel Öğrenci Statüsü diye bir mevzu var. O olabilir. Şöyle oluyor,  sen ALES'e girmesende, diploman olmasa da, yüksek lisans yapıyormuş gibi derslere, sınavlara giriyorsun, notun da giriliyor sisteme. Daha sonda gerekli şartları yerine getirince dana önce almış olduğun yüksek lisans derslerini saydırabiliyorsun. Ama şöyle bir durum var, mesela okulu bitirdin, ALESe girmedin ama özel öğrenci statüsünde yüksek lisansa başladın, şartları sağlayana kadar öğrencilik haklarından faydalanamıyorsun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Tezli de Tezsiz de yüksek lisans derecesidir, verilen dersler oldukça yararlı olmakla beraber insanın ufkunu açar google'da bulamayacağın bilgiler öğrenirsin; gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, analiz ve karar verme yeteneklerini geliştirir. Tekrar lisans okuyup yerinde saymaktansa yüksek lisans yapıp eğitimde derece olarak yükselmeni sağlar.

Başvuru için lisans diploması şart, lisans diploma notun ve alesin yüksekse direk doktoraya bile başvurabilirsin.

ek bilgiler için alttaki link:

http://www.tahribat.com/Forum-Yuksek-Lisans-Ile-Ilgili-Birkac-Soru-192648/1/#2369922

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Lisans ya da ön lisans mezunu olmadan Türkiye'de bildiğim kadarıyla Yüksek Lisans yapmak teorik olarak mümkün değil. 

Yüksek Lisans'ın gerekli olup olmadığına gelirsek eğer, yaptığın üniversiteye göre değişir. Şu an İTÜ ve İÜ'de çift master yapıyorum lisansta öğrenemediğim, öğrenemeyeceğim tecrübe ve bilgi edindim. Kimisi işe başlangıç süresini uzattığı için gereksiz görüyor ama uygulamalı tez çalışmalarının insana kattığı bilgi ve tecrübe çok fazla. Hocaların yaklaşımı da çok daha farklı master öğrencisine, öğrenci değil meslektaş gibi yaklaşıyorlar. Uzun lafın kısası master bence hem sektörde öne geçebilmek için hem de gerçekten "araştırma" ne demek öğrenebilmek için gerekli.

Inferius tarafından 26/May/14 00:24 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emminn
    emminn's avatar
    Erkek

http://www.elitkpssdvd.com/egitim-seti/kpss-a-hukuk-bolumu-tum-dersler

bu seti istiyorum :) ulaştırın bana bi yerden :) ücretsiz yada ucuz yollu :D

ne kadar civata varsa okadar da somun var..!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

4 yıllığı bitirmeden master yapan, masterını 4 yıllıktan önce bitirmeyi planlayan bi ilginç eleman öğrendiydim burada, illümemati veya benzeri bir çevreden olduğunu hissettiren, çok ilginç bi insan. Bizzat tanışamadım ama anlatılana göre onun tanımadığı yok

...said addicted.
Toplam Hit: 3262 Toplam Mesaj: 17