Üniversiteler Ve Bölümler Hakkında Bilgi Alışverişi
-
Tercih dönemi en zor olan şey, üniversite ve şehir seçimi.
Bolu - Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Eskişehir - Osmangazi Üniversitesi
Manisa - Celâl Bayar Üniversitesi
Samsun - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Karabük - Karabük Üniversitesi
Balıkesir - Balıkesir Üniversitesi
Kütahya - Dumlupınar Üniversitesi
Bu üniversitelerde okuyan ya da bir tanıdığı olan varsa kısa kısa bilgiler alabilir miyim? Edebiyât okuyanlar varsa özel mesaj ile bilgi verirse çok daha iyi olur.
Teşekkürler, saygılar. -
Beyler Eskişehir Anadolu iktisat eğitim olarak nasıldır ? Ortamını duyuyoruz zaten ama üni. den boş çıkmak istemiyorum olabildiğince donanımlı olmak istiyorum.
-
hocam ben balıkesir deyim. eğitim fakültesinde olduğum için çarşıda bizim fakülte. ama edebiyat bölümü kampüste. o da merkeze 15 km uzaklıkta. bi de şöyle bi olay var. kampüs ile kyk arasında bi 30-35 km var. kyk merkezin diğer ucunda, kampüs diğer ucunda öle yapmışlar burda. ama kampüs içinde de yurt yapılıyordu, sanırım 2014 te öğrenciler yerleşmeye başlıcak. onun haricinde il olarak pek sığ bi yer, gezip tozacağın yerler çok kısıtlı, 1 haftada bitirirsin her yeri sonra arkadaş ortamın felan yoksa çok canın sıkılır.
-
Hocam birisi ana konu açsın oradan yazışalım.Elli tane üniversite konusu oldu.
-
samsun dururken digerleri neymis ya.
eskisehir'i de ayıralım, ortam acısından.
omü atakum / kurupelit'te, yeni yapılan tramvay yoluyla merkeze gitmek cok kolay, kampüs icinden dolmusla tramvaya, oradan sehrin bir cok noktasına ulasımın saglanabiliyor.
ayrıca yenimahalle'ye sürekli yeni evler yapılıyor simdi ve kiralar cok uygun, bizzat iki arkadasım 3+1 havuzlu sitede, evde 3 yatak odası, bir oturma odası, 2 banyo & tuvalet, oda büyüklügünde mutfak, balkon, 2 tane de ufak bos oda var kiler olarak kullanılabilecek, deniz manzarası az da olsa var, 400 lira kira ve tramvay duragına yürüme bes dakika.
yani sırf su evde oturabilmek icin keske bir sene daha hazırlanıp omü'ye girseymisim diyorum, neyse. egitimi konusunda pek bilgi sahibi degilim, matematik ögretmenliginde sürüyle arkadasım var, yine mühendislik ve tıpda da var birkac arkadas, pek sikayetci degiller.
yine sehir bazında yazacak olursak, atakum cok hızlı büyüyen bir yer oldu, sahilde epey mekan var her bütceye hitap eden ki ögrenciler de muhtemelen buralarda takılıyor genel olarak. atakum sıkarsa samsun merkezde de gidilebilecek yerler mevcut, mis gibi sehir.
gelirsen ortamlarda ezilmemek icin bir tane de carsambalı arkadas yaparsın kendine, kimse bir sey demez kolay kolay.
velhasıl, samsun karadeniz'in incisidir.
Andrei tarafından 04/Tem/13 22:47 tarihinde düzenlenmiştir -
daha önce tercih yapanlar sıralama tahmini olarak ne kadar değişiyor ben tercih yapıcağı yerden 5k öndeyim
-
bende ankara fizik mühendisliği yazayım diyorum, ama fizik formülü bilmem, mantık yürüterek yaparım sorular doğru çıkıyor hep. matematik var derdimi anlatabilecek kadar, çalışırsam yaparmıyım önerisi olan varmı
-
yukarı
-
OttomanSlap bunu yazdı
bende ankara fizik mühendisliği yazayım diyorum, ama fizik formülü bilmem, mantık yürüterek yaparım sorular doğru çıkıyor hep. matematik var derdimi anlatabilecek kadar, çalışırsam yaparmıyım önerisi olan varmı
hocam üniversitede öle mantıkla çözülecek sorular sormuyolar. bi hedefin yok mu senin, puana göre mi bölüm yazıosun?
-
LynXMaSTeR bunu yazdıOttomanSlap bunu yazdı
hocam üniversitede öle mantıkla çözülecek sorular sormuyolar. bi hedefin yok mu senin, puana göre mi bölüm yazıosun?
hedefim vardı aslında, bilgisayar yazılımıyla ilgili bi bölüm istiyodum
yazılım mühendisliği gibi, sonra ekşide falan fizik mühendisliğine baktım "çoğu yazılımcıdan daha iyi yazılım bilirler fizik mühendisleri" demiş birisi http://eksisozluk.com/entry/14963001
o yüzden beni cezbetti ama girmesi kolay çıkması zor diyolar, şuan bulunduğum kentte kalamam yani kalmak istemiyorum. elimdeki tek bilet üniversiteye gidiş bileti ve çalışmaktan başka hiç bir çarem yok. girersem yapabilirmiyim, çalışabileceğime inanıyorum
-
On dokuz mayıs hakkında ben de bilgi arıyorum.
Dentist tarafından 05/Tem/13 18:48 tarihinde düzenlenmiştir