folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversitelerdeki İngilizce Muafiyet Sınavı

Üniversitelerdeki İngilizce Muafiyet Sınavı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    muratkaradag bunu yazdı:
    -----------------------------
    orta seviye dedin mi middle intermediate dir

advanced yüksek seviye oluyo o kurda bende yok malesef

peki bişi dicem bütün sorular mı o seviyede olur
    yoksa 100 soru varsa zora dogru cıkar mı

Sistem farklı, middle intermediate diye bir kur yok. Vantage 5. kur olması lazım. Toplam 7 kur olması gerekiyor. En azından threshold seviyesinde olman lazım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Chaoser bunu yazdı:
    upper çıkar sorular upper çalış puanlama sistemini öğren gramer listening writing vs writing hayatını kurtarırı onun üstüne yoğunlaş en az 15-20 puandır.

Upper 3. seviye, bölümü ''Zorunlu İngilizce'' olan bir öğrenciyi bu seviyede geçirmezler. Upper seviyesinde ki öğrencileri direk waystage ya da upperwaystage sınıflarına dağıtırlar.

Writing en az 20 puan vardır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

muratkaradag bunu yazdı:
    writingte ne soruolar kompozisyon yazın diolarmıs öle mi

Writing sınavında kompozisyon değilde, essay yazmanı isteyebilirler.  Threshold sınıfları essay yazıyordu çünkü. Aynı durum muafiyet sınavı içinde geçerli olabilir. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Swool baba bu seviyeler nereden çıkmış ya, dil kursları falan mı yapmış böyle? Hepsini ilk defa duydum ben:)))

Beginner--elemantary-(preliminary)-intermediate-upperindermediate-advanced  gibi 5 ya da 6 seviye olur, ilk başlayanlar için alınan hikaye kitaplarının arkasında da bunlar yazar zaten. (Yazılışlarını yanlış yazmış olabilirim)

---------------------

İngilizce muafiyet sınavına gelince okuldan okula değişiyor. Ben Deu okudum, Gazi üniversitesi, Ege Üniversitesi vs.. tarzı üniversiteleri aynı sınıfta sayabilirsin.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin nasıl bir üniversite olmadığını bilmediğimden yorumu sen yaparsın daha zor olur ya da daha kolay olur diye. 

Deu,Ege vs...üniversitelerinin İngilizce Muafiyet Sınavı'ndan Anadolu Lisesi'nde okumuş iyi bir öğrenci (yani İngilizceyi gösterildiği kadar anlamış,algılamış) rahat rahat 75-80 alarak geçer. (çok iyiyse 90 ve üzeri alabilir:P) Yok okulda hasbel kadar öğrenip idare ettiysen 55-60 seviyesinde takılıp kalacağını zannediyorum (kendime göre genelleme yaparak). Bu durumda az kastırıp şansını deneyebilirsin. 

Anadolu Lisesi'nden çıkan öğrencinin ingilizcesi bir ODTÜ vs. üniversiteler için yetmez ama daha alt seviyede olan üniversiteler için yeterlidir.

Senin yazdıklarını göz  önünden bulundurursam biraz göz atarsan düşündüğün kadar zor bir sınav olacağını zannetmiyorum, kolay gelsin, başarılar.. 

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 5891 Toplam Mesaj: 15