Üniversiteyi Bitirip Çalışmayanların Sağlık Sigortaları Hakkında Soru?
-
Arkadaşlar baba sgk emekli. Şimdi ben mezun oldum çalışmıyorum.Babanın sağlık sigortasından çıktım. Bir ara ziraate bir para yatırmıştım.
Sonra yatırmadım. Şu an 450 küsür borç gözüküyor. Aylık olarak ne kadar ödememiz gerekiyor . Yani o 450 yi zaten kapatıcamda aylık olarak her ay ne ödüyorsunuz sizler.
Birde bunun adı nedir? Kişisel sağlık sigortasımı . İsteğe bağlı sigortamı ? ne diye geçiyor sistemde
-
Genel Sağlık Sigortası olarak geçiyor.
Aylık en düşük ücret 35-40 TL gibi bi ücret olarak biliyorum. Sen gelir tespiti yaptırmadığın için ( yaptırmadığını varsayıyorum ) en yüksek ücret üzerinden yatırıyorsun şu an GSS'yi.
Gelir Tespiti yaptırıp bu ücreti belirletebilirsin. Ailedeki toplam geliri aile fertlerine böldüğünde asgari ücretin 3de1'inden az bi rakam çıkarsa 35-40 TL en düşük GSS primi ödersin.
Bunun için ikametgahının bulunduğu yerin Kaymakamlığına başvuracaksın, oradan gelir tespitini yaptırıp primini belirleyecekler.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı
Genel Sağlık Sigortası olarak geçiyor.
Aylık en düşük ücret 35-40 TL gibi bi ücret olarak biliyorum. Sen gelir tespiti yaptırmadığın için ( yaptırmadığını varsayıyorum ) en yüksek ücret üzerinden yatırıyorsun şu an GSS'yi.
Gelir Tespiti yaptırıp bu ücreti belirletebilirsin. Ailedeki toplam geliri aile fertlerine böldüğünde asgari ücretin 3de1'inden az bi rakam çıkarsa 35-40 TL en düşük GSS primi ödersin.
Bunun için ikametgahının bulunduğu yerin Kaymakamlığına başvuracaksın, oradan gelir tespitini yaptırıp primini belirleyecekler.
ok güzel onu işte ödediğim ilk zaman yaptırmıştım o halde düşük olanı ödüyorum güzel:)
-
bi yerde çalışmıyorum ama bana da para geliyor :) bi de övünüyorlar sağlık sistemi şöyle böyle. ya istemiyorum diyorlar, zorunlu diyorlar, iyi o zaman babamın üzerinden devam edeyim diyorlar, olmaz diyorlar, aile seni bağlamaz ki diyorlar, tamam diyorum o halde ben bi yerde çalışmıyorum diyorlar, bu seferde ailenin gelirini bölüyorlar. ee adama sormazlar mı işine geldiğinde aileyi katmıyorsun, işini geldiğinde katıyorsun diye?
benim de 900 küsür borç var. bi ssk uzmanı diyordu, seçimler yaklaştığı için af çıkaracak hükümet. adam 1 yıldır söylüyor bunu o yüzden yatırmadım. tavsiyem seçimlere kadar bekle hocam.. bakarsın af çıkar sende kalır o para. ha af çıkmazsa da zaten ödeyecektin.. o yüzden seçimlere kadar yatırmayacağım ben. ondan sonra da bakarım duruma göre
-
Borcu nereden goruyorduk?
-
break bunu yazdı
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
şurdan GSS PRİM seçip tc kimlikten sorgulattım yardırıyo şu kadar borç var diye bu nedir ya
en son 1-2 sene önce falan tam süreyi hatırlamıyorum öğrenci belgesi götürmüştüm okuldan alıp, bu öğrenci belgesini belirli aralıklarla götürmek mi gerekiyor sgkya? hala öğrenciyim
-
splintercell bunu yazdıbreak bunu yazdı
şurdan GSS PRİM seçip tc kimlikten sorgulattım yardırıyo şu kadar borç var diye bu nedir ya
en son 1-2 sene önce falan tam süreyi hatırlamıyorum öğrenci belgesi götürmüştüm okuldan alıp, bu öğrenci belgesini belirli aralıklarla götürmek mi gerekiyor sgkya? hala öğrenciyim
6 ayda bir öğrenci belgesi götürmen gerekiyor sgkya benim de 1800 lira borç vardı gelir testi yaptırdım kapandı borç çalışmıyordum ben de o zamanlar al belgeni git bir sgk ya konuş.
-
Palerider bunu yazdısplintercell bunu yazdıbreak bunu yazdı
6 ayda bir öğrenci belgesi götürmen gerekiyor sgkya benim de 1800 lira borç vardı gelir testi yaptırdım kapandı borç çalışmıyordum ben de o zamanlar al belgeni git bir sgk ya konuş.
internette öğrenci belgesiyle geçmiş dönem borcu sildirilebiliyor diye bişeyler okudum böyle bişey mümkün mü? bir de yaşım 25'in altında yine de gelir testi yaptırmam gerekir mi öğrenci belgesi yeter mi yoksa
-
Herhangi bir borc gorunmuyor suan icin.
Ben Yuksek Lisans yapiyorum ve calismiyorum. Suan Allah korusun herhangi bir durumda hastaneye gitsem sigortami sorsalar ne diyecegim? Hastanelerden ucretsiz yararlanma hakkim var degil mi benim?
-
unbalanced bunu yazdı
bi yerde çalışmıyorum ama bana da para geliyor :) bi de övünüyorlar sağlık sistemi şöyle böyle. ya ist
emiyorum diyorlar, zorunlu diyorlar, iyi o zaman babamın üzerinden devam edeyim diyorlar, olmaz diyorlar, aile seni bağlamaz ki diyorlar, tamam diyorum o halde ben bi yerde çalışmıyorum diyorlar, bu seferde ailenin gelirini bölüyorlar. ee adama sormazlar mı işine geldiğinde aileyi katmıyorsun, işini geldiğinde katıyorsun diye?
benim de 900 küsür borç var. bi ssk uzmanı diyordu, seçimler yaklaştığı için af çıkaracak hükümet. adam 1 yıldır söylüyor bunu o yüzden yatırmadım. tavsiyem seçimlere kadar bekle hocam.. bakarsın af çıkar sende kalır o para. ha af çıkmazsa da zaten ödeyecektin.. o yüzden seçimlere kadar yatırmayacağım ben. ondan sonra da bakarım duruma göre
ogrenci degilsen, calismiyorsan ve yasin 25den buyukse kaymakamliga vakfa gidiyosun senin ikametinin bulundugu adreste kalanlarin gelirine bakiyorlar. biz uc kisi kaliyoduk calisan da yoktu hic odemedim. vakifa gidip gelir beyani yapmazsan aylik yaklasik 110 lira falan oduyon. -
BÜYÜK YAZIYORUM OKUYUN DİE
İNTERNETTEN BAKTIM BORCUM YOK .
GELİR TESTİDE YAPTIRMADIM.
DEYİP GEÇMEYİN .
Bİ ANDA 1 YILLIK BORÇ ÇIKARIRLAR ANLARSIN DEVLETİN GEÇİRME ŞEKLİNİ ( EN DÜŞÜK SSK PRİMİNDEN GEÇİRİYORLAR ŞU ANDA 350-360 tl ARASI AYLIK ÇAKARLAR)
BAKIN BEN BAĞKURLUYKEN BANA 2.000 KÜSÜSR BORÇ ÇIKARMIŞLARDI .