folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Ünlü Web Tasarımcılardan Tavsiyeler

Ünlü Web Tasarımcılardan Tavsiyeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoxiouS
    NoxiouS's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------
    çok eski bu ya 7 yıl önce Hakkı Öcal'ın kitabında vardı.

Evet hocam eski dökümanlardan ama hala geçerli bilgiler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    NoxiouS bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:
    çok eski bu ya 7 yıl önce Hakkı Öcal'ın kitabında vardı.

Evet hocam eski dökümanlardan ama hala geçerli bilgiler

geçersiz demedim zaten tabi geçerli temel olarak.

ama şimdi flash var mesela, adsl var o zamanlar 56k ile giriyoduk.

Hadi hızlı açılsın adam ne demiş diye flash kullanmazsak animasyon yapmazsak sitenin konseptine göre zararlı duruma düşebiliriz.

Değişenleri dikkate almamız lazım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    bu işlerle uğraşanlar bilirler, tasarımcıya kalmaz hiç birzaman neyin nasıl yapılacağı. güzel ve kitabına uygun bir iş çıkarırsın müşterinin biri çıkıp şurasını pembe yapalım diyebilir ya da şu logoyu biraz büyütelim, heryere logo koyalım der. neyseki ben tasarımcı değil yazılımcıyım burdaki arkadaşlar çok çekiyorlar bu feedbacklerden, kendilerine kalsa görsel iletişim olanaklarını azami seviyede kullanacaklar tabi de olmuyor olamıyor, yapılmış işlere illaki ağzı olan konuşuyor şirketler de müşterilere sert çıkamıyorlar. benim aldığım en berbat "feedback" iki ay kadar uğraşıp PHP ile yazdığımız bir sitenin teslimine 2-3 gün kala bir de bunun .net versiyonunu yazabilirmiyiz oldu ve emin olun bunu diyen .net nedir php nedir bildiğinden değil sadece ağzı olduğundan, birisi onu bu işten sorumlu atadığndan. neyseki bizim patronlar makul biçimde olamayacağını açıkladılar bu noktada. ama deseler ki şu sitenin üstünde kuşlar uçsun yıldızlar aksın ( böyle atraksiyonları çok severler ) sikesike yapıyor bizim arkadaşlar , sonra yaptığımız işlere bakıp kusuyoruz tabi ...

bütün olay ancak bu kadar özetlenirdi hocam :)

sen kasıyosun kasıyosun. cok güzel bi tasarım yapıyosun. adam geliyo en alakasız şeyi koyduruyo :| olmaz diyosun niye yapamıyo musun diyince yapıyosun ama bu siteyi ben yaptım demeye utanıyosun.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoxiouS
    NoxiouS's avatar
    Erkek
    Fikret bunu yazdı:

xz bunu yazdı:
    bu işlerle uğraşanlar bilirler, tasarımcıya kalmaz hiç birzaman neyin nasıl yapılacağı. güzel ve kitabına uygun bir iş çıkarırsın müşterinin biri çıkıp şurasını pembe yapalım diyebilir ya da şu logoyu biraz büyütelim, heryere logo koyalım der. neyseki ben tasarımcı değil yazılımcıyım burdaki arkadaşlar çok çekiyorlar bu feedbacklerden, kendilerine kalsa görsel iletişim olanaklarını azami seviyede kullanacaklar tabi de olmuyor olamıyor, yapılmış işlere illaki ağzı olan konuşuyor şirketler de müşterilere sert çıkamıyorlar. benim aldığım en berbat "feedback" iki ay kadar uğraşıp PHP ile yazdığımız bir sitenin teslimine 2-3 gün kala bir de bunun .net versiyonunu yazabilirmiyiz oldu ve emin olun bunu diyen .net nedir php nedir bildiğinden değil sadece ağzı olduğundan, birisi onu bu işten sorumlu atadığndan. neyseki bizim patronlar makul biçimde olamayacağını açıkladılar bu noktada. ama deseler ki şu sitenin üstünde kuşlar uçsun yıldızlar aksın ( böyle atraksiyonları çok severler ) sikesike yapıyor bizim arkadaşlar , sonra yaptığımız işlere bakıp kusuyoruz tabi ...

bütün olay ancak bu kadar özetlenirdi hocam :)

sen kasıyosun kasıyosun. cok güzel bi tasarım yapıyosun. adam geliyo en alakasız şeyi koyduruyo :| olmaz diyosun niye yapamıyo musun diyince yapıyosun ama bu siteyi ben yaptım demeye utanıyosun.

Al kendin yap ozaman yada benim sanatıma karısma ulan !! diyemiosun tabi adama sonucta para bayılıo sana :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    bak şimdi site yapıyorum, yaparken de altın oran falan kullanıyorum kafama göre hani hoş görünsün sıkmasın kimseyi falan gibi düşünerekten ama iş yapsan mesela köşeleri yumuşatıyorum 1.6 oranından adam sorar köşeleri niye kırdın? Kafanı kırarım senin diyemezsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    bu işlerle uğraşanlar bilirler, tasarımcıya kalmaz hiç birzaman neyin nasıl yapılacağı. güzel ve kitabına uygun bir iş çıkarırsın müşterinin biri çıkıp şurasını pembe yapalım diyebilir ya da şu logoyu biraz büyütelim, heryere logo koyalım der. neyseki ben tasarımcı değil yazılımcıyım burdaki arkadaşlar çok çekiyorlar bu feedbacklerden, kendilerine kalsa görsel iletişim olanaklarını azami seviyede kullanacaklar tabi de olmuyor olamıyor, yapılmış işlere illaki ağzı olan konuşuyor şirketler de müşterilere sert çıkamıyorlar. benim aldığım en berbat "feedback" iki ay kadar uğraşıp PHP ile yazdığımız bir sitenin teslimine 2-3 gün kala bir de bunun .net versiyonunu yazabilirmiyiz oldu ve emin olun bunu diyen .net nedir php nedir bildiğinden değil sadece ağzı olduğundan, birisi onu bu işten sorumlu atadığndan. neyseki bizim patronlar makul biçimde olamayacağını açıkladılar bu noktada. ama deseler ki şu sitenin üstünde kuşlar uçsun yıldızlar aksın ( böyle atraksiyonları çok severler ) sikesike yapıyor bizim arkadaşlar , sonra yaptığımız işlere  bakıp kusuyoruz tabi ...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3723 Toplam Mesaj: 17