Unutamadiginiz Film, Ve Replik.
-
tatar ramazan
"siz beni resimlerde gördüğünüz mahkumlarla karıştırıyorsunuz müdür bey! benim adım tatar ramazan! ben bu oyunu bozarım!.."
'benim adım tatar ramazan, ben adamın ciğerini sökerim'
"ben kopegi bile asagilamam,allah yaratmıs ama insanlarin kopeklesmesi beni cildirtiyor"
"bana saglam bir bıcak yaptır,hasmına vurulunca donmeyen cinsten.cunku ben adama bicagi 2 kere sallamam"
-
FIGHT CLUB REPLİKLERİ
Bir tümörüm olsa adını Marla koyardımMobilya satın alırsınız ve kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz. Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduklarımız artık sizin sahibiniz olur.
Ağzınızda bir silah varken ve silahın namlusu dişlerinizin arasındayken, ancak sesli harflerle konuşabilirsiniz...
Hiçbir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur. Hiçbir zaman halimden memnun olmayayım. Hiçbir zaman kusursuz olmayayım. Kurtar beni, tyler, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar.
Bu senin yaşamın ve yaşamın an be an sona eriyor.
Her akşam ölüyor ve her sabah doğuyordum.
Sonsuza kadar yaşamak istiyorsan ilk adım olarak ölmek zorundasın...
İnsan sevdiklerini öldürür diye bir söz vardır ya; aslında bakın, insanı öldüren de hep sevdiğidir.
Bütün umutlarınızı kaybetmek özgürlüktür.
Başka bir yerde, başka bir zamanda uyanabilseydim, başka bir insan olarak uyanabilir miydim?
Bazen birşey yapar ve belanızı bulursunuz, bazen de yapmadığınız şeyler size belanızı buldurur.
Marla’nın hayat felsefesi, bana söylediğine göre, ölmeye her an hazır oluşu. Marla’nın hayatındaki trajedi ise ölmüyor oluşu.
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar... Neden? Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri almak için
Ben Jack'in dışlanmışlık duygusuyum, Ben kafası karışmış Jack'in tuşlara basan eliyim, ben jack'in gülemeyen ağzıyım, ben Jack'in para sayan eliyim, yoksa para mı elimi sayıyor? Ben jack'in gözleriyim bensiz sinema izleyemez.
Sizler özel değilsiniz,
Sizler güzel yada eşi benzeri olmayan
Kar tanesi de değilsiniz,
Sizler işiniz değilsiniz,
Sizler paranız kadar değilsiniz,
Bindiğiniz araba değilsiniz,
Kredi kartlarınızın limiti değilsiniz,
Sizler iç çamaşırı değilsiniz,
Sizler her şey gibi çürüyen birer organik maddesiniz...
Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden yeri geldiğinde dalga geçen yeri geldiğinde gülüp geçen pislikleriyiz.
Domino
Her Hikayenin Tek Bir sonu Vardır Hepimiz Ölürüz. -
yüzüklerin efendisinde gollum un 3 filmin başındaki konuşması veya şiiri
"rüzgarın hışırtısını
ekmeğin tadını unuttuk" sözleri beni çok etkilemişdir her izlediğimde o sahnede etkilenirim.
-
hiç bir zaman unutamayacağım üstüne film tanımadığım, felsefesiyle efektleriyle replikleriyle bir numara olan tek film MATRİX!!
hangi bir repliğini anlatiim abi; mimarın(kahramanım) neoyla dalga geçer gibi konuşmasınımı?
kahinin neoyla konuşması, konsülün neoyla replikleri, smithin konuşmaları...
ama kahinin şu sözü cok güzeldir:"başlangıcı olan herşeyin birde sonu vardır"
ayrıca ajan smithin son filmde neoyla dövüştüğü sırada dediği:"hissedebiliyormusun mr.anderson? çember daralıyor... ben hissedebiliyorum... bunun için sana teşekkür etmeliyim çünkü nede olsa yaşamın asıl amacını bana öğreten senin yaşamın oldu. yaşamın amacı son bulmaktıré sözüde unutulamaz.
bir diğer favori filmim ise v for vendetta... V nin söylediği:
-fikirlere kurşun işlemez
-danssız yapılan devrim devrim sayılmaz
sözleride takdire şayandır....
-
"kasımda aşk başkadır"
gerçektende başkaymış...
-
Vizontele Tuuba da Tuuba ile Deli Emin'in darbeden sonra ayrılık sahnesi ve ikisinin kardeş türküler'in yapımı fon müzik üzerine söylediği sözler ve en son Tuuba'nın "ben seni hiç unutmicam" deyişi o müzikle birlikte ilk izlediğimde gözlerimi doldurmuştu.
Brave Heart (Cesur Yürek) filminde idam edilirken william wallace'ın özgürlük diye haykırdığı ve mendilin elinden düştüğü sahne.
-
http://www.youtube.com/watch?v=w-Si4e8YJ-Y
Avare filiminden çok etkilendim özellikle Raj Kapoor un yaptığı film müziğinden..
linkte görebilirsiniz.haftalarca kapalı gişe oynadığını da bilmek lazım.sanatsal açıdan değeri büyük bir film.
-
Avare
Awara Yönetmen Raj Kapoor Senaryo Khwaja Ahmad Abbas Oyuncular Raj Kapoor
Nargis
Leela Chitnis
Prithviraj KapoorMüzik Shankar-Jaikishan Yapımcı Raj Kapoor Dağıtımcı Esquire Ltd. Yıl 1951 Süre 193 dk. Dil Hintçe-Urduca Avare (Hintçe: अवारा [Awaara] ), Raj Kapoor'un hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünde oynadığı 1951 yapımı Hint filmi. Raj Kapoor bu filmle dünya çapında üne kavuştu. Playback şarkıcılığını Mukesh yaptı. Filmde zengin kız (Rita) ve fakir erkeğin (Raj) yaşadığı aşk konu edilse de ana teması "Soylunun oğlu soylu, hırsızın oğlu hırsız olur" inancına sahip olan hakimin (Raghunath) kendini sorgulamasıdır.
Konusu
Uyarı: Yazının devamı, eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir. Film temelinde Raj Kapoor’un iç içe geçmiş yaşamıyla ile Rita(Nargis)’nın ayrıcalıklı yaşamını konu alır. Filmde Kapoor fakir, masum, biraz avare karakteri canlandırır tıpkı Charlie Chaplin gibi ve daha sonra çektiği Jagte Raho ve Shri 420 gibi Kapoor filmlerinde bu karakteri geliştirmiştir.
Bu film; meşhur bir takımın işbirliğidir; yapımcı ve yönetmen Kapoor, senarist Khwaja Ahmad Abbas ( Hint filmleri yönetmeni , TV yazarı ve gazeteci), beste Shankar Jaiskishan ikilisi; “Avareyim” şarkısının seslendirmesi Mukesh ve güfte Shailendra tarafından yapılmıştır. Film tüm Hindistan yarımadasında olduğu kadar Rusya, Romanya, Türkiye ve Çin’de olağanüstü bir popüler olmuştur.
Raj; varlıklı bölge hakimi (Hakim Raghunath) olan kindar babası yüzünden evden uzaklaşmış ve sonuç olarak sefalet ve yoksulluk içerisinde bir hayat sürmektedir (Babası rolünü gerçek hayattaki babası Prithviraj Kapoor oynamaktadır). Raj’ın filmdeki babası Hakim Raghunath yıllar önce karısının kendisini aldattığı şüphesi üzerine karısını sokağa atmıştır. Çocukken Raj ‘ın okuldaki en yakın arkadaşı Rita’ dır ama sonra Rita’nın anne-babası öldükten sonra vesayetine alan bölge hakimi Raghunath iki çocuğu birbirinden koparır. Ayrıldıkları halde Raj Rita’yı aklından çıkartamamıştır.
Sokaklarda Raj hayatını devam ettirebilmek için küçük suçlar işler ve baba figürü olarak da Jagga’yı bulur. Yıllar sonra Raj annesinin evden uzaklaşmasından sorumlu olan adamın Jagga olduğunun farkına varır. Bir öfke nöbetinde Raj Jagga’yı öldürür ve sonra hakimi öldürmeyi dener ama başarısız olur. Bu olaylar sürerken; Raj babasının mahkemesine getirilir ve Rita da avukatlığını yapmaktadır. Filmin finalinde Raj suçundan dolayı hapse gönderilir ve Rita onu bekleyeceğine söz verir. -
Çavuş Offareal ve Donanması.
-
ed_a bunu yazdı:
-----------------------------"kasımda aşk başkadır"
gerçektende başkaymış...
-----------------------------
yoksam kasımda askmı yasadın bacım hayrola ole bisekilde soledinki :))