Url/Db/Db.Mdb Yazınca Veritabanını İndiriyor Netçez ?
-
dediğim gibi normalde inmemesi lazım ama url yi yazınca herbişe gözüküyor plesktenmi ayarlamak gerek warmı bilen ?
-
.htaccess
dosyasi nasil kullanilir diye arastirirmisin googledan, gercekten isine yaricak seyler cikar :)
-
-----------------------------o url yi yazınca mdb dosyası iner doğal bişi
pleskten databasein bulundugu dizine şifre koyabilirsin
çok bilinen bir script kullanıyorsan db yolunuda değiştirmeni tavsiye ederim
-
oluşturdum db klasöründe
#deny all access
deny from allda yazdım ama hala iniyor
The_FCN nasıl doğal abi ya :) ilk defa başıma geldi şerefsizim
dediğin gibi şifre koydum şifrede istiyor ama şifre istemeden bu işe çözüm nedir ki acaba ?
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------oluşturdum db klasöründe
#deny all access
deny from allda yazdım ama hala iniyor
The_FCN nasıl doğal abi ya :) ilk defa başıma geldi şerefsizim
dediğin gibi şifre koydum şifrede istiyor ama şifre istemeden bu işe çözüm nedir ki acaba ?
-----------------------------mdb dosyası iner sonucta ftp de tutulan bişi =)
-
Normal yani inmesi, dosya sisteminde ulasilabilicek biryere bir dosya koymussun :) Mysql veya mssql gibi ayrica yazilimlarca tutulan ve istege gore cevpa veren bir db degil bu mdb :) The_FCN arkadasimizin dedigi gibi, panelinden sifre koyucaksin veya chmod dedigimiz erisim ayarlariyla oynuyacaksin. Veyahut istersen, sag tiklayip direk chmod ayarlarini en aza indirmeye calis :) Panelden sifre ile yapman tabiki onerilir, ancak birisi fark ettikten sonra brute force yiyebilcegini varsayarak bir sifre koyman senin hayrina :)
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------
Normal yani inmesi, dosya sisteminde ulasilabilicek biryere bir dosya koymussun :) Mysql veya mssql gibi ayrica yazilimlarca tutulan ve istege gore cevpa veren bir db degil bu mdb :) The_FCN arkadasimizin dedigi gibi, panelinden sifre koyucaksin veya chmod dedigimiz erisim ayarlariyla oynuyacaksin. Veyahut istersen, sag tiklayip direk chmod ayarlarini en aza indirmeye calis :) Panelden sifre ile yapman tabiki onerilir, ancak birisi fark ettikten sonra brute force yiyebilcegini varsayarak bir sifre koyman senin hayrina :)
-----------------------------windows serverda sağ tıklayıp chmod degeri veremezsin
pleskin içinden veriliyor tek tek
-
veritabanı yolunu değiştirmek en akıllıcası bence,
dibi/dbx.mdb gibi :)
-
aynen hem çok karışık bişi :D
asa213_123sada/asda2131_123asda13.mdb tarzında :D
hemde şifre koy
bruteforcela klasör yolu bile aransa admin veritabanı db database tarzında şeyler arancaktır bole sayı harf kombinasyonuyla denicekelrini sanmam bide şifre koyarsan saglam olur
-
Niye mdb yi, web yolunda tutma gereksinimi var ? ( Windows Server yonetmeyi bilmiyorum, linux yonetiyorum ) onun yerine, ftp veya web server path i disinda dosya sisteminde tutsak ve yazdigin kod ona belirli bir path uzerinden ulassa ?
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------
Niye mdb yi, web yolunda tutma gereksinimi var ? ( Windows Server yonetmeyi bilmiyorum, linux yonetiyorum ) onun yerine, ftp veya web server path i disinda dosya sisteminde tutsak ve yazdigin kod ona belirli bir path uzerinden ulassa ?
-----------------------------dosya sisteminde tabiki tutarsın ve ordan ulaşırsın hatta remote accesle başka yerdeki baglantıdanda çekersin (denemedim ama olur yaani ) :D
fakat
arkadaşın anladıgım kadarıyla hosting paketi var serverı deil
hosting paketindede ulaşabilcegi tek yer ftp ve plesk tir