Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
çin'e takılmamak lazım artık işçiler ucuz çalışıyor diye bi çok marka orada üretim yaptırıyor
marka önemli önce
-
ayrıca çin malları mutlaka kötüdür diye bir şey yok firma adama diyor ki ben sen den 1 lira kalitesinde ürün istiyorum adamlar yapıyo yolluyo ama siz 10 lira değerinde ürün isteseniz adamlar onuda yapıyo yolluyo : ) talebe bağlı.
-
bugune kadar birçok markadan birçok ürün almışımdır.yakın çevremede yardımcı olmuşumdur.
burası türkiye en kalite marka bile mutlaka bir problem çıkarır,gidersiniz servise garantide olduğu
halde size fatura çıkarmanın yolunu ararlar.garantili cihazdan önce para alabilecekleri işleri yaparlar
buda bekleme sürenizi artırır.
yeni bir ürün çıkar yurtdışı fiyatının 2-3 katı etiket fiyatı belirlenir.nasılsa birileri elbette bu yontulmamış
kazığa oturacak.
yenibir teknoloji gelmiştir en kazık tarifeden millete sunulur,kullanmak zorunlu,tüzelkişi tekel konumda olduğundan
yapacak birşey olmaz.ttnet v.s...birde madalyonun diğer yüzü hergelen yeni teknoloji kolay bırakılmıyor bu ulkede
müşteriyi s.km.k varken,eldeki mevcut araçlarla,teknolojiyle firma gelirlerini katlamak varken neden yeni bir teknolojiye
milyonlar harcasınki firmalar.
memlekette ticaret ahlakıda yok,yeni bir meslek dalı çıkar,oluşur bir bakmışın anlayan,anlamayan herkes o işi yapıyor
2-3 senede ayağa düşer nolur memleket doymuştur artık cihaza,hizmete.yenibir çark kesfedene kadar sözkonusu işin
artıklarıyla geçinir muhterem
daha dun çankaya,izmir bir uydu işi yapan arkadasın yanındayım normalde 100-150 satılabilecek receiver için
50 gibi fiyat verdi alıcıya inanın 35 tlye kadar indi.yalnızken sordum meğer cihaz sorunluymus servisten geri gelmiş
kurtulmak için ucuz fiyat nede olsa burası türkiye
-
Çindeki firmalar yabancı ülkelerdeki firmaların ihtiyacı olan malları istedikleri şekilde en düşük maliyetle üretir.
Çoğu kişinin anlamadığı şey şu.
Firma mal istiyor, çinli diyor ki nasıl olsun, firma diyor ki ucuz olsun, çinli de ucuz üretiyor.
Yoksa birçok büyük markanın en kaliteli malları da çin de üretiliyor.
Tek sorun herkezin çinden ucuza malolan mal isteyip karı yükseltmek istemeleri
Benin birinci önceliğim alacağım malı internetten araştırıp kullanıcı yorumlarını okuyarak dükkana gitmektir.
Dükkan sahibinin yorumlarını hiç iplemem çünkü müşteriyi düşünen dükkan sahibi hiç tanımadım.
Ve elimde ipad yada akilli telefonla giderim ki başka bi mal varsa oradan araştırıp fiyatına kalitesine bakabileyim.