Usb Flash Disk'e Linux Kurulabilirmi?
-
zaman zaman flash disk'i takıp linux kullanmak istiyorum. tamamen yabancı olduğum işletim sistemini tanımak adına böyle birşey düşündüm ama ben sadece flash disk'e kurup, boot edince flash daki işletim sistemi olan linux'dan açılsın biraz takılayım sonra kapatıp flash diski çektikden sonra windowsa devam etmek istiyorum
BU MÜMKÜNMÜDÜR?
-
Unetbootin programını kur usb sürücünü seç, istediğin distroyu seç o da indirip içine kursun güzelce. Başlangıçta da usb yi seçersin olur biter.
-
elbette mümkün hatta ben takılıyordum bi ara... linux live disk destekli paketler var. kullanacagın sürümü indirirken özelliklerine bir bakarsın.
örn: Linux Mint 15 Olivia

-
Olur tabi hocam bnm hdd bozulmuştu fakirlikten alamıordum usbye kurduğum linuxla kullanıodum pcyi :)
-
live usbyi bırak 8GB lık sandisk usb belleğe 1 gb swap alanıyla direk xubuntu kurabilmiştim ve takır takır çalışıyordu. Benim dediğim gibi yaparsan grup windows'un MBR sini siler ve kendisini yükle windows boot sorunu oluşur ama LIVE usb bellek denersen istediğin zaman sıkıntısız çalıştırırsın.
DrKill tarafından 22/Kas/13 16:50 tarihinde düzenlenmiştir -
şu programla direk linuxu flasha kurabilirsin http://www.linuxliveusb.com/en/download
ve 164 mb boyutuyla her bi donanımı gören ve hemen hemen her işini görecek linux dağıtımı
pupy linux http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-5.6/slacko-5.6-4G-NON-PAE.iso
edit: biosta açılışta flash'ı seçmen kafidir
aliyk tarafından 22/Kas/13 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
tavsiye ederim çok zevkli oluyor
-
pendrivelinux diye bir program var indirirsin
xubuntu'ya ait bir image(yansıma) bulursun basitçe flaş belleğine kurarsın sonra bilgisayarı tekrar başlattığında(reboot)
başlangıç sürücüsünü flaş belleğin olarak seçersin olur biter. Kullanırsın.
-
arkadaşlar hep live linux tarifi vermiş.
kurabilmek için 2 tane usb belleğe ihtiyacın var
biri kurulum diski diğeri kurulacak olan
-
Hocam direk flashdan çalışsın istersen live versiyon indirip atıcaksın gerçi lili usb creator lede yapabiliyorsun direk flashın içine kuruyor sistemi
-
Ka1nsha bunu yazdı
Hocam direk flashdan çalışsın istersen live versiyon indirip atıcaksın gerçi lili usb creator lede yapabiliyorsun direk flashın içine kuruyor sistemi
hiçbir araç direk flash'in içine gerçek sistemi kurmaz
sadece live atarlar ekstra olarak ayarları kaydedebileceği birazcık bölüm ayırır.
ama sonuçta live dir