Usb İle Motor Kontrol

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

C dılınde olmazmı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

C ilede olur ama pic programlamayı bilmen gerek daha oncesı programlayıcının olması gerek.bilgisayardan kontrol istiyorsan ufak bir arayüz yazıp seri olarak usbden karta gondermen lazım motorun hızını ayarlaması icin.Yani pc'sizde olur kontrol nası istersen.hazır yapıp verırımde ama ezbercilik olur hocam nası ıstersen.Istersen proteusu indir kur similasyon olarak başla.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

yok ben sureklı bılg ıle ıletişim halinde olmasını istiyorum.

proteus u bılmıyorum fakat daha once crokodile mi ne ole bısey vardı simulasyon olarak ondan hıc bısey anlamamıstım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

olur sürekli pcye baglıda kalır ama bi portu mesgul eder tabi o ayrı.Sen bilirsin işte.Hazır devre bulursunda ama ogrenıcem dıyorsan farklı konusayım.nasılsa C ve C# var picbasic pro yada asmyi kaparsın calısırsan bıraz.Kararını sölersen ona gore yardmcı olurum.Devreyi hazırmı ıstıyorsun kendinmi yapacaksn?.Havya lehim pertinax v.b şeyleri alman lazım programlayıcı ile.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

bence usb com aparatı kullanıp com portla kontrol et daha kolay olur yada paraller portla...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek

Arkadaşım bildiğim kadarını yazayım.. Bu işi Usb den ancak kontrol amacı ile kullanabilirsin diğeri sakıncalı olur. Nasıl yapacağına gelirsek Pic Entegrelerle yapabilirsin.Fakat USB port bulunan pic lerle (ÖRN:18F2550 veya 18F4550 gibii..). Ve bu pic i programlayıp gerekli devrelerinizi vs kurup yazılımı yüklenmiş Entegreyle bu işlemi yapabilirsiniz.. Tabi bu programın Bilgisayar tarafından bir karşılığıda olması lazım... Pic Programlama ile ilgili örn: PicProje diye bir yer var orada bilgi bulabilirsin.. Ama elektronik bilgin yoksa veya iyi bilen bir tanıdığın işin zor.. :) Kolay gelsin..

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
Toplam Hit: 4611 Toplam Mesaj: 17