Usb Memory Yazma Hızını Nasıl Artıra Bilirim
-
Merhaba arkadaşlar elimde çoktan beri kullandığım 4 gb usb bellek var bunun yazma hızı 28 mb kadar çıkıyordu geçenlerde bir tane 8 gb kingston aldım dosya kopyalarken içerisine yazma hızı 5 mb geçmedi merak ettim yazma hızına baktım max 5 mb mış ürün kötüdür diye düşündüm başka modellere başka markalara başka gb kapasitelere baktım onlardada yazma hızları 3-6 mb arası değişiyor bu nasıl saçma bir iştir arkadaş, şimdi bu yavaş yazma hızını aşmanın bir yolu varmıdır,
-
Hayır yok. Parayı veren düdüğü çalar. Yazma hızı yüksek usb bellerler var çok lazımsa onlardan alacaksın
-
Güzel kardeşim usb 3.0 lar veriyormuş şu an 40-50 mb okuma yazma hızını alırken dikkat etmedim çünkü eski kullandığım dediğim gibi 28 mb görüyordu bence bilimsel bir danayağa varmadan olmaz diye kestirdin attın sonuçta elektornik bir alet bu açık bir yanı vardır diye düşünüyorum denemekten bir şey olmaz çok çok cihaz yanar yanarsada yansın denediğim yerde,
-
Bak mesela bu en pahalı 8 gb lardan birisi
Ama yazma hızı 3 mb ayrıca usb 3 sıfır alsam bile her pc de yok usb 3 sıfır eski usb belleğim o hızları nasıl görüyordu halen onu anlamdım valla,
-
Kullanılan devrele ilgili hacım.. Bne de bir tane 8GB bellek 30tl ye almıştım , bilimiyordum hız muhabbetini üç dört yıl oluyor..
Birgün kaybettim ve oh dedim... 4GB sandisk cruzer aldımdı 67tlye
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Bak mesela bu en pahalı 8 gb lardan birisi
Ama yazma hızı 3 mb ayrıca usb 3 sıfır alsam bile her pc de yok usb 3 sıfır eski usb belleğim o hızları nasıl görüyordu halen onu anlamdım valla,
-----------------------------yazma hızı 18mb/s
ürüne göre değişir hocam. Elindekinin hızlandırmanın bi yolu yok benim bildiğim kadarıyla.
2.0 standartlarında satılan belleklerin ultra speed, hi speed, speeder vs vs isimleri oluyor ve ciddi fiyat farkları var.
Herhangi bir yazılımla hız arttırmak mümkün olsa o kadar para vermezdi kimse herhalde.
-
Hocam şimdi yapabileceğin 1-2 şey var ama öyle çok fazla bir performans artışı bekleme.
1. USB'yi pc ye taktıktan sonra sürücü simgesi üzerne sağ tıklayıp özelliklere girdikten sonra donanım sekmesinde usb belleğine tıklayıp tekrar özellikler de.Sonra çıkan yerde ilkeler sekmesinde daha iyi performansı seçebilirsin.
2. USB simgesine sağ tıklayıp biçimlendir dedikten sonra varsayılan ayırma boyutunu 64kilobayt seçersen de bir miktar hızda artış olur.Ancak bu yaptığın şeyle usb ye attığın dosya en az 64 kb olur yani sen 1kb lık txt dosyası atarsan usb ye o dosya 64kb yer kaplar.
-
Dosyaların çeşitliliğine ve çokluğıuna göre de değişiyor yazma hızı.
bir film yazma ile çok karmaşık ve iç içe dosyaların yazılması aynı olmuyor.
aslında bu iş büyük oranda donanımsal.
örneğin pic vs. eeprom yazma hızı her byte için 10mS(mili saniye). Bu elbette flash belleklerde daha da hızlandırılmış olabilir ama temelde yazma hızı bellek hücreleri ve donanım ile ilgili.
Ayrıca flash belleklerin(daha doğrusu bellek hücrelerinin) yazma silme ömrü olduğu da bilinmeli.Aslında üretici firma sattığı ürünlerde bunları da belirtse iyi olacak.
-
usb lerinizi biçimlendirirken hızlı biçimlendirmeyin. hızınızı düşürür. herkes yavaş biçimlendirsin sonra test edin
-
yazma hızı dosya parçalarına göre değişiyor
misalen 1gb boyundaki tek parça divx filmi 20-25 mb hızla yazarken
yine 1gb lık mp3 klasörünü 3-4 mb hızında yazıyor
-
Arkadaslar reklam olmazsa "Teracopy" adli programi denemenizi oneririm..