USB Paralel Port Dönüştürücü / Mezuniyet Ödevi
-
renegadealien bunu yazdı
1. Ulus konya Sokakda esnaf sanatkarlar çarşısının içinde necip bilgisayar ve yanındaki dükkan.
2. Kızılay sakarya caddesini kesen bayındır 1 sokağın sonunda bimel bilgisayar, giriş katında soldaki ilk kapıdan gir, al
3. Kızılay metro bulvar cıkışında engürü pasajının birinci katındaki ünal bilgisayar.
İnternetten bimel digitus usb paralel yaz arat
Hocam tabiii yaaa sen ankaradaydın demi ilk önce sana sormam gerekiyordu :) Teşekkür ederim.
-
by_Tet bunu yazdıaercys bunu yazdıby_Tet bunu yazdıaercys bunu yazdı
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-lpt-paralel-kablo-cevirici-25-pin-81428704
Yukarıdaki adreste var, işini görür kanaatimce ayrıca;AVR ile yaptığım bir projede yukarıdaki çevirici işimi görmüştü.
2. ürün kapanmış hocam. 1. ürünü alayım mı sakat olmaz demi? işe yarar yani?
Hocam 2. ürünü bilgi vermesi açısından yazmıştım. Güncel ilan http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-rs232-ttl-pl2303hx-cevirici-82375527 olarak var. İlk mesajdaki paralel port çevirici tam olarak işini görür mü bilmem ben direk paralel port çevirici olarak aradım öyle yapıştırdım linki de şimdi baktım printer içinmiş.
İşin aslı seri portun mantığını bilmiyorum hocam :) Pic gerekli değilmiydi seri porta?
Pic yada herhangi bir mikrodenetleyici gerekli tabiki hocam, konuda RS232 dönüştürücüden falan bahsedilince alternatif olsun diye yazdım :)
-
çok zor degil hocam da elinde prpgramlayici olması lazım. eğer sadece ödev yapma derdindeysen paralel yada seri port ile yapman daha mantikli.
pic içinse evet derleyicinin usb kutuphanesine ve bootloader ini kullanabilirsin. ccs c kullanıyordum. bilgisayar tarafında ise libusb ye bakabilirsin. bilgisayar bozulduğu için link veremedim. ben farklı bir dll kullanmistim usb için. buradaki en önemli nokta aynı vendor ve product id leri hem pic içinde hem de bilgisayarda kullanman gerekli.
sırf ders geçmek için bu eziyete katlanma:-)
elektrik gitmişti internet yoktu yeni yolluyorum -
unbalanced bunu yazdıçok zor degil hocam da elinde prpgramlayici olması lazım. eğer sadece ödev yapma derdindeysen paralel yada seri port ile yapman daha mantikli.
pic içinse evet derleyicinin usb kutuphanesine ve bootloader ini kullanabilirsin. ccs c kullanıyordum. bilgisayar tarafında ise libusb ye bakabilirsin. bilgisayar bozulduğu için link veremedim. ben farklı bir dll kullanmistim usb için. buradaki en önemli nokta aynı vendor ve product id leri hem pic içinde hem de bilgisayarda kullanman gerekli.
sırf ders geçmek için bu eziyete katlanma:-)
elektrik gitmişti internet yoktu yeni yolluyorumTamam hocam sağolasın tam da dediğin gibi düşünmüştüm zaten :) Şuan paralel porta odaklandım ama tübitak için (ygs/lysde artı puan getirir ümidiyle :D) proje hazırladığımda hiç utanmam senden yardım isterim pic hakkında haberin olsun :)
-
Hocalar merhaba. Bu proje olacak başka yolu yok :) Ama sıkıntılarım var yine size danışmak durumundayım. Bu yüzden konuyu güncelliyorum. Şöyle ki usbtoparalelport aldım. Ancak LPT1 ile işlem yapamıyorum c#'te. Çünkü -anladığım kadarıyla- usb001 olarak görünüyor bir de bunu çevirmek gerekiyormuş. Birisi yardım edebilir mi acaba bu dönüştürücü ile nasıl bunu başarabilrim? Yani lafın özeti; usb to paralel port dönüştürücüsü ile normal paralel portta çalışıyormuş gibi nasıl c# kodları kullanmalıyım?
-
Upppp