Usb Portları Acayip Yavaş Çalışmaya Başladı
-
Porta ne takarsam takiyim acayip yavaş çalışıyor,pek flash bellek kullanmadığım için dikkatimi çekmemişti wireless usb adaptör bozuktur demiştim ama flash bellek takıncada 7,10 kb/s civarı veri atınca ancak anladım.
Sorun neyden ve çözüm nedir?
Tahminim(Tamamen sallama);
1-Yeterli gücü vermiyor olabilir mi?Cihaz uzun bi süre takılı kaldığında arada 1 gün 2 gün yada 1 saat düzeliyor sonra yine yavaş.
2-Unuttum:)
Google amcaya sordumda pek bi cevap vermedi,bi yerde güvenlik duvarından denmiş bi yerde anakart ayarları vs. demiş çözüme ulaştırmadı.
Bi usb port sürücülerini kaldır restart at düzelir demiş ama usb cihazları görmezse nasıl yüklicem bi daha driverini diyerek ellemedim.
-
bios ayarların da usb bölümünü bul orada high speed veya usb 2.0 seçeneklerinin enablede olmasına dikkat et.
-
yukarı
-
aynı problem bende de var.
60mb/saniye ile başlayıp git gide azalıyor. 600kb'lara düştüğü oluyor.Kasanın arkasındaki portları dener misin ?
-
Dizüstü bilgisayar hocam
-
harici bir harddisk tak hocam,onunla dene bakalım aktarım hızı ne durumda ?
-
sadece usb disklerde aktarim sorunu varsa
ama her taktigin usb de ayni sorunu yasiyorsan antivirus den olabilir.
-
diger bir sebepde anakartin gucu yetmiyor olabilir
-
ehveniser bunu yazdı
Hocam harici yok evde:)
*underzero Abi eskiden normal çalışıyordu şimdi yetmemesi nedendir?2 şey takılı zaten bi fare,bide 1w çıkışlı usb adaptör,bütün usb çıkışları aynı bu arada.
hallederi_55 tarafından 11/Ağu/12 19:12 tarihinde düzenlenmiştir -
normaldir zamanla voltaj alcalmasi yukselmesi power a zarar verir zamanla bu sorun olabiliyor.
ama senin sorun usb den degil de sistemden kaynaklandigini dusunuyorum.
gucu yetmeseydi hic calismazdi kopyalarken hizinin dusmesi olmazdi
-
underzero bunu yazdı
normaldir zamanla voltaj alcalmasi yukselmesi power a zarar verir zamanla bu sorun olabiliyor.
ama senin sorun usb den degil de sistemden kaynaklandigini dusunuyorum.
gucu yetmeseydi hic calismazdi kopyalarken hizinin dusmesi olmazdi
Olabilir abi,her zaman değilde bazen mesela dün akşam ilk açtığımda internetten 1 mb'le downloada başladı 5,10 saniye sonra 50,60 kb'a düşüp sabit kaldı arada 100,200'e çıkıyor sonra tekrar iniyor ama genelde 50,60 kb
Güvenlik duvarıyla comodo'yu kapattım sonuç değişmedi,en mantıklısı temiz bi format da işte şimdi yapabiliceğim bişey değil
-
hallederi_55 bunu yazdıehveniser bunu yazdı
Hocam harici yok evde:)
*underzero Abi eskiden normal çalışıyordu şimdi yetmemesi nedendir?2 şey takılı zaten bi fare,bide 1w çıkışlı usb adaptör,bütün usb çıkışları aynı bu arada.
hoxam konuyla alakasiz ama gecen bendede dns server calismadi cozum bind in icine kopyaladimiz dosyalara chmod 777 /etc/bind/* ile yetki verip bind restart yapinca calisti