Usbden Kurulan Linux Arayışı
-
bu usbden çalıştırmak kurmak için ayrıca bi işlem yapıyor muyuz? ben indirip flasha attım ama çalışmadı hata verdi.
-
biostan halledecen hocam . ilk sırayı usb yap :)
-
bootable hale getirmen gerekiyor hocam,unetbootin kullanabilirsin..daha sonra biosdan ilk sıraya usb belleği seçerek açabilirsin
-
Universal usb installer indir. bu program sayesinde tüm linux dağıtımlarını usb ye basabilirsin.
sonrasında usb yi tak biosa gir first boot device olarak usb yi seç kaydet yeniden çalıştır.
bilgisayar ilk olarak usbnin üzerindeki işletim sistemi ile açılır.
çalışmaz ise bilgisayarda yüklü olan işletim sistemi ile açılacaktır.
-
akustikelektrik bunu yazdı
bootable hale getirmen gerekiyor hocam,unetbootin kullanabilirsin..daha sonra biosdan ilk sıraya usb belleği seçerek açabilirsin
bu kadar
-
demek programla döşeyeceğiz. direkt atınca olmuyor. bu şekilde yapınca usbden kurabiliyoruz değil mi? yani sadece liveCD gibi bişey olmuyor?
-
Prometheus bunu yazdı
demek programla döşeyeceğiz. direkt atınca olmuyor. bu şekilde yapınca usbden kurabiliyoruz değil mi? yani sadece liveCD gibi bişey olmuyor?
usb'den harddiske kurulum yapabilirsin hocam,ya da kurmayıp live cd olarak kullanabilirsin.İki seçenekte mevcut
-
ubuntunun sitesinde ayrintili anlatim mevcut haci
http://www.ubuntu.com/download/desktop
hem indirebiliyorsun, hem bootable yapmak icin program mevcut. 2gb bir flash disk isini gorur. Usb takinca (bios ilk sirada usb olmak sartiyla) iki secenek sunar direk, "kur" ve "kurmadan calistir". Herhangi birini secebilirsin.
-
çok sağolsun beyler. usbye attım. linux mint debian tabanlıyı tercih ettim. bi deneyeyim. debianlısını hiç kurmamıştım. benim emektara kurcam. umarım hızlı çalışır. win7de eskiden canavarken artık takılmadan 10 saniye çalışmıyor.
-
linuks slaksı tavsiye ederim..ks tuşu bozuk,kusura bakma..
-
Tugtegin bunu yazdı
linuks slaksı tavsiye ederim..ks tuşu bozuk,kusura bakma..
sağol hocam onu da indirmiştim zaten. indirmişken bi denerim. baya hızlı diyorlar. zaten nete girsin yeter makine. video editleyecek photoshop çalıştıracak kapasiteyi görmüyom. eskiden yapıyordu da zamanla artık devreler mi aşınıyor ömrü mü doluyor bilmiyorum o eski makine değil artık.