Uygun Fiyata Adam Dövülür
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
hiç sorma :W
150 - 200 yıl önce diyarbakırdan göç ettikleri söyleniyor. :W
Şu anda Ardahan'ın 4'te biri Kürt. bi 30 yıl önce 5'de biriydi. hem göç etmeme hem çok çoçuk politikası (kim ne derse desin) bide ığdırda ki dtp - pkk lı Kürtlerin gelip özellikle "Türk" köylerine yerleşip orada hır gür pislik çıkarması hatta cinayet işlemesi zamanlada Kürt köyüne dönüştürmesi vs vs vs.
edit: bu hızla bi 30 yıl sonra 3'te biri Kürt olur. sonra da Türkler de bazı şeylerin farkına varır ya da Kürtler bu politikadan vazgeçer. ya da Burasıda bir zaman sonra bizim oralar Türktü dediğimiz Kürt iline döner :S
-----------------------------Ardahandan diyarbakıra göç etmiş aileler tanıyorum da Diyarbakırdan ardahana göç eden aile hiç bilmiyorum :S Diyarbakırlı olmama rağmen.
-
sirpence bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
sirpence

ArdahanKafkasKartalıVay anasını kürtler ardahan kafkasyayı ele mi geçirmiş :D
-----------------------------hiç sorma :W
Şu anda Ardahan'ın 4'te biri Kürt. bi 30 yıl önce 5'de biriydi. hem göç etmeme hem çok çoçuk politikası (kim ne derse desin) bide ığdırda ki dtp - pkk lı Kürtlerin gelip özellikle "Türk" köylerine yerleşip orada hır gür pislik çıkarması hatta cinayet işlemesi zamanlada Kürt köyüne dönüştürmesi vs vs vs.
edit: bu hızla bi 30 yıl sonra 3'te biri Kürt olur. sonra da Türkler de bazı şeylerin farkına varır ya da Kürtler bu politikadan vazgeçer. ya da Burasıda bir zaman sonra bizim oralar Türktü dediğimiz Kürt iline döner :S
-----------------------------hoca hangi 4'te bir? ardahanda gördüğüm 100 insanın 90'ı kürt :)
-
JohnD bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
sirpence

ArdahanKafkasKartalıVay anasını kürtler ardahan kafkasyayı ele mi geçirmiş :D
-----------------------------hiç sorma :W
-----------------------------hoca hangi 4'te bir? ardahanda gördüğüm 100 insanın 90'ı kürt :)
-----------------------------siktir lan...
edit: hayvanın alıntısına yazmıştım yanlış anlaşılma olmasın diye bu malın ki ne geçiriyorum :W
ikinci defa JohnD malına;
Ardahanda'ki 250 civarındaki köyün 50 - 60 kadarı Kürt. Gerisi Türk - Terekeme köyü..
İlçe merkezlerinde bir tek Göle'de Kürtler çoğunlukta onlarında yine %30 u Türk. Diğer ilçelerde istisna bi kürt ancak bulursun YOK.
İl merkezinde 2500 Kürt ancak var. Sen gidip de sadece akrabalarınla takılırsan tabii herkesi Kürt görürsün. Ardahanda nerdeyse tüm köylerin etnik siyasi yapısını biliyorum adam gelmiş bana Ardahan'ın %90 ı Kürt diyo...
Bu mantıkta ki pezevengler işte. Sonra da dediğim gibi Bir zamanlar Türktü dediğimiz bi Kürt iline dönüştürmeye çalışıyosunuz..
Dipnot: Ardahanda Türkler'e yerli denir.. Bunun üstüne de laf söylenmez. Ardahanın yerli halkı Türktür. o kadar... !
Ulan sinirimi alamadım. Çıldır - Hanak - Posof - Damal - Ardahan merkez Türk yerleşimleri Türklerin kurdukları yerler... bi tek ardahan merkezde 20 sonradan kurulmuş Kürt köyü var. Ötekilerde istisna bi iki tane bulursun...
Hele bide Türkler kadar Kürtler de göç verse bu kadar olmaz. sadece bizim köyün nüfusu şu anda 400 normalde köye kayıtlı insan sayısı 5000 (beşbin) den fazladır. bi daha Ardahan'a Kürt memleketi diyeni görürsem ana - avrat söverim... bu konuda hassasım...
Ulan Kürttüde bu dtp'lileri kim dövdü ardahanda amık. :@
bu kaçıncı Kürtler gidip öyle bi anlatıyoki Kars - ığdır - Ardahan hatta Erzurumu Kürt bilenler var. :@ Kürt var mı var ama çoğunluk Türkler ve buralara Türk damgası vurulmuş :@
edit2: hele daha hızımı alamadım.
93 harbi zamanında bunlarıda Kürtler mi yazdı lan :W
Ardahan can idi gitti
Lisan’ı Türk idi gitti
Sultan Hamid’e haber verin
İstanbul’un kilidi gittiEhli İslam olan işitsin, bilsin
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana,
İsterse uruset ne ki var gelsin,
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
Kurşanın kılıncı, giyinin donu,
Kavga bulutları sardı her yanı,
Doğdu koç yiğidin şan almak günü
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana.
Asker olan bölük bölük bölünür
Sandınızmı ki Kars kalası alınır
Boz atlar üstünde kılıç çalınır
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
Kavga günü namert sapa yer arar
Er olan göğsünü düşmana gerer
Cemi Ervah bizlen meydana girer
Hele Al-Osman’ın görmemiş zorun
Din gayreti olan tedarik görün
At tepin, baş kesin, kazağın kırın
Ben-Esferdir bilin Urusun aslı
Orman yabanisi, balıkçı nesli
Hınzır sürüsüne dalıp kurt misali
ŞENLİK, ne durursunuz atları binin,
Sıyra, kılıç düşman üstüne dönün,
Artacaktır şanı bu Al-Osman’ın
Çıldırlı Aşık ŞENLİK -
HaYVaN bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
hiç sorma :W
-----------------------------Ardahandan diyarbakıra göç etmiş aileler tanıyorum da Diyarbakırdan ardahana göç eden aile hiç bilmiyorum :S Diyarbakırlı olmama rağmen.
-----------------------------200 yıl öncesini ne bilecen hoca?
bende ardahanlı olmama rağmen diyarbakıra göç etmiş aile tanımıyorum. bu ne biçim bir mantıkdır. Tarihi kaynaklarla bellidir. Kürt köyleri sonradan gelen göçlerle kurulmuştur. Bir kısmı da Türk köylerinin boşalması ve Kürtlerin yerleşmesiyle Kürt köyü olmuştur. yani ben diyarbakırdaki etnik siyasi ve tarihi yapısını tartışmıyorum. siz benim memleketimi benden daha iyi bildiğinizi iddaa ediyosunuz.
-
üşenmedim :| linkteki adamın websitesindeki linklere tek tek baktım.Adam bütün köylüye tek tek websitesi yapımına yeltenmiş :| hit alır diyorum. :)
-
elminster bunu yazdı:
Bi an için HaYVaN'ın kendi ilanı sandım...