folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Uykusuzluk - Zararları & Tavsiyeler -

Uykusuzluk - Zararları & Tavsiyeler -

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

uykusuzluk az uyuyup uykusuz kalmak sa o değil benimki ama 48 saat uyumayp 16 17 saat uyuyorum genelde hayatım bu düzende ramazandada 6 da yatıp akşam iftara 2 saat kala uyanıyorum:D bazı günler pcbaşında oturmaktan kıçım uyuşuyor beynim patlıyor uyuyuncada sırtım omzum uyuşuyor uyumaktan  

hoca spor yap.ben yazdan beri kıçımı kaldıramıyodum bilgisayardan spora bi başladım şimdi oturamıyorum acısından :D (bkz hamlama)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    orada yazılanların hepsini yaparsam tahminen o gece uyumaya vakit kalmaz, ertesi gün yatarım. muhtemelen 15 saat uyurum. bu durumda iyi uyutan bir seri tatbikat olarak dikkate almaya değer tavsiyeler olabilir :)

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    hacktorx bunu yazdı:
    orada yazılanların hepsini yaparsam tahminen o gece uyumaya vakit kalmaz, ertesi gün yatarım. muhtemelen 15 saat uyurum. bu durumda iyi uyutan bir seri tatbikat olarak dikkate almaya değer tavsiyeler olabilir :)
    hoca bi denemek lazım. çoğu zaman bende uykusuzum..

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Sağol hocam güzel bilgiler.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuBa55
    JuBa55's avatar
    Erkek

yaklaşık 3 yıldır uyku düzenim yok dha doğrusu çok boktan bi uyku düzenim var. ramazan da hepten bozuldu sabah 8 de yatar akşam 7 de kalkar oldum bazen 2 gece boyunca hiç uyumuyorum 3. gün 18 saat flan uyuyorum. uykusuzluğun depresyona sebep verdiği ise çok doğru. 3 yıldır ne yapsam bi türlü düzene sokamadım alkolik oldum çıktım amk ramazana girdik ramazana saygı diyorum içmim diyorum olmuyo titriyorum resmen ya. bi zamanlar çok geniş arkadaş çevresi olan ben inanılmaz asosyal oldum hiç bi işim olmasa bile pc başında olmadan rahat edemiyorum. net arada kesildiği zaman eve gelmiyorum orda burda kalıyorum net olmadığında evde olsam sabaha kadar içim içimi yiyo hiç bişeyden zevk alamıyorum. akşamları arada takılıyoz çocuklarla bunalıyorum kimseyle takılmak istemiyorum tad alamıyorum bişeyden amk. neyse uyku çıok önemli beyler dişkkat edin ebenizin bi tarafına kaymasın sonra.

neyse okul bitiyo kasımda alınacam inş askere. askere bu kadar çok gitmemin en büyük sebebi düzenli bi yaşamımın olacak olması. gece gündüzüm karıştı amına koyim ya yarasa gibi oldum tenime güneş yüzü değdiği yok beyler gece çıkıyorum dışarı sadece bazen abartıyorum 1 hafta hiç çııkmıyorum dışarı neyse... ohh bee içimi döktüm amk lanet olsun netine de pc sine de psikolojimi bozdu amk...

yeşillere girsem de kurtulsam...

defolu caddelerde ihraç fazlası kızlarsa payına düşen, senden önce öpülmüş dudaklarda sana ait cümleler aramayacaksın..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    JuBa55 bunu yazdı:

yaklaşık 3 yıldır uyku düzenim yok dha doğrusu çok boktan bi uyku düzenim var. ramazan da hepten bozuldu sabah 8 de yatar akşam 7 de kalkar oldum bazen 2 gece boyunca hiç uyumuyorum 3. gün 18 saat flan uyuyorum. uykusuzluğun depresyona sebep verdiği ise çok doğru. 3 yıldır ne yapsam bi türlü düzene sokamadım alkolik oldum çıktım amk ramazana girdik ramazana saygı diyorum içmim diyorum olmuyo titriyorum resmen ya. bi zamanlar çok geniş arkadaş çevresi olan ben inanılmaz asosyal oldum hiç bi işim olmasa bile pc başında olmadan rahat edemiyorum. net arada kesildiği zaman eve gelmiyorum orda burda kalıyorum net olmadığında evde olsam sabaha kadar içim içimi yiyo hiç bişeyden zevk alamıyorum. akşamları arada takılıyoz çocuklarla bunalıyorum kimseyle takılmak istemiyorum tad alamıyorum bişeyden amk. neyse uyku çıok önemli beyler dişkkat edin ebenizin bi tarafına kaymasın sonra.

neyse okul bitiyo kasımda alınacam inş askere. askere bu kadar çok gitmemin en büyük sebebi düzenli bi yaşamımın olacak olması. gece gündüzüm karıştı amına koyim ya yarasa gibi oldum tenime güneş yüzü değdiği yok beyler gece çıkıyorum dışarı sadece bazen abartıyorum 1 hafta hiç çııkmıyorum dışarı neyse... ohh bee içimi döktüm amk lanet olsun netine de pc sine de psikolojimi bozdu amk...

yeşillere girsem de kurtulsam...

hoca dikkat et sağlığına diycem ama sen farklımısın desen tek kelime edemem=) bi sene daha öss moduna giricem benimde bi düzene girmem şart valla.

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

12. Yatmadan önce bir avuç ceviz ya da 1 tane muz yiyin: Ceviz iyi bir triptofan kaynağıdır. Bu aminoasit uykusuzluğa iyi gelir. Muz da triptofanın yanında uyku hormonu olan melatonin kaynağıdır. Gelenekselleşmiş olan bir bardak ılık süt de iyi bir triptofan kaynağıdır.

13. Yatmadan sadece su için: Bir araştırma, katılımcıların 1 fincan meyve suyu içtikten 20-30 dakika sonra uykuya dalabildiklerini gösterdi; çünkü meyve suyunun içinde yüksek oranda şeker bulunuyor.

Çelişkili ifadeler hangisine inanalım ? Bu arada 2 gündür yatmıyorum ya :S off

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    En Önemli Madde: Yatmadan önce bilgisayarı camdan aşağı atın sonra uykulu ve sıhhatli günler sizin olsun bi ömür boyu...

sabah oldu hala yatacağız..

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lijitsu
    Lijitsu's avatar
    Erkek

mobydick64 bunu yazdı:
    En Önemli Madde: Yatmadan önce bilgisayarı camdan aşağı atın sonra uykulu ve sıhhatli günler sizin olsun bi ömür boyu...

sabah oldu hala yatacağız..

hahah aynen daha dur oglen olsun oyle yatarız :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Ben 2-3 günde bir uyuyorum ya delireceğim :|

Sabah oldu sözde uyuyacağım.

Toplam Hit: 4239 Toplam Mesaj: 27