folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyuşturucuya Karşı Direnç



Uyuşturucuya Karşı Direnç

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    Arkadaşlar benim çok ciddi bir problemim var, hastanelerde tedavi süreçlerinde uyuşturulamıyorum.

    Evet gerçekten bir uyuşma problemim var ama bu hiç uyuşmadığım anlamına gelmesin yalnız bu aralar direnç öyle bir hal aldı ki artık rahatsızlık vermeye başladı. Herşeyden önce biraz geriye gidelim mide kanaması geçirdiğim yıllara lisede mide kanaması geçirdiğimde devlet hastanesinde endoskopi yapılması gerekiyordu kolumdan bir uyuşturucu verdiler yarı baygın bir halde olmam gerekiyormuş tepki veremeyecek durumda filan oluyorsun. Uyuşturucuyu vurduklarından sonra bi 5 - 10 saniye bulutların üstünde uçuyor gibiydim ama sonra bir an yere başım döndü ve yere çakılıyor hissine kapıldım etkisi geçmişti ayağa kalktım doktor nerde demiştim. Hemşire şoka girmişti senin uyuman gerekiyordu diye, prosedür gereği fazladan uyuşturucu vuramıyorlardı çünkü o zamanlar 18 yaşının altındaydım. Endoskopinin o bütün acılı sürecini tecrübe ettim doktorun zorla ağzımdan bir hortum soktuğunu ittiğini benimde çıakrtmak için ıkınıp iğrenç sesler çıkarttığımı dün gibi hatırlıyorum. Uyuşturucunun etkisi geçtikçe (ki gerçekten çok hızlı geçiyordu) hareket etmeye başlıyordum kıvranıyordum boğazımdan mideme kadar uzanan bir hortum hala içimde olduğundan hareket etmem ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet vereceğinden en son üç kişi üstüme çullanmış bir şekilde hatırlıyorum kendimi. süreç bittiğinde yorgunluktan uyudum. O zamanlar biraz sıkıntı olduğunu anlamıştım bir sonraki endoskopiyi özel hastanede narkoz etkisinde tam baygınken yapmıştım ama hala çocuktum.

    Günümüze gelelim aradan bir sürü iğrenç hastane anımı es geçerek iki gün öncesine gidelim. Bundan bir kaç ay önce çikolata yerken kırdığım dişimi (hiç sormayın biliyorum çok saçma) uzun ihmaller sonucu çürütmeyi başarıp çürüğün diş köküne kadar ilerlemesinden mütevellit kanal tedavisi gerektirmişti. İşte benim için ciddi anlamda tam anlamıyla 'işkence' nin başladığı nokta burası. Diş doktoruna annem yetine bir kız arkadaşımla gitmeyi tercih etmiştim annemin paniğini hiç çekemezdim onun yerine arada şaka yapacak gaz verecek espiri yapacak biri olması benim için daha iyidi sanki. Dişçi öncesi uyuşma problemimi bildiğimden korkuyordum diğerleri bu korkumu 'erkek ol' gibi espirili yollarla dağıtmaya çalışıyordu fakat durumun farkında olan tek kişiydim.

    Neyse bir diş hastanesine gittik arkadaşla oturduk sıra bekledik sıra bize gelince dişlerimi gösterdim adam bana kısaca dişi s*kmişsin kanal tedavisine hak kazandın demeye getirdi. Bende kuzu kuzu yapalım doktor bey o zaman elinde sonunda patlayacak bu ağrıdan sızıdan zıplaya zıplaya gelmeden gg izi yapalım dedim (olmadı tabi). Neyse o koltuğa oturduk adam bir doz uyuşturucu vurdu çenenin arkasına sonra birde damaın altına, dudağın uyuşunca haber ver dedi. Uyuştu konuşmam güçlendi dudak kontrolünü kaybetmeye başladım fakat gene hissediyordum. Biraz matkapladıktan sonra beni bir an zıpladım, tamam biraz daha uyuşturucu vuralım dedi vurdu o esnada ağzıma türlü türlü şey soktu çevirdi ağzımın yanından hava çeken o iğrenç şey sarkıp duruyordu bir arka dişime dolgu yaptı esas sıkıntılı olana da kanal. Kanal tedavisi yapılana geçici dolgu yaptı bugüne randevu verdi yani iki gün sonrasına. Neyse biz kız arkadaşla çıktık dışarı nasıl acı çektin öyle filan diyordu kızda ürkmüştü, hani görmesem inanmayacağım demişti. Bir tane iğne ile çenesini kesip atsan birşey hissetmeyecek insanlar var dedi. O kadar da değilde biraz problemim var işte dedim geçiştirdim ama o uyuşturucunun etkiside geçince beynime bir ağrı saplandı ki sormayın gitsin.

    Bugüne gelelim. Doktora göre 10 dk lık işimiz vardı fakat 70-80 dk sürdü. Dedi uyuşturucuya gerek yok bende tamam dedim işini biliyor diye bana geçici dolguyu çıkartacağım yerine yeni dolgu yapacağım dedi. Bende peki dedim. Peşinen uyardı dolguyu sökerken diş etine denk gelirsem acır haberin olsun gene peki dedim. Geçici dolguyu temizledi arada diş etlerimi acıttı canı sağ olsun iş yorgunluğudur kimse mükemmel değil iyi bir adamdı gerçekten (bana sabr etti). Neyse geçici dolgu temizlendikten sonra o iğrenç tellerden birini o kanallardan birine batırdı batırmamla benim dişçi koltuğundan fırlamam bir oldu. Böyle bir acıyı tarif edemem tek diyebileceğim 'Diş ağrısı cehennem azaplarındandır' lafının çok ama çok doğru olduğu. Dur bi uyuşturucu vuralım dedi, vurdu bir tane vurduktan sonra benzim attı başım döndü doktor koltuğu yatırdı ayaklarım kalktı bi 5 dk öyle durdum kendime geldim. Neyse uyuştun mu dedi. Hayır dedim aldırış etmedi o iğrenç çubuklardan tekini gene batırdı gene zıpladım el hareketleri ile çıkarttığım iğrenç seslerle durmasını söyledim, bu kadar hissetmen imkansız dedi hiç mi uyuşmadı dedi hani vurduğunuzdan öncesi ile sonrası arasında hiçbir fark yok dedim. İkincisini vurdu! Ağzını hızlı bir şekilde aç kapa yap ki uyuşturucu dağılsın ve etkisini göstersin dedi. Dediğini yaptım fakat gene bir etki yoktu dişimin altındaki damağa vurdu o dudağımı uyuşturdu. Dudağım karıncalanmaya başladı dedim fakat gene herşeyi hissediyorum dedim. Gene soktu o iğrenç çubuk tellerden birini ağzıma iki kanalda birşey hissetmiyorum dedim üçüncüsünde gene bağırdım. Dedi mümkün değil uyuşmaması hani normal değil daha önce hiç karşılaşmadım dedi. Dedim peşinen söyleyeyim uyuşturucu bağımlısı değilim hiç kullanmadım. Benim aklıma alkol geldi dedi. Hayır alkol de sigarada kullanmıyorum dedim sigara değil de alkol sıkıntı dedi ama seninki normal değil. hani müdahale yapamıyorum dedi. Benim için işkence'ye dönüşmüştü bile ağzımı her açışım gönüllü kurban oluşumu kabul edişim gibiydi. Sonra dedi dolguyu tam yapmayız bir sorun yapacağını düşünmüyorum dedi bende tamam dedim. Hala ağzım uyuşuk değil çooooook hassas bir şekilde dolguyu yaptı fakat yaptıktan sonra bile acı hissetmeye devam ediyorum ki hala bu yazıyı yazarken hissediyorum.

    Velasıl kelam bu olayı da bu şekilde atlattık fakat benim esas korkum bu iki gün önce çene arkasına vurulan 2x uyuşturucu bugün etki etmedi giderek sıkıntı çıkartan bu uyuşturucu direnci ileride ameliyat olur şu olur bu olur daha büyük sıkıntılara yol açar diye korkuyorum basit bir dolgu bile benim için işkence. Doktorlara sorduğumda da eroinman veya alkolik muamelesi yapmalarını da çekemiyorum çünkü alkol tüketmiyorum dediklerinde inanmayabiliyorlar.

    Benimle aynı kaderi paylaşan birileri var mı gerek doğuştan gelen direnç olsun gerek sonradan alkol veya uyuşturucudan kaynaklı direnç olsun siz nasıl baş ediyorsunuz ?? Teşekkür ederim...


    Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    huzi123
    huzi123's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2015
    Erkek

    Geçmiş olsun ben de böyle bir şey yok ta o diş hekimlerinin vurduğu iğneler çok hoşuma gidiyor.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2008
    Erkek
    huzi123 bunu yazdı

    Geçmiş olsun ben de böyle bir şey yok ta o diş hekimlerinin vurduğu iğneler çok hoşuma gidiyor.

    Hocam bende diş doktoru olmak isterdim youtube da gömülü dişlerin nasil cikarildigini izliyorum hele kesince beyaz kemikleri görünunce acayip zevk alıyorum. 

     

    flybatwin tarafından 21/Eyl/15 17:40 tarihinde düzenlenmiştir

    www.tekno50.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek

    Diş ağrısı kötüdür. 4 ay önce dişime hafif hafif ağrılar girmeye başladığında bende aldırış etmemiştim.

    Artık öyle bi ağrımaya başladıki ağrı yüzümün sağ tarafına vurmaya başladı. Dişime dokunayım dokunmayayım yüzümün sağ tarafı hiçdurmadan zonkluyodu.

    Yurtdışında olduğum ve prosedörü bilmediğim için direk acile gittim. Acildeki diş toktoru uyuşturucu vurup dişimi temizledi ve sinir öldürücü bi ilaç koydu.

    En kısa zamanda kanal tedavisi yaptırman lazım dedi. Hem ağrı geçtiği hemde yurtdışında olduğum için 2 ay sonra türkiyeye dönünce yaptırırım diye düşündüm.

    2 ay boyunca doktorun koyduğu pamuğu belirli aralıklarla değiştirdim fakat dişimden ciddi derecede kötü kokular gelmeye başlamıştır.

    Neyse türkiyeye dönünce Karasu Devlet  hastanesine gittim. Doktor dişime bakar bakmaz. Bu diş ölmüş ölmüş. Çekmemiz lazım dedi. 

    Senin gibi doktorun amk deyip sakarya diş hastanesine gittim.


    Bayan bi doktor diş tomogrofisini çekti dişe baktı felan. Sonra dişinin birden fazla kökü var ben yapamam deyip yanındaki uzman doktordan 1 ay sonraya randevu verdi. Sinir öldürücü ilaç koyup geçici dolguyla kapattı.

    Bendeki akılsızlık neden dolguyu koydurmaya izin verdiysem. Uyuşturucunun etkisi geçince yüzüm gene zonklamaya başladı. 1 ayı bırak 5 saat o şekilde durmak bildiğin ömürden ömür götürüyo.

    Böyle olmaz deyip özel diş doktoruna gittim durumu anlattım. Dolguyu çıkartıp tekrar ilaç koyduktan biraz rahatlamıştım fakat hala ağrıyodu. 1000 MG antibiotik verip eve yolladı.

    İlacı kullanmaya başladım fakat halen arım vardı. Neyse o şekilde bikaç gün idare edit tekrar doktora gittim. Doktor bey dişimi temizlediniz ama 2 gündür hala sancıyor 1 hafta nasıl bekliycem ben dedim.  

    Hemen bi iğne vurup uyuşturdu kanalı tekrar temizledi. 

    Doktorun dediğine göre dişimin köklerinde iltahap oluşmuş ve iltahap kuruyana kadar kanal tedavisi yapamazmış.

    2 3 gün daha idare edip tekrar doktora telefon açtım. Ağrının devam ettiğini antibiotikiğin işe yaramadığını söyledim.

    Antibiotiği değiştirip başka bitane yazdı. 3 4 günde onu kullandım acı azalmıştı fakat tüm kutuyu bitirdikten sonra ağrı olmaması gerektiğini söyledi.

    Sonunda kanal tedavisinin işe yaramayacağını söyleyip dişi çektirdim.

    Okadar ağrıya boşuna katlanmışım. 

     

     

     

    manhyak tarafından 21/Eyl/15 17:44 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Bu konuda yapacak hiç bir şeyin yok, diazemi dayayacaklar sen de dayanacaksın aynısı benim hatunların birinde var, ameliyat olurken gözler açıktı 45 dakika boyunca ağladı.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    :/

     

     

    noname tarafından 21/Eyl/15 18:12 tarihinde düzenlenmiştir

    ...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    @manyhak hocam çok geçmiş olsun sen acıyı çekip kurtulmuşsun çok şükür lakin ben gelecek için biraz endişeliyim :(

    @retret hocam deme öyle şeyler zaten korkuyorum mk, hastane denilince psikopat olmaya başladım aga lokal anestezi gerektiren herşeyden yavaş yavaş korkmaya başladım


    Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Hocam zaten kanalda o iğneleri batırınca zıplatıyor lokal falan işe yaramıyor :))

     

    koray tarafından 21/Eyl/15 18:40 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

    Bu konuda yapacak hiç bir şeyin yok, diazemi dayayacaklar sen de dayanacaksın aynısı benim hatunların birinde var, ameliyat olurken gözler açıktı 45 dakika boyunca ağladı.

    senin kaçtane hatun var hocam? :S


    Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

    Bu konuda yapacak hiç bir şeyin yok, diazemi dayayacaklar sen de dayanacaksın aynısı benim hatunların birinde var, ameliyat olurken gözler açıktı 45 dakika boyunca ağladı.

    senin kaçtane hatun var hocam? :S

    ben 3 diyorum..


    ...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    noname bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

    Bu konuda yapacak hiç bir şeyin yok, diazemi dayayacaklar sen de dayanacaksın aynısı benim hatunların birinde var, ameliyat olurken gözler açıktı 45 dakika boyunca ağladı.

    senin kaçtane hatun var hocam? :S

    ben 3 diyorum..

    resmi olarak 0.

    sanırım 4 ay içinde kapalı bir hatunla resmen evlenmek zorunda kalabilirim nüfus dalgası yüzünden.

    olmadı kazak hatunla da evlenebilirim abileri dövmeye geldiğinde genetiğin ne denli sağlam olduğunu gördüm o hatundan erkek çocuk yapılabilir 5 kişi evire çevire dövdüler elleri dert görmesin.

    imam nikahlı 3 ecnebi 1 hatun var; çocukların 1 i hariç hepsi nüfusumda, o eksik olanı da almaya çalışıyorum.

    ekonomik ve ekolojik durumu düzeltebilirsem hedefim son hatundan 3 çocuk daha yapmak, tabi hatuna da bağlı bu durum; kazak hatun olursa rahat 3 tane olur diye düşünüyorum.

    he olmadı mahkeme bu çocuğu almak için bu hatunla evlenecen diye bastırırsa sıçtık bastı bacak 165 lik bir hatunla evlilik yolu görülür hem de kapalı :|

    kader mağduruyum ben.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 1994 Toplam Mesaj: 14
dişçi uyuşturucu alkol