folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Uzak Mesafa Wireless Adaptor/Anten

Uzak Mesafa Wireless Adaptor/Anten

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hiç mi kurcalamıyon hacı sen o paneli?

wireless settings altında security diye bölüm var

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

15 km epey aşmışsınız.geçen yıl fethiye babadağ yakınlarında kampa gittik en yakın mesafe fethiye ye yakın ekincik mi hisarcık mı anımsamıyorum.jeneratörümüz var ama internet sorunumuz da var arkadaş bi ara toptancının tekinden 2 km menzilli bir wireless adaptör getirmiş dükkanda duruyor getir onuda bakalım dedik bulunduğumuz yer ormanlık hafif sırt oradan yakın noktalalardan internet aşırması yapmıştık pansiyon hane vs farklı bir deneyim.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı

hiç mi kurcalamıyon hacı sen o paneli?

wireless settings altında security diye bölüm var

herşeyi hallettim (sanane nickli müride team ile bağlanıp birebir ayarlar yaptım)

Modemde bağlı gözüküyor cihaz, ama ethernet ile interneti vermiyor..

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bişeyler yaptım, oldu, mutluyum :B

Bakalım temsili resim attığım yerde de çalışacak mı...

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    microkabus
    microkabus's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı

hocam ne oldu işe yaradı mı bende almayı düşünüyorum ama tek   yönlü denmiş benim her tarafım bina çatıya koyabilirim ama bu sayıyı düşürür diye tahmin ediyorum  , banada lazım ama her tarafı çekmesi lazım tek yönlü olmaması gerekli önerebileceğiniz en uzun mesafeli adaptörü bekliyorum 

Coffe and Cigarettes (2003) ;) ! A.L.o.N.e
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    microkabus bunu yazdı
    Noneyim bunu yazdı

hocam ne oldu işe yaradı mı bende almayı düşünüyorum ama tek   yönlü denmiş benim her tarafım bina çatıya koyabilirim ama bu sayıyı düşürür diye tahmin ediyorum  , banada lazım ama her tarafı çekmesi lazım tek yönlü olmaması gerekli önerebileceğiniz en uzun mesafeli adaptörü bekliyorum 

Çatıya koyabilirsen omnilerden al hocam, wifi-turk.com diye bi siteye rastladim insanlar sirf wifi icin kafa patlatiyor, guzel tavsiyelerde bulunurlar :)

İse yaradi mi kismina gelince, bu gece nasip olmadi yarin gidebilirsem deneyecegim..

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    SharpShooter bunu yazdı
    Noneyim bunu yazdı

Hacılar ürün elime ulaştı, ço kteşekkürler.

Öncelikle kendi modemime bağlanayım dedim ne wep/wpa aktifken ne de değilken bağlantı kuramadım.

Wireless alıcısı olarak nasıl kullanıp da bağlanacağım bunu amk gözünüzü seveyim yardım :(

444 19 25 tp link destek hattı da bağlanmıyor 4 farklı telefondan denedim.

Bi arayın sizde aranacakmı bakalım?

operation mod a gel.

ap client router de

ardından wireless > wireless mode . oradan client seç (radio button) sayfanın en altına in orada survey diye buton var orada wifi listesini görüceksin. oradan çekiş değerleri falan fişman yazıyor istediğinin yanından connect tuşuna bas pencere kapanacak ardından save tuşuna bas.

sonra - Advanced Settings > dhcp oradan enable yap

sonra pcnini ipsini sabitledin sanırım :) sabitlemediysen kutunun içinde çıkıyor zaten nasıl yapacağın.

işlemler bu kadar anteni yan veya dik kullanmak sana kalmış onun ayarı

--- Advanced Settings --- altından wireless settingsten ayarlayabilirsin

bunları yaptığında landan bağlanıyor olman lazım kolay gelsin

Eyvallah usta peki sifreli modeme baglanirken sifreyi nereye girecegiz?

Anteni yan veya dik kullanma olayinda, anteni fiziksel olarak nasil konumlandirdigimi mi secmem gerekiyor? 

Ne farklari var ( yan veya dik durmasinda )

mesaj kalsın alıcam aynısından.

Merhabaaaaa
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

beyler aranızda ağaç falan fişman varsa eviniz 4. kattan yüksek değilse ve önünüz açık değilse wifi alternatifi azalıyor.

mesela ben ilk aldığımda 150+ wifi arasında 15 tane şifresiz vardı şuan 6-7 tane falan.

gündüzleri çok abanmayın,ip aldığınızda son rakama bakın çok uçuk bir şeyse şirket falandır. şirketleri mesai saatlerinden sonra sömürün :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı

beyler aranızda ağaç falan fişman varsa eviniz 4. kattan yüksek değilse ve önünüz açık değilse wifi alternatifi azalıyor.

mesela ben ilk aldığımda 150+ wifi arasında 15 tane şifresiz vardı şuan 6-7 tane falan.

gündüzleri çok abanmayın,ip aldığınızda son rakama bakın çok uçuk bir şeyse şirket falandır. şirketleri mesai saatlerinden sonra sömürün :)

İlk aldiginla suan arasinda ne kadar vakit var?

Arkadaslar biraz bekleyin almayi dusunenler, ayni fiyat civarina baska bir kombinasyon deneyecegim. 

Tek cihaz degil de, bir acces point + 24 dBi harici anten alacagim. Fiyat olarak 5-10 tl max. Fark var aralarinda, 

Ama Bu 5210un anteni 12 dBi iken ikinci kombinasyonda 24 dBi olacak. 

Bakalim gorelim :)

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    SharpShooter bunu yazdı

İlk aldiginla suan arasinda ne kadar vakit var?

Arkadaslar biraz bekleyin almayi dusunenler, ayni fiyat civarina baska bir kombinasyon deneyecegim. 

Tek cihaz degil de, bir acces point + 24 dBi harici anten alacagim. Fiyat olarak 5-10 tl max. Fark var aralarinda, 

Ama Bu 5210un anteni 12 dBi iken ikinci kombinasyonda 24 dBi olacak. 

Bakalim gorelim :)

olm yok öyle bi dünya :)

24dbi anten 100 lira civarında. 2. el mi alıcaksın?

Toplam Hit: 6257 Toplam Mesaj: 56