Uzaya Balon Göndermek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

glaurung bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    glaurung bunu yazdı:

yanına 2 tane kız kaçıran monte etsen büyügünden patladıgı anda ateşlesen yörüngeye uydu yerleştirirsin aslında tahribat.com olarka niye duruyoruz anlamadım, yaza doğru böyle bir işe girebiliriz, yani yörüngede tahribat.com isimli bir uydu olsa falan, bilmemkaçbin kmde asılı kalıyormuş uydular, küçük bir güneş paneli arada sinyal göndersin, oylamayla sinyalin ne olcagına karar versek, bakarsınız sesimizi uzaylılar duyar =D

eğer böyle birşeyi yapabilmemiz için içinden çıkılmaz çok büyük teknik engel yoksa ben her türlü varım.

kütle çekim olayının sürekliligini ele alırsak belirli bir merkezkaç kuvvetini sağlayacak hızda döndüremediğimiz taktirde uydu düşecektir, ancak büyük bir balon iyi bir iletişim sistemi, (büyük balonun içine nispeten daha düşük basınçlı balon da konabilir), 4 füze ikisi yörüngeye çıkarmak 2si gereken merkezkaç kuvveti için hızlandırmada kullanılabilir, ben bilmem mühendiz kardeşlerimiz daha iyi bilir, ama 5bin tllik bir bütçeyle dünyaya milyon dolara yapacağımız reklamı yaparız =D, ha reklama ihtiyacımız yok ama ne bilim devlete de ders olur.

uydu fırlatmaktan bahsediyorsunuz biraz yere bassın ayaklarınız kendinize gelin gençler..

denesek nolur yani =D http://www.slideshare.net/kerimabdullah/uydu-yorunge-presentation

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

10000 km de gitsen 100000 km de gitsen yer çekimsiz ortam yok beyler(ay ve dünyanın yer çekimlerinin eşit olduğu nokta hariç),uydular belli bir hızda dünya etrafında döndüğünden yere düşmüyor,yoksa hiç biri yerinde sabit değil.

anladınız siz onuuuu

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı:

10000 km de gitsen 100000 km de gitsen yer çekimsiz ortam yok beyler(ay ve dünyanın yer çekimlerinin eşit olduğu nokta hariç),uydular belli bir hızda dünya etrafında döndüğünden yere düşmüyor,yoksa hiç biri yerinde sabit değil.

anladınız siz onuuuu

anlaşıldı hocam. o zaman eğlence amaçlı gönderebildiğimiz kadar uzağa balon göndeririz. resim video çeker eğleniriz :)

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    antivir-US bunu yazdı:

anladınız siz onuuuu

anlaşıldı hocam. o zaman eğlence amaçlı gönderebildiğimiz kadar uzağa balon göndeririz. resim video çeker eğleniriz :)

aslında pratik düşünebilirsek olmayacak şey değil hocam.

dünyanın kendi etrafındaki dönüş hızı 1000 küsür km/saat(biz 1000 diyelim).Örneğin bizim uydu füze ile deniz seviyesinden 100km yukarıya uyduyu bırakacak.Füze 90 derece ile uzun süre yukarı çıkamaz zaten yer çekimi yüzünden yakıtı çabuk biter.Bu nedenle belli bi yüksekliği ulaştıktan sonra füze doğuya doğru dönerek(dünyanın dönüş yönü) merkezkaç'tan faydalanıp kendisini daha az yakıtla daha yukarı çıkarmış olacak.

Örneğin denizden 100km ye ulaşınca dünyadaki sabit bir nokta ile arasındaki açı 90 derecede sabit kalacak yani aynı hızda dönecek(tekerleğin orta noktası ile dış noktası olayı).aslında aynı hız değil anlatamıyorum demek istediğimi.

Demek istediğim bu hızlı olursa merkez kaç kuvveti yüzünden uydu uzaya kaçar,az olursa bu sefer de yavaş yavaş uydu dünyaya düşmeye başlar.

olmayacak iş değil ama eziyetli masraflı... iş,bi küçük hata veya unutkanlık bütün işi yatırır :)

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

daha önce de izlediydim bunuda , benim anlamadığım şey, ebesinin nikahına kadar gittikten sonra balon patlıyo ya , hani bu alet düşmeye başlıyo, görüntü niye gidiyo böyle efektl, efektli.. düşüşünüde izleyeydik ya

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hadi dünya üzerindeki ilk katmanı geçti, bunu kuşlarda yapabiliyor.. dünya üzerindeki ikinci katmanı balon yine geçiyor buda güzel, ama bunu kuşlar bile yapamıyor, çünkü götleri yemiyor.. neyse konumuza dönelim, balon dünya üzerinde 3. katmanda takılıp kalıyor, bikaç görüntü ve sallanışlar kaydediliyor, gayet normal bişey.. peki bu anasını sattımın balonu bildiğin balon, okadar sallanıyo ediyo kameradanda gözüktüğü gibi, bi sabah Eren Betin ve bitirim arkadaşları uyanarak boş bir araziyere giderek patlamış balonlarını ve kameralarını alıp heycanla arabalarına binip ömer çelakılla hayatın şifrelerine koşuyorlar :F

abi manyakmı lan bunlar, hadi manyak değiller.. yaprağım video ekliyorsun altına not yazıyorsun ingilizce :F
    senin götüne uzaylılar kosun Eren Betin

malca bişey aga, izlemeye bile değmez mk :F paylaşım için eyw

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
Toplam Hit: 6114 Toplam Mesaj: 37