folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzayın Kokusu Neye Benziyor?

Uzayın Kokusu Neye Benziyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o kokular konpitlerinin olduğu cihazların metalerin kokusu olmasın barut kokusu da dahil buna

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

ErotikPanda bunu yazdı:

Uzay boşluğu, dediğin gibi boşluk kokmayacağı için uzaydaki kokuyu (yayılabilseydi) yaratacak olanlarda uzayda, kokunun alındığı çevrede bulunan meteor,asteroid vs.. vs.. etkisi olacaktı. Bu yüzden bunu test etmek için örneğin; aya gidenlerde aydan aldıkları taşları kumları ve botlara bulaşan ay yüzeyi parçacıkları baz alınarak konuşulmuş / yapılmış bir araştırma.

2. cümlen için bi anlayabilsem ne dediğini yazıcam ama şu şekilde cevap vereyim. nasanın hem dünyada hemde uzayda havasız ortamda, yerçekimsiz ortamda yani hem yapay hemde gerçek uzayda yaptığı ses denemeleri bulunmakta. Bunların sonucunda alınmış olan titreşim ve desibel testlerinin + sonuçlarıda var. Telefon internetten bağlandığım için bulmam biraz sürecek en kısa zamanda bunun nasa tarafından yapılan belgeleride buraya eklerim.

Havasız ortamda ses yayılmasıyla ilgili bir bilimsel kaynak gösterirsen minnettar kalırım (gerçekten, yeni birşey öğrenmiş olurum). Havasız ortam ve yerçekimsiz ortam farklı şeyler bu arada.

Şaka yapıyosun yıkıldığım andır ...

Öyle bir kaynak bilmiyorum ama istemen yeter araştırırm. Benim dediğim olay yapay uzay ve gerçek uzayda yapılan ses testlerinde, belli titreşim ölçütlerinin ve pozitif desibel ( kaynağı bulunca ordan yazarım miktarını bilmiyorum ) varlığının görülmesidir. Hatta araştırmanın sonunda titreşimin açıklamasının mantıklı olacağı fakat pozitif desibelin açıklamasının farklı görüşlere sahip olduğu, iletimin var olabilmesi için ortam olmamasına rağmen bulunan yakın sonucun açıklamasının dayandırıldığı şeylerde tartışılmakta. Normal bir internet bağlantısına kısa zamanda geçer geçmez bu araştırma makalesinide yeni bi konu olarak açıcam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:

Öyle bir kaynak bilmiyorum ama istemen yeter araştırırm. Benim dediğim olay yapay uzay ve gerçek uzayda yapılan ses testlerinde, belli titreşim ölçütlerinin ve pozitif desibel ( kaynağı bulunca ordan yazarım miktarını bilmiyorum ) varlığının görülmesidir. Hatta araştırmanın sonunda titreşimin açıklamasının mantıklı olacağı fakat pozitif desibelin açıklamasının farklı görüşlere sahip olduğu, iletimin var olabilmesi için ortam olmamasına rağmen bulunan yakın sonucun açıklamasının dayandırıldığı şeylerde tartışılmakta. Normal bir internet bağlantısına kısa zamanda geçer geçmez bu araştırma makalesinide yeni bi konu olarak açıcam.

Aşağıdaki cümleden dolayı netleştirmek amacıyla ekledim, öyle birşey söylüyorsun diye itham etmedim direkt :) Kaynak bulabilirsen iyi olur bekliyorum.

"nasanın hem dünyada hemde uzayda havasız ortamda, yerçekimsiz ortamda yani hem yapay hemde gerçek uzayda yaptığı ses denemeleri bulunmakta."

@zigana, esir muhabbeti 200 yıl önce fizikçilerin bazı şeyleri açıklayabilmek için ortaya attığı birşey, varlığına dair tek bir fiziksel kanıt olmamakla birlikte einstein bu maddenin gerekli olmadığını ispatlamıştır zaten.

Mermi olayına gelince, herhangi bir çekim alanına girmezse güneşe kadar gider. Hızına kütlesine ve açısına bağlı olarak ya güneşin yörüngesine girer ya da güneşe düşer. Mermi kadar küçük bir kütle büyük ihtimal güneş rüzgarı denen gazların etkisi ile yok olur gider. Ancak kütleye bağlı dediğim gibi, zira merkür gezegeninin çoğu demirdir.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

zigana bunu yazdı:

uzayda esir denen bir maddeden söz ediliyor. koku olayının izahını yapanlar güzel yapmış .

beyin fırtınası yapalım.  elimizde bir makinalı tüfek var ateş ediyoruz. mermilere engel olacak bir hava yok ancak gezegenlerin çekim gücü olduğuna göre , atmosfer dışından güneşe ateş edildiğinde bu mermi oraya kadar gidermi ?

Esir çok geçmişte kalmış, geçerliliği olmayan bir şey. Higgs alanını kastediyorsan (buna dair benzetmeler var) onun esirle eşit anlam taşıdığı söylenemez.

Uzayda sürtünme olmadığından cisim sabit hızla hareket eder. Dünya'nın kütleçekimini yenen cisim başka etkileyen bir gök cismi yoksa o hızla devam eder. Fakat uzayı da tamamen boşluk olarak görmemek gerek. Serbest halde dolaşan gazlar var vs. Bunlar da etkileyecektir.

Ses ise mekanik etkileşimin neticesi olduğundan uzayda yayılması söz konusu değil. Ancak elektromanyetik dalgaya çevrilip fotonlar vasıtasıyla aktarılabilir.

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

zigana bunu yazdı:

uzayda esir denen bir maddeden söz ediliyor. koku olayının izahını yapanlar güzel yapmış .

beyin fırtınası yapalım.  elimizde bir makinalı tüfek var ateş ediyoruz. mermilere engel olacak bir hava yok ancak gezegenlerin çekim gücü olduğuna göre , atmosfer dışından güneşe ateş edildiğinde bu mermi oraya kadar gidermi ?

Esir çok geçmişte kalmış, geçerliliği olmayan bir şey. Higgs alanını kastediyorsan (buna dair benzetmeler var) onun esirle eşit anlam taşıdığı söylenemez.

Uzayda sürtünme olmadığından cisim sabit hızla hareket eder. Dünya'nın kütleçekimini yenen cisim başka etkileyen bir gök cismi yoksa o hızla devam eder. Fakat uzayı da tamamen boşluk olarak görmemek gerek. Serbest halde dolaşan gazlar var vs. Bunlar da etkileyecektir.

Ses ise mekanik etkileşimin neticesi olduğundan uzayda yayılması söz konusu değil. Ancak elektromanyetik dalgaya çevrilip fotonlar vasıtasıyla aktarılabilir.

aslında bu noktada da fiziksel olarak anlamını yitiriyor ses 

çünkü söz konusu olan maddesel ortamda yayılan basınç dalgaları değilde genliği yada frekansı zamanla değişen elektromanyatik dalgaya dönüşüyor

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

wert bunu yazdı:

FireX bunu yazdı:

zigana bunu yazdı:

aslında bu noktada da fiziksel olarak anlamını yitiriyor ses 

çünkü söz konusu olan maddesel ortamda yayılan basınç dalgaları değilde genliği yada frekansı zamanla değişen elektromanyatik dalgaya dönüşüyor

Tabii ki yitiriyor. Ek olarak bunun dijitalize edilip kare dalga formuna sokulması aşamasında yaşanan kayıplar da söz konusu. Ayrıca fotonun zaman içerisindeki durumu söz konusu vs. Nasa'nın uzaydaki ses çalışmaları hakkında olabilecek tek yolun bundan geçtiğini belirttim. En derin yaklaşımı yaptığımızda esir diye bir şey söz konusu olmadığından ancak bu vasıtayla taşınabilir.

Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 03:52'da FireX tarafından düzenlendi.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

ErotikPanda bunu yazdı:

Aşağıdaki cümleden dolayı netleştirmek amacıyla ekledim, öyle birşey söylüyorsun diye itham etmedim direkt :) Kaynak bulabilirsen iyi olur bekliyorum.

"nasanın hem dünyada hemde uzayda havasız ortamda, yerçekimsiz ortamda yani hem yapay hemde gerçek uzayda yaptığı ses denemeleri bulunmakta."

@zigana, esir muhabbeti 200 yıl önce fizikçilerin bazı şeyleri açıklayabilmek için ortaya attığı birşey, varlığına dair tek bir fiziksel kanıt olmamakla birlikte einstein bu maddenin gerekli olmadığını ispatlamıştır zaten.

Mermi olayına gelince, herhangi bir çekim alanına girmezse güneşe kadar gider. Hızına kütlesine ve açısına bağlı olarak ya güneşin yörüngesine girer ya da güneşe düşer. Mermi kadar küçük bir kütle büyük ihtimal güneş rüzgarı denen gazların etkisi ile yok olur gider. Ancak kütleye bağlı dediğim gibi, zira merkür gezegeninin çoğu demirdir.

vakumdaki zil deneyi diye aratı ver hocam 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Her Şey Bitti Uzayın Kokusu Kaldı Meraka Şayan Bulunan. :)

Gözüm Yollarda Warp Motorunu Bekliyorum Merifler Nelerle Uraşıyorlar. Ayrıca Meraklıyı Marsa İndirmişler Ondan gelecek Verileri Merak ediyorum.

Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 09:54'da ShockMan tarafından düzenlendi.

Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 09:54'da ShockMan tarafından düzenlendi.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 3747 Toplam Mesaj: 29