Uzun Vadede En İyi Yatırım Bunlardan Hangisidir?
-
Hocalar özel emekliliğe her ay az biraz para yatırıyorum. Hangisinde yüzde kaç yatırım yapabileceğimi ayarlıyabiliyorum. En az 10 sene daha da yatırmayı düşünüyorum.
Default olarak %70 Kamu borçlanma %30 Eurobond a ayarlı.
Fakat bunun iyi bir ayar olmadığını söylüyorlar. Hangisini % kaç seçmemi tavsiye edersiniz?
Seçenekler şunlar, ve bana hiçbişey ifade etmiyor, işi bilen arkadaşlardan tavsiye bekliorum
LİKİT-KARMA EYF
GA KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EYF
GA KAMU DIŞ BORÇ. ARAÇ. (EUROBOND)
BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EYF
GA ULUSLARARASI BORÇ. ARAÇLARI EYF
ESNEK EYF
GA ESNEK EYF
GY GA KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EYF
GY GA KAMU DIŞ BORÇ.ARAÇ.(EUROBOND)
GY ESNEK EYF
ESNEK ALTERNATİF EYF
GA DEV. İÇ BORÇ. ARAÇ. STANDART EYF
HİSSE SENEDİ EYF
ESNEK (TL) EYF
GY HİSSE SENEDİ EYF
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR BORÇ.ARÇ.EYF
ALTIN EYF -
bence bunlar güvenli değil bankalara güven olmaz
ki zaten bu gidişle bankaların hepsi batacak
tek güvence ziraat bankası ama oda kelle koltukta olabilir
en iyisi gayrimenkule yatırım yapmak
şöyle kupon bir arsa/arazi veya dükkan sapa olmayan işlek yerde bir bankaya kiraya versen
ayda $10k-15k para getirse sana yeter
imarbank olayından sonra bankalara hiç güvenmiyorum -
Hocam özel emeklilik parasını dolunca yada dolmadan istediğinde toptan çekebiliyorsun, bir kaybın olmuyor. İyice birikince cekip emlak almak daha mantıklı bence.
Ayrıca devletin %25 katkısı var hiçbir banka faizinde olmayan.
Güzel diyorsun da Ayda 10k$ kira getiren arazi ( ve üstüne dikmen gereken bina) bedeli ile benim hesabını yaptığım para arasında dağlar kadar fark var hocam =)
Arazi / yada yıllık kazandıracak dolar euro başka bir konu. uzun vadede yatırım aracı seçmem lazım benim bunlar arasından şimdilik.
HolyOne tarafından 14/Ağu/13 10:46 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Hocam özel emeklilik parasını dolunca yada dolmadan istediğinde toptan çekebiliyorsun, bir kaybın olmuyor. İyice birikince cekip emlak almak daha mantıklı bence.
Ayrıca devletin %25 katkısı var hiçbir banka faizinde olmayan.
Güzel diyorsun da Ayda 10k$ kira getiren arazi ( ve üstüne dikmen gereken bina) bedeli ile benim hesabını yaptığım para arasında dağlar kadar fark var hocam =)
Arazi / yada yıllık kazandıracak dolar euro başka bir konu. uzun vadede yatırım aracı seçmem lazım benim bunlar arasından şimdilik.
şimdilerde özel emeklilikten emekli olsaydın tamam derdim
emeklilik yaşı zaten çok uzun
özel bankalara neden güvenmediğimi yazayım
özel bankaların sürekli sahipleri değişiyor hisseleri yabancıların elinde elden ele değişiyor
avrupa devletleri türkiyedeki özel bankalara para pompalıyor amaç türkiyenin pilini bitirmek
millete borçlu duruma sokmak ve bunun çok uzun sürmeden patlak vereceğini düşünüyorum
bir bakmışın senin özel emeklilikten yararlanmak istediğin banka batmış veya tmsf el koymuş ve senin özel emeklilik yalan olmuş
olmayacak şey değil bunlar millet boşuna gayrimenkule yatırım yapmıyor... -
Bankalara güvenmek mi? Şeytana güvenmeyi tercih ederim. Emeklilik fonları yerine kontrü sende işler yapabiirsin. Uzun vadede hepsi kazandırır ve para lazım olduğunda okutabilirsin.
-tabiki altın. Uzun vadede zarar edenine raslamadım.
-arsa. özelliklede şehrirlerin gelişim istikametinde arsalar.
-borsa. Doğru kağıtlarla çok çok karlıdır. Bis30 daki hisselerden alabilirsin. Spor hisselerine bulaşma. Netaş yada şeker pliç olabilir. -
Benimki şuan
LİKİT-KARMA EYF,
Emeklilik zamanı yaklaşınca diğer getirisi yüksek olanlara geçerim, şu an en az risklisi bu, getirisi % 1.80 idi en son,
GA ULUSLARARASI BORÇ. ARAÇLARI EYF getirisi % 4.50, ama gelecek ay ne olur bilemiyorsun işte,
Mesela bu ay BÜYÜME AMAÇLI HISSE SENEDI EYF % - 10.18 zarar ettirmiş,
-
BES sistemi güvenilirdir. devlet garantisinde gibi birşey, çünkü o parayı banka kullanamıyor. ayrıca tasarruf oranı artan ülke az dış borç yapar. ülkenin gelişmesi için önemli bir araçtır. bunun için devletimiz desteğini sürdürüyor. şu anda en mantıklı tasarruf araçlarından biridir.
kısa vadede kriz olmasına karşın bence hisse senetleri uzun vadede getiri sağlar. geçmiş 5 yıllık döneme bakıldığında en fazla getiriyi hisse senetleri sağlamış. gelecekte de böyle olur diye düşünüyorum. ama şu dönemde az riskli araçları kullanabilirsiniz. şu yaz bitsin hisseye girmek mantıklı olabilir. bist yükselişe geçti.
-
en iyisi düzgün temettü veren şirketlerden her ay belirli miktarda alım yapmak, verilen temettülerle nakit olsun hisse bazında olsun yeni hisseler toplamak 10 yıl sonraya düzenli gelir bırakmak. Sanıyorum.
-
bireysel emeklilikteki kar düşük aslında.
neden dersen hadi emeklilik için yatırdığım parayı dolar,euro veya altın kurunda yapsınlar da göreyim :-)
bu tarz işler her zaman banka para kazansın diyedir.
her ay kenara bi tane çeyrek altın gücün yetiyosa yarım altın vs at daha karlı çıkarsın.
-
MbK bunu yazdı
bireysel emeklilikteki kar düşük aslında.
neden dersen hadi emeklilik için yatırdığım parayı dolar,euro veya altın kurunda yapsınlar da göreyim :-)
bu tarz işler her zaman banka para kazansın diyedir.
her ay kenara bi tane çeyrek altın gücün yetiyosa yarım altın vs at daha karlı çıkarsın.
GOLD Forever :P:P
-
Uzun vade ise bireysel emeklilik hakkında bilgi al kafana yatar