Vadeli Döviz Hesabı Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Vadeli döviz bir şey kazandırmıyor bloke etmeye değmez.. TL kazandırır ama döviz kadar kazandırmayabilir dalgalı piyasada al sat ile güzel para kaldırabilirsiniz.

Kendine İyi Bak ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    darkroques61 bunu yazdı

Vadeli döviz bir şey kazandırmıyor bloke etmeye değmez.. TL kazandırır ama döviz kadar kazandırmayabilir dalgalı piyasada al sat ile güzel para kaldırabilirsiniz.

kazandırmıyor dediğin paranın değeri sürekli yükseliyor hocam.

%1 bile faiz verse dolar gene kârdasın gene kârdasın.

TL yi katlasan ne olacak ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

TL ye çevirirsen çok büyük kerizlik olur hocam , bankaların verdiği faizden daha fazla TL değer kaybediyor. Oyüzden faizler yüksek.

2 seçeneğin var

altına faiz veren yerlere bakacaksın ziraat vs başladıydı galiba.

yada dolar yapıp vadeliye koyacaksın fakat daha bugun yeni kanun geçti 

bankalardaki döviz cinsi vadelerden daha yüksek vergi alınacak TL den ise daha düşük millet TL ye çevirip bankaya koysun diye hepsi ama para çok çabuk değer kaybediyor.

Altında kal yada altını faize koy.

https://www.kredibankalar.com/bankalar/altin-hesabina-en-yuksek-faiz-veren-bankalar-h2523.html

doların faizi 2.5 civarında (TL 20 civarında) 

altında en yüksek 2.5 gözüküyor. 

bozdurmadan koymak daha mantıklı gibi geldi bana.

https://www.denizbank.com/birikim-yonetimi/mevduat-urunleri/altin-hesap.aspx

https://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/vadeli_altin_hesabi.page

garanti 2.75 demiş 

Bu dediğin olayın ne yazık ki Ağustos ayında sonmuş hacım. Güzel açıklamışsında keşke devam ediyor mu diye baksaydın :)

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Ransack bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

TL ye çevirirsen çok büyük kerizlik olur hocam , bankaların verdiği faizden daha fazla TL değer kaybediyor. Oyüzden faizler yüksek.

2 seçeneğin var

altına faiz veren yerlere bakacaksın ziraat vs başladıydı galiba.

yada dolar yapıp vadeliye koyacaksın fakat daha bugun yeni kanun geçti 

bankalardaki döviz cinsi vadelerden daha yüksek vergi alınacak TL den ise daha düşük millet TL ye çevirip bankaya koysun diye hepsi ama para çok çabuk değer kaybediyor.

Altında kal yada altını faize koy.

https://www.kredibankalar.com/bankalar/altin-hesabina-en-yuksek-faiz-veren-bankalar-h2523.html

doların faizi 2.5 civarında (TL 20 civarında) 

altında en yüksek 2.5 gözüküyor. 

bozdurmadan koymak daha mantıklı gibi geldi bana.

https://www.denizbank.com/birikim-yonetimi/mevduat-urunleri/altin-hesap.aspx

https://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/vadeli_altin_hesabi.page

garanti 2.75 demiş 

Bu dediğin olayın ne yazık ki Ağustos ayında sonmuş hacım. Güzel açıklamışsında keşke devam ediyor mu diye baksaydın :)

hocam milyon banka var garanti bittiyse başka bankaya bakarsın güncel faiz oranları sürekli değişiyor bi kampanya biter başkası gelir.

bitti dediğin 2.75 vermez de başka rakam verir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

Hocalar dövizi vadeliye at diyorsunuzda, ben yapı kredi mobilden bakıyorum TL vadeli aylık %18 veriyor sterlin %1 bile değil dolar da 4 mü ne yani dövizin vadeli oranları çok çok düşük bir şey getirmiyor hiç.

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

Valla bize hep sepet yapın diyorlar. 

Biraz altın , biraz dolar , biraz senet emtia vs vs. 

Hem risk düşüyor. Hem karlılık artiyor. 

Kendi alabilecegin riske gorede agirliklarini degistiriyorsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

bende borsadan kardemir D hissesi al en fazla karı borsadan alırsın, diğerlerin hepsi fasa fiso, sadece paranın değeri düşmesin diye yapılan şeyler, 1 haftada kardemir hissesi %5in üzerinde değer kazandı, sen  bu %5 için bankada 6 ay paranı tutman gerek, biraz riske girip %10 kazandığın vakit kazandığın para ile hisse alıp ana paranı geri çekersen, katayıp gidersin, parayla para kazanırsın, gerçekten yatırım yapmak istiyorsan biraz riske girmeyi kabul etmen lazım, bence..

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

Altında kal kardeşim her türlü kazanıyorsun. Türkiye'de altının fiyatı dolara endeksli o yüzden şu kriz ortamı geçmeden 1gr bile bozma şahsi görüşüm.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Elindeki yumurtani asla tek sepette tasima. Sepetlere dagit riski ve zarari minimize edersin.

ZzZzZzZ...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

hocam 6 ay öncesine kadar altın 156 tl idi şimdi 250 tl civarları.

Gram altından bahsediyorum, daha ne kazandıracak? Altın uzun vadede güzel bir yatırım çeşidi. minimum 1 yıllık plan düşünmelisin, kışın alıp yaz sonu bozdurmayı deneyebilirsin fakat piyasalarda tamamen kendini dinleyerek hareket et derim, piyasalar çok dinamik, millet ne ufak bi oynayışta aç balık gibi atlıyor, arz talep çok değişik.

Nerde o eski TBT...
Toplam Hit: 2630 Toplam Mesaj: 21
vadeli hesap döviz