Var Olmanın Anlamı Anlamı Nedir Hacılar?
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------
Sago K. sorar; zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi acaba?
-----------------------------sen nerdesin lan adi adam evden çıkıyonuz arıyoz teli açmıyon bida arayan tarzanı bütün müridler miksin o kadar sölüyom..
edit: var olmanın anlamına gelince.. çözdüğüm kadarıyla daha doğrusu genelleme yapmıyım benim yaşadıklarım kadarıyla sanki bi tiyatro yada komedi dram filmi gibi atılmışız birileri izleyip gülüp ağlıyo gibi geliyo.. onun dışında sosyal anlamda birilerine para kazandırmak için varız. çünkü istediğimiz kadar çalışalım bu ülkede biyerlere gelmek için çok çaba sarf etsekte bi şekilde engelleniyoruz okul ve iş yaşantısında bunu böyle bildim ve gördüm. yani iş yerinde her halta koşturanı sevdiklerini daha görmedim. böyle yani.. bence var olmanın pek bi anlamı yok zaten topu topu 50-60 sene yaşıyosun bari sağlam olsun yaşamak istediğimizi yapmak bana mantıklı geliyo. onun içinde para lazım çalışınca da vakit bulamasın offf çok karışık be bilader.. :|
-
ibo123 bunu yazdı:
-----------------------------
düşündüm düşündüm ben niye soluk alıp veriom..anlam çıkartamadım..cevaplarınızı bekliyorum..kulluk yapmak gibi cevap olmasın hacılar..ben onu sormuyorum..anlamın anlamı nedir..ben onu merak ediyorumm..
-----------------------------bir müddet soluk alma hocam ozaman ne için soluk aldığını öğrenirsin :))
-
Adamlar 4bin Yıldır Uğraşıyolar Sende tbt'ye Konu Açmaklamı bulcaksın ,
-
anlama manlam yok anlamını sorgulama sadece yaşa ne vediysen dünyaya ne katabildiysen kendine senin için anlamı bu olur anlamı var eden de sensin anlam da sensin var oluşu anlamaya çalışmak onu sorgulamak beyhude a.q
-
Bişey Dikkatimi Çekti, Tüm Gözlemlerimden edindiğim Dogmatik olmayan neticeleri belirtmek istedim. Bilemeyecem Ne Kadar Dini Tasavvuf konularına Uyar yada ne kadar uymaz. Ancak Doğal Seleksiyon Doğada Tüm Canlıların Bir üst Seviyeye, Mükemmelik Vaziyeti, Kabuk Değişimine gittiğini Gözlemledim.
Bilimsel Dayanaklara Bağlı olarak Genel Bir Gözlem olarak Şunu Belirtebilirimki, İnsanoğlu Bir Organizmadan fazlasıdır. Ancak Mükemmel Biçimini alıncaya Kadar Doğuracak ve Ölecek. Bu Doğum ve Ölümler, Son Kabuk değişimine kadar Sürecek.
Cevaplanamayan Tek Soru, Benliklere Ne olacak. Ve Benlikler Nerede Muhafaza ediliyor. Vücudunu Kaybetmiş Benliklerin Kaybolmadığını Düşünüyoruz, Peki Ya Siliniyorsa yada kayboluyorsa. Diğer bir ihtimal Bilinmeyen bir Bölgede Saklanıyor, Saklanıyorsa Peki ama Ne İçin.
Dogmatik Kanala Girecez Mecburi, O Halde Benlikler Kıyamet Günü Kendilerine verilecek Yeni Bedenleri için Saklanıyor Olmalılar. Esasta Konuyu Açan Arkadaşımızın Neden Yaşıyoruz, Neden Varolduk Sorusununda Cevabı Yinede kestirilemiyor. Net Bir İzahat bize çok uzaklarda henüz.
-
''bir gün öleceğimi bilmesem yaşayamazdım.''
hayat felsefem yukardaki satırda,bana verilen hayatı ve tüm var oluşumu reddediyorum.
-
Var Olmanın Anlamı Sensin Hocam :D Sen Olmasan Bu Konu Hiç Açılmıcaktı.. :D