Varmı Böyle Şerefsizlik?
-
Arkadaşlar aslında bu tür konular açmaktan ve paylaşmaktan nefret ederim ama, anlatmazsam rahatlayamıycam, çok fena karnımı ağrıtıyor.
Kiralık olan müstakil evin orta katını birisi aracı olarak adanada ikamet eden bacanağı için kiraladı. Aylık 285 tl'den kiraya verdim.
İlk bir aylık'da peşin. Neyse 1. ay sorun yoktu, 2. ay bir baktım adam'a 110.00 tl su parası gelmiş.
3. Ay 350.00 TL, ( Adamın şizofrenik karısı suyu akşama kadar boşa akıtıyormuş meğersem )
Ben netten takip ediyorum, öder diye bekliyorum. Baktım ödemiyor, adama ihtar için gittim, adam'ın eşinin adanadaki üvey babası vefat etmiş, oraya gitmişler. Beklemeye başladım 8-9 gün sonra geldiler, su parasını söyledim, ödüycez dediler. baktım yine ödememişler.
Bir pazar sabahı alt kiracı marketten tlf. geldi " Abi adamlar evi taşıyor "
Neyse hiç istifimi bozmadan adama " hayırdır taşınıyormusun, neden haber vermedin " dedim
Adam " Abi tam arıyordum " . Neyse yemedim ama, yemiş gibi davrandım.
Adama hesap çıkardım, adam'da para yok, " Abi istanbuldan annemler kirayı alıp gönderecekler " yarın gel paranı al.
Adam bana taşınacağı evin adresini vermiyor, tlf numaram var diyor.
Baktım adam kaçacak hemen bir senet imzalattım, kimlik fotokopisi aldım, sonra düşündüm bu adamın parası yok, senet neye yarar dedim ve 2-3 parça eşyasına el koydum, kardeşim paranı getir, eşyalarını evine ben kendim aracımla getiricem dedim.
Taşınma işi bitti, ben kapıyı çektim, o anda tlf. çaldı, Abimin evine hırsız girmiş, o heyecanla direkt abimlere kaçtım.
Polis felan gerekli işlemlerden sonra tekrar eve geldim, onun bunun çocuğu kapıyı kırmış, eşyalarını alıp kaçmış,
Şerefsizi bir şekilde bulduk. Adam karşısında görünce dumura uğradı. Adam başladı ağlamaya,
" Abi etme yapma, eşim şizofrenik hasta, bana bıçak çekiyor, istanbuldan kaçtık adanaya, orda buraya geldik, çalışmıyorum, iş yok, vs.vs. "
Yanında da çocukları var, çocuklar " Abi babamızı dövme, öldürme, valla evimizde yiyecek ekmek yok vs. "
Şerefsizim yine inandım çıkardım bir kaç tl para verdim. Abim gitti 50 torba kömür buldu getirdi.
Adamın durumuna üzüldüm, ev kirasından vazgeçtim, su parasını öde yeter dedim.
Su borcu olmuş icralık, 450-500 tl. Taksitlendirelim abi dedi, gittik belediyeye, ilk taksit parası yok, onuda ben ödedim, kaldı 4 taksit aylık 70,00 tl.
Yol parasını verdik, akşam için yemek parası istedi verdik.
Geçen ay'ın 18'de ödemesi gerekti yine ödemedi. Yine girdi bize,
Adam o evdende çıkmış yine buldum ama karşısına çıkmadım, çünkü adam şerefsiz, öldürsem elimde kalacak, dövsem karakolluk olsam infazımı yakacam.
Elimde senet var, kimlik fotokopisi var, bu adama bir pislik yapacam ama adam akıllı bişey olmalı, fiziki müdahelede bulunamam karakola gitmemem lazım.
İşin aslı, bizim insanlarımız bu kadarmı şerefsiz, bu kadarmı alçak, bu kadarmı kişiliksiz olmuş? İnsanlığımızın karşılığı bumu olmalı?
-
vicdanina inaniyorum ama bhicbirseyi olmayan bi adama ne diye senetle ugrastirdin ki.. bu sana fenaya patlamis haci.. ugrasma bence artik bi getirisi olmaz o heriften sana.. bu memlekette serefsizten bol ne var hoca..?
-
yaptigin iyilik anlatilmaz
o adamdan ne alabilirsin ki mahkemeye versen olmayan esyalarinida alsan yada gidip dovsen ?
yerine baskasini sok borcuda sineye cek bu adam sozunde duramicak demekki
-
Birak Allahindan bulsun dostum
her turlufu var bu memlekette iste , ama anladigim kadariyla adam fakir ustune birazda karaktersiz
allahindan bulsun de ugrasma
-
Kapıyı kırıp eşyaları aldıktan sonra artık sineye çekecektin. Ne demeye kastın bu kadar. Sana bu kadar takan daha bi çok yere takmıştır. Sen o su taksitlerini öde kaldığın yerden devam et. Tecrube, yenen kazıkların toplamıdır.
Tecavüz edilmeyen bi kulağımın arkası kaldı, ordan biliyorum
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
yaptigin iyilik anlatilmaz
o adamdan ne alabilirsin ki mahkemeye versen olmayan esyalarinida alsan yada gidip dovsen ?
yerine baskasini sok borcuda sineye cek bu adam sozunde duramicak demekki
-----------------------------Hoca ben yaptığım iyiliği anlatmak amacında değilim, bişey yapacağımdan da değil,
Onun 3-5 parça eşyasını alacağım da değil, napıcam eşyalarını, bendeki düşünce şudur " ağlayanın malı gülene hayır etmez "
Anlatıp rahatlamak amacım,
Bu kadar yıldır evleri kiraya veririm, kimseden ne senet aldım ne eşyasına göz diktim,
İnsanlar gün geçtikçe iyi kahbeleşiyor,
Evimizde oturan asgari 3-4 yıl oturur, öyle çıkar,
İnan evi artık kiraya vermiyorum artık boş duruyor,
İnsanlara artık güven kalmadı
-
bu kadar kısa zamanda 110 liralık fatura nasıl 500 lira oldu hemen faiz biniyomu böyle...
-
scuderia bunu yazdı:
bu kadar kısa zamanda 110 liralık fatura nasıl 500 lira oldu hemen faiz biniyomu böyle...
-----------------------------Hocam türkiyede su parasının ton miktarı en fazla olan il gaziantep.
Belli bir tüketim tutarından sonra katlanıyor. ton miktarı artıyor.
İcralık olunca avukat ücreti asgari 100.00 + dosya masrafı vs
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------Hocam türkiyede su parasının ton miktarı en fazla olan il gaziantep.
Belli bir tüketim tutarından sonra katlanıyor. ton miktarı artıyor.
İcralık olunca avukat ücreti asgari 100.00 + dosya masrafı vs
-----------------------------ok anladım...
-
bu adam birde tanimadigin adam,
benim kardesimden ote bir arkadasim var, sagolsun herseyi yaptik beraber yorgansiz yattigimiz, sogukta tiril tiril titreyerek ictigimiz, arabayla koca firina girdigimiz ve borcunu kicimizdan ter gelene kadar calisarak odedigimiz tam anlamiyla bir kardesti benim icin devir degisti bir dukkan acildi ve isletimi ikimiz yapiyoruz adama her ay parasini veriyoruz oda maas olarak bize donuyor simdi bu arkadas buradaki makinelerden para tirtikliyor arada kasadan tirtikliyor,peki ben simdi dostuma ne yapayim ne soyluyim sende bana bir cikar yol soyle ?
-
bırak kendi haline , olan olmuş yeni kiracılarında elektiriği suyu üstüne aldırmadan ve bi miktar kapora almadan babanın oğluysada içeri alma geçmiş olsun